Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Nedělní hodová vyjížďka

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Nedělní hodová vyjížďka

Možné akce:

Nedělní hodová vyjížďka

Kdy:Neděle 1. 10. 2017 11:30
Kde:Slovácko, Hodonínsko
Popis akce:

               Na neděli 1. října je ohlášeno vcelku příznivé počasí, polojasno s maximálními teplotami kolem 18°, v okolních obcích (Kostelec, Šardice, Dolní Bojanovice) se konají svatováclavské krojované hody, vkládáme tedy pro cyklisty nenáročnou odpolední vyjížďku po našem okrese.

Sraz:              v neděli 1. října v 11:30 (poobědváte výjimečně dříve) na parkovišti vedle restaurace „U Špaka“ naproti bývalých velkých kasáren, odjezd v 11:35

Trasa:            Od Špaka přes Výhon k Černému mostu a po ratíškovské silnici do Ratíškovic na Zbrodek (u altánku na přejezdu s bývalou tratí na důl Tomáš možnost přidání se bélešů kolem poledne), dále po lesní silničce na Bzenec-přívoz, po silnici do Bzence a po okresních silnicích přes Těmice a Žeravice do Žádovic. Zde kratší stoupání po polňačce k hýselským sklepům na Johance, na křižovatce na Dolní Moštěnici doleva do Kostelce, zastávka na Svatováclavských hodech s věncem a káčerem (krojovaný průvod od 15 hodin). Z Kostelce po cyklostezce do Nětčic, po cyklostezce Mutěnka přejezd do Svatobořic, následně po silnici přes Mistřín na hody do Šardic, krojovaný průvod od 14 hodin, když bude přát štěstí trošku, spatříme tam v kroji Jožku. Po přestávce přejezd z Šardic po cyklostezkách okolo Jarohněvického rybníka, přes Mutěnice a přehupem přes Kapánsko do Dolních Bojanovic na Svatováclavské krojované hody. Na závěr před soumrakem přejezd po cyklostezce přes Písečný do Hodonína. Trasa pohodovým terénem vyjma mírných vlnek mezi Žádovicemi a Kostelcem měří rovných 80 km a dá se absolvovat na všech druzích kol.

Návrat:          dle zdržení se v Bojanovicích, standard do 19. hodiny

S sebou:         kolo v dobrém technickém stavu, přilbu, náhradní duši, případní lepení, nápoj, eventuálně drobnou svačinku (budeme stavět na občerstvení na hodech či v případě mimořádné potřeby ještě extra)  

Poznámka:    nepojede se příliš rychle, vedoucí může poté, co jednu dívku odvážel z Lužáku na štangli a ta mu zadnicí přiškrtila bovdeny, zařadit max. pouze za sedm

                Na všechny cyklisty se těší Jura Michenka (mob. výjimečně pro neděli 704 776 843).   

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 29. 9. 2017, 21:25   (upraveno 1. 10. 2017, 6:28)
Možnosti

Komentáře k této akci