Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Velikonoční vycházka

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Velikonoční vycházka

Možné akce:

Velikonoční vycházka

Kdy:Pondělí 2. 4. 2018 9:00
Kde:Hodonínsko
Popis akce:

               Rok se pomalu sešel s rokem a máme tady velikonoce, nejvýznamnější křesťanský svátek, zmrtvýchvstání Ježíše Krista, ale také den, kteří si zejména v mládí užívali pánové, když chodívali od rána do večera nejen svá děvčata zmrskat pomlázkou, vařejkou či vším, co měli momentálně po ruce, nebo je jen jednoduše polít kýblem vody či hodit do vany, a to pro jistotu několikrát, aby se už nemohla do ničeho jiného převléci. Přeci jen, čím jsme starší, tak jsou pro nás velikonoce klidnější a před divokým veselím už raději volíme program pohybu na čerstvém vzduchu v pěkné přírodě, který pro nás každoročně připravuje Helena Vybíralová. Nejinak tomu bude i letos, přesto by pánové neměli opomenout příchozí děvčata alespoň symbolicky přetáhnout přes zadní část těla, určitě za to budou odměněni minimálně jednou štamprlí.

Sraz:                      v pondělí 2. dubna v 9 hodin v areálu hodonínských lázní před léčebnými pavilony (ratíškovská děvčata si sem zajistí odvoz auty)

Trasa:                   Od lázní přejdeme ke hřbitovu a poté okolo zahrádek za vodárnou přes Perunské po zelené TZ do Rohatce ke kostelu svatého Bartoloměje, od kterého budeme pokračovat k trati a do železniční stanice Rohatec v Rohatci-kolonii. Od nádraží, kde bude možná otevřeno pro krátké občerstvení v nádražní restauraci, přejdeme po silnici ve směru na Ratíškovice k bývalé býkárně (dnes ZERA, a.s.), kde uhneme na lesní silnici ve směru Bzenec-Přívoz, po které přejdeme ke kapličce Panny Marie u Ratíškovicého potoka (dá se sem od nádraží dostat i po žluté TZ přes Soboňky), a poté neznačeně okolo ekofarmy pro chov daňků a ovcí přejdeme k Rúdníku, ze kterého to už budeme mít kousek po silničce do Ratíškovic. Celková délka trasy představuje asi 15 km. V Ratíškovicích se občerstvíme v restauraci Sport a půjdeme si prohlédnout do Spolkového domu výstavu keramiky Ludmily Kovaříkové. Pokud by to někomu nestačilo, může se projít např. po modré TZ přes Pánov a Černé bláto zpět do Hodonína.    

Návrat:                 odjezdy autobusu z Ratíškovic do Hodonína v 15:13, 17:13 či 19:13

S sebou:               pevnou obuv, mohou se hodit turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na pěknou velikonoční vycházku v okolí Hodonína srdečně všechny zve a případné další informace poskytne Helena Vybíralová, mob. 723 333 699.      

           

     

Důležitost: střední
Zúčastnili se (2) Ivan Machýček, Simona Cutáková
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 15. 3. 2018, 17:09   (upraveno 15. 3. 2018, 17:11)
Možnosti

Komentáře k této akci