Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Modré hory - Zastavení v kraji vína a meruněk

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Modré hory - Zastavení v kraji vína a meruněk

Možné akce:

Modré hory - Zastavení v kraji vína a meruněk

Kdy:Sobota 17. 9. 2016 8:00
Kde:Velké Pavlovice a okolí
Popis akce:


               V polovině září zavítáme do nedalekých Modrých hor a projdeme si nenáročnou naučnou stezku Zastavení v kraji vína a meruněk vedenou okolo Velkých Pavlovic, která má deset zastavení se čtrnácti tématy.

Sraz:               v sobotu 17. září v 8:00 ve vestibulu nádraží ČD v Hodoníně, zakoupení jízdenek (např. 5 zón IDS JMK 42 Kč, IN 50 ČD 34 Kč, celodenní víkendová slevová jízdenka IDS JMK za 150 Kč pro dvě dospělé osoby s možností přibrání až 3 dětí do 15 let)

Přesun:          rychlíkem s odjezdem v 8:17 do Zaječí, příjezd v 8:54, přestup na motorový osobní vlak s odjezdem v 9:08, příjezd do zastávky Velké Pavlovice v 9:16

Trasa:            Na zastávce ve Velkých Pavlovicích nastoupíme na trasu naučné stezky o celkové délce 10 km, po níž nejdříve vystoupáme k rozhledně Slunečná. Poté postupně projdeme všechna zastavení, např. okolo kaple svatého Urbana, myslivny, mokřadu, Bendova kříže, vyhlídky Pajerka či přes vinařskou uličku Pod Starou horou s tzv. Opilými sklepy a vycházku zakončíme opět na zastávce ve Velkých Pavlovicích. V obci je také možnost občerstvit se v některé z restaurací.

Návrat:          odjezd motorového osobního vlaku ze zastávky Velké Pavlovice v 14:41, příjezd do Zaječí v 14:50, přestup na rychlík s odjezdem v 15:04, příjezd do Hodonína v 15:40    

S sebou:         pevnou obuv, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

               Na hezkou vycházku v okolí Velkých Pavlovic, vhodnou i pro rodiče s dětmi, srdečně všechny zve a případné další informace poskytne Slávka Pánková, mob. 776 165 421. 

 

Důležitost: střední
Zúčastnili se (1) Ivan Machýček
Nezúčastnili se (1) Marta Votrubcová
Zadal:Jiří Michenka, 2. 9. 2016, 14:02
Možnosti

Komentáře k této akci