Najdi si spoluhráče, vytvořte si virtuální klubovnu!
Fulltextové vyhledávání
 
Spoluhráči.cz kraj Pardubický okres Chrudim zprávy z regionu

okres Chrudim – Zprávy z regionu

Zprávy z regionu

Šejba: V Pardubicích šel hokej do kytek

Datum: 7. 4. 2020, 10:00

/ROZHOVOR/ Mistr nad mistry. Ve sbírce si hýčká nejen ligový titul, ale také zlato z mistrovství světa. Legendární hokejista Jiří Šejba (57 let) šel na ledě přímo na věc a také v „civilu“ řekne vše bez kudrlinek. Třeba to, že vedení pardubického klubu mu nemůže už nějaký čas přijít na jméno. A nebojí se do ožehavých témat říznout. Záleží mu totiž na tom, kam Pardubice směřují. „Hokej tady šel do kytek!“ říká k situaci.  

Fotbalisté se dozví, jak dál v nižších soutěžích

Datum: 7. 4. 2020, 6:54

Co bude s letošní sezonou České fotbalové ligy, divize a nižších soutěží v kraji a okresech? Kdo postoupí a sestoupí? Rozhodnutí padne v úterý, kdy se sejde dvanáctičlenný Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR. Jednat bude také o dalším osudu MOL Cupu a soutěžích mládeže.

Český mistr a držitel rekordu. Teď Škodný myslí na MS

Datum: 6. 4. 2020, 12:55

Jaké znáte mistry naší země z chrudimského okresu? Futsalisty Chrudimi zná téměř každý, jen minimum z vás však ví o šampionovi z Morašic u Heřmanova Městce. Je jím čtyřiadvacetiletý hasič Jiří Škodný, který již v mladém věku posbíral řadu úctyhodných ocenění, naposledy se v anketě Nejúspěšnější sportovec Chrudimska 2019 umístil na druhém místě.

Šejba: Myslel jsem si, že je budeme muset vypínat

Datum: 6. 4. 2020, 9:00

Představte si, že si vyberete zboží na e-shopu luxusního obchodu a pak vám přijdou výrobky z asijské tržnice… Tak nějak si musel připadat bývalý pardubický hráč a v současnosti trenér Jiří Šejba, který kývl na nabídku k česko–čínské spolupráci. Ta má zlepšit hokejovou úroveň v říši středu. A čínská mentalita mu prozradila spoustu zajímavých zvyků. Třeba, že pijí teplou vodu a neumí hrát hokej…

UNIKÁTNÍ PRŮZKUM: Čtrnáct krajů, 700 sportovců. Co teď dělají?

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Liší se chování sportovců v Praze od těch v Ostravě? Unikátní průzkum ukázal, že ve stavu nouze ano. Redaktoři Deníku oslovili dohromady 700 sportovců. 

Zavřel: Udělejme maximum, aby se liga dohrála

Datum: 5. 4. 2020, 10:28

Objevují se scénáře, jak dohrát obě nejvyšší fotbalové soutěže. Mohlo by se od června opět hrát?

Bartáková: V Bělorusku se koronavirus vůbec neřešil

Datum: 4. 4. 2020, 15:54

Bývalá basketbalistka Hradce Králové Lenka Bartáková se už v této sezoně do Minsku nevrátí

Matěj Slováček: Rádi bychom soutěž dohráli, za tohoto stavu to ale není reálné

Datum: 3. 4. 2020, 19:06

Chrudim zasáhla neočekávaná pauza ve velké formě, proto také Matěje Slováčka mrzí, že se v momentální chvíli nedá pokračovat v rozehrané soutěži. „Nyní je ale čas respektovat a dodržovat veškerá nařízená opatření, tak aby se situace co nedříve zlepšila a všichni se zase mohli věnovat tomu, co mají rádi bez omezení,“ uvědomuje si vážnost situace zkušený hráč ERA-PACKu.

Titul 2005: Běhal jsem mezi nemocnicí a hospodami, vzpomíná Bulis i na oslavy

Datum: 3. 4. 2020, 15:51

Hokej se naučil hrát v Pardubicích, ale drtivou většinu své kariéry strávil v zahraničí. V jediné sezoně, kterou odehrál za Pardubice, získal mistrovský titul. Před patnácti lety. „Začátek sezony byl tragický, ale pak se to úplně otočilo,“ říká v rozhovoru pro Deník bývalý hokejista Jan Bulis.

Pohroma pro sportovce, tradiční regionální akce odpadávají jedna za druhou

Datum: 3. 4. 2020, 10:00

Kromě toho, že „stojí“ dlouhodobé soutěže, některé z nich definitivně a na další podobný ortel velmi pravděpodobně čeká, tak příznivci sportu přicházejí o celou řadu akcí, na které se v nejbližší době právem těšili.

Trénink? Házím na louce, popisuje Barbora Tichá

Datum: 1. 4. 2020, 19:05

Budoucností chrudimské, ale především celé české atletiky je diskařka Barbora Tichá Mistryně České republiky v hodu diskem do 22 let a vítězka ankety Nejúspěšnější sportovec Chrudimska 2019 a nyní se s námi podělila o vývoji své kariéry a plánech do budoucna.

Sezona plná zápletek nemá vrchol, Chrudim a Moravská Třebová se dělí o prvenství

Datum: 1. 4. 2020, 9:00

KRAJSKÝ HOKEJ: Je to paradox. Lanškroun, který coby nejhorší tým základní části dohrál na konci ledna, je jediným týmem, jenž zná přesné výsledné umístění. Všechny ostatní kluby jsou buďto na „dvojité“ pozici, nebo nemají pořadí vyhlášené.

Průkopník zlaté éry českého biatlonu se stal přes noc učitelem

Datum: 31. 3. 2020, 11:59

/ROZHOVOR, FOTO/ Učitel na plný úvazek… „Je to moje poslední sezona. Chci se víc věnovat rodině. Dlužím to manželce, dala mi volňáska. Původně jsem měl totiž končit už letos. V srpnu se nám k šestileté Victorce narodil Benedikt,“ těmito větami zahájil průkopník zlaté éry českého biatlonu Michal Šlesingr svoji závěrečnou misi ve sportu, který kombinuje běh na lyžích se střelbou.

Rychlé nohy všichni přisuzovali fotbalu

Datum: 30. 3. 2020, 12:00

/ROZHOVOR/ Velké štěstí v malém neštěstí… Český sport přišel o průměrnou ligovou fotbalistku. Na druhou stranu získal špičkovou atletku. Rokya roky LADA VONDROVÁ skrývala uprostřed Vysočiny v osadě Sedliště, která je součástí městyse Jimramov, svůj ohromný běžecký talent. K jeho objevení pomohla náhoda. V rekordně krátké době dohnala atletické manko a v devatenácti letech se zařadila mezi světovou čtvrtkařskou elitu.  

Opět sedmý zápas? Titulu se dočkal až v Rusku

Datum: 28. 3. 2020, 10:29

Vítězství v základní části, pak prohra v sedmém utkání čtvrtfinále. I v dnešním programu Archivu Z připomene sportovní kanál České televize další zápas z pardubické historie (sobota, 15.45 hodin). Ten z března 2004, v němž Pardubice doma podlehly Plzni 1:5. A sezona pro ně skončila předčasně.

Kesner: Jde o víc, než „jen“ o fotbal

Datum: 27. 3. 2020, 11:45

Úvodní jarní výhra rychle zapomenuta, na vině ale nejsou jiné výsledky, ale celosvětová pandemie koronaviru. Kapitán MFK Chrudim Ondřej Kesner však poukazuje, že fotbal musí jít prostě stranou.

VARTA futsal liga virtuálně. ERA-PACK vyhrál základní část

Datum: 27. 3. 2020, 9:55

Osud nejvyšší futsalové soutěže zatím není znám. Jasno bude 14. dubna, kdy Výkonný výbor Svazu futsalu ČR rozhodne, zda soutěž skončí tak, jak je pozastavená a mistrem se stane Chrudim, nebo bude pokračovat v upraveném formátu, kdy se dohrají dvě kola základní části a následovat bude zkrácené play off.

Prioritou je zdraví, ví David Drozd

Datum: 26. 3. 2020, 9:45

/ROZHOVOR/ Futsalová soutěž také stojí, o jejím osudu se rozhodne záhy. Po uplynutí měsíčního nouzového stavu bude rozhodnuto o tom, zda se liga dohraje v upraveném formátu či bude ukončena a titul poputuje do moci futsalistů z Chrudimi. Jak se k celé situaci staví nejlepší střelec ERA-PACKu David Drozd?

Potlesk pro Půlpána. Světové dvojce odvrátil šest mečbolů

Datum: 25. 3. 2020, 9:29

Přesto, že v současné době světový sport stojí, dovolíme se výsledkově vrátit ještě před „koronavirové časy“. To chrudimský zástupce stolního tenisu David Půlpán vzorně reprezentoval Českou republiku na Costa Brava Para Open 2020 ve španělském městečku Platja d'Aro a nebyl daleko od senzačního úspěchu.

FOTBAL: Přestupní termíny pro amatéry se posouvají

Datum: 20. 3. 2020, 14:45

Otázka, která nedala spát nejednomu sekretáři fotbalových týmů v nižších soutěžích je vyřešena.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace