Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí 46. ročník Za posledním puchýřem

Klub českých turistů, odbor Hodonín – 46. ročník Za posledním puchýřem

Možné akce:

46. ročník Za posledním puchýřem

Kdy:Sobota 18. 11. 2017 7:50
Kde:Bučovice, Ždánický les
Popis akce:

               V polovině listopadu zavítáme po loňském Prvním jarním výšlapu opět do Ždánického lesa, kam vypravíme zvláštní autobus na významnou akci KČT a naší Jihomoravské oblasti, a to na 46. ročník Za posledním puchýřem, jehož pořádáním se chopil Alf s bučovickým KT NOHA. Účastníci hodonínského odboru si budou moci tradičně zvolit z kratší a delší trasy, a to procházky po vypsané trase v opačném směru z hlavního hřebene pohodlně do Bučovic (14 km) a vypsané okružní trasy z Bučovic o délce 21 km. Po odpoledním příchodu do Bučovic si lze prohlédnout v místním muzeu expozici věnovanou historii KČT a Poslednímu puchýři a zdejší renesanční zámek.

Sraz:               v sobotu 18. listopadu v 7:50 u autoservisu Chaloupka na Dvořákově ulici, odjezd v 8:00

Přesun:           se zastavením u Moravy, Rozmarýnku, u rohateckého kostela, v Ratíškovicích Na Smyku a hlavní zastávce a v Dubňanech u hospody Lípa přes Kyjov a Ždánice k autobusové zastávce Červený kříž pod Radlovcem (výstup skupiny „B“) a do Bučovic (53 km, předpokládaný příjezd v 9:15, výstup skupiny „A“)

Trasa „A“:     Po registraci v budově bývalé obchodní akademie na Komenského 211 (220 m) po silnici a červené TZ do sousedních Klobouček (pro účastníky zabíjačka), poté po silničce a cyklostezce č. 5097 k rekreačnímu táboru Jitřenka a dále stále po cyklostezce č. 5097 po lesní zpevněné cestě vcelku pohodlným stoupáním lesem na hřeben k rozcestí U Kříže (413 m), kde bude stánek s občerstvením (pivo, svařák apod.) a ohněm s možností opéci si nějakou uzeninu. Od rozcestí západním směrem po červené TZ lesní asfaltkou na rozcestí pod nejvyšším vrcholem pohoří U Slepice (425 m) a okolo naftařských čerpadel a rozcestí Prostřední vrch (410 m) na rozcestí Červený kříž (408 m). Poté ještě krátce po hlavním hřebenu na rozcestí U Široké cesty (390 m), následně stočení se k severu a sestup po červené TZ okolo studánky Pod Radlovcem a přes rozcestí Velký Radlovec opět do Klobouček a po silnici do cíle do Bučovic, délka 21 km.

Trasa „B“:     Od rozcestí Červený kříž v opačném směru k trase „A“ po hřebenu na rozcestí U Kříže a sestup přes Jitřenku a Kloboučky do Bučovic, délka 14 km.

Odměna:         diplom, absolventská vizitka

Návrat:           předpokládaný odjezd z Bučovic mezi 16. a 17. hodinou, návrat po trase příjezdu do 18:30

S sebou:          pevnou turistickou obuv, doporučeny turistické hole, svačinu (případně uzeninu na opékání) a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce, členský průkaz KČT (aspoň jej zase doma najdete, někteří možná poprvé)

Cena:              člen KČT Hodonín 100 Kč, nečlen 150 Kč (cena zahrnuje dopravu a startovné!!!)

Přihlášky:       od čtvrtka 19. října do středy 15. listopadu v knihkupectví Zdenky Dvořákové na Národní třídě 21 s úhradou ceny, nebo můžete úhradu převést na účet odboru č. 248582884/0300 s uvedením jména, příjmení a Puchýř

               Na pěkný výlet do nedalekého malebného podzimního Ždánického lesa srdečně všechny zve Jura Michenka (mob. 723 546 231) a Alena Zubatá (mob. 728 208 046).

  

Důležitost: vysoká
Maximální účast:50 spoluhráčů
Zúčastnili se (26) Jiří Michenka, Ivan Bosnyak, Stanislav Patík, Ivan Machýček, Jaroslav Svoboda, Rostislava Svobodová, Bea Užiková, Jarmila Gajdíková, Milan Kolář, Jiří Štencl, Jaroslav Strážnický, Jarmilka Strážnická (host od Jaroslav Strážnický), Marie Procházková, Ludmila Bartošová (host od Marie Procházková), Jitka Havlíková, Květoslav Pašek, OIga Pašková (host od Květoslav Pašek), Alena Šupálková, Pavla Banátová, Zbyšek + Rony (host od Pavla Banátová), Renatka Žalmánková (host od Jaroslav Strážnický), Boženka Křížková (host od Jaroslav Strážnický), Irena Götzová, Marta Votrubcová, Jana Kalužová, Ladislava Klencová
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 18. 10. 2017, 12:35   (upraveno 18. 10. 2017, 20:45)
Možnosti

Komentáře k této akci