Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Pohodovka Záhořím, Horňáckem a Slováckem

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Pohodovka Záhořím, Horňáckem a Slováckem

Možné akce:

Pohodovka Záhořím, Horňáckem a Slováckem

Kdy:Neděle 22. 10. 2017
Kde:Záhorie, Horňácko, Slovácko
Popis akce:

               Mám pro vás na říjen další slibovanou pěknou cyklistiku, ovšem s nedělním počasím to vypadá prozatím všelijak, yr.no hlásí po celý den déšť, ráno silný, meteolbue.com je trochu optimističtější, déšť jen zrána a pak zataženo, budeme chytřejší koncem týdne, proto zatím jen nezávazně.

               Projeli bychom si cyklostezku okrajem CHKO Záhorie přes Búre, a to z železniční stanice Kúty přes Kuklov do Šaštína a následně přes Borský Mikuláš a Borský Peter, rozcestí Kalaštov a okolo golfového hřiště na Hrušově do Senice. Pokračování po cyklostezce přes Kunov do Sobotište a po silnici č. II/500 přes Vrbovce k Sabotům poté kolem Kuželovského mlýna do Kuželova a přes Hrubou Vrbku, Tasov, Hroznovou Lhotu a Žeraviny do Strážnice. Závěr už tradiční ke skalickému přístavišti a po hrázi domů.

               Celá trasa měří rovnou stovku, tedy vzdálenost, kterou najelo včera „béčko“ z Plaveckého Štrvrtku, vyjma mírně zvlněného úseku Sobotište – Tasov prakticky stále po rovině. Dalo by se jet podle vývoje směru větru i v opačném gardu, doporučoval bych však výše uvedený postup, oběd bychom si mohli dát v kolibě Salaš Sobotišťan či v picérii v Sobotišti. Do Kútů opět přesun ranním osobním vlakem s odjezdem v 8:14 z Holíče, příjezd 8:35, komu by se sem nechtělo vlakem, mohl by dorazit rovnou na kole.

               Definitivně se domluvíme koncem týdne, v sobotu to odjet nemohu, vedu pro CK Králický Sněžník, to hlásí předběžně naštěstí přijatelně.  

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 16. 10. 2017, 15:59   (upraveno 16. 10. 2017, 22:18)
Možnosti

Komentáře k této akci