Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Z Červenky podél Moravy do Hodonína

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Z Červenky podél Moravy do Hodonína

Možné akce:

Z Červenky podél Moravy do Hodonína

Kdy:Sobota 5. 8. 2017 5:20
Kde:Hornomoravský a Dolnomoravský úval
Popis akce:

               Rok se sešel s rokem a opět se cyklisté vydají na populární přejezd ze severu na jih podél Moravy přes Hornomoravský a Dolnomoravský úval. Tentokrát na delší variantu nevyrazíme z Olomouce, nýbrž z Červenky. Trasa je vedena prakticky po rovině a lze ji absolvovat na všech druzích kol. Pokud by někdo nemohl či nechtěl pokračovat dále, může v jejím průběhu kdekoliv naskočit na vlak. Akce se těší takové oblibě, že si ji někteří loni prodloužili dokonce až do pondělního odpoledne. Jestliže by panovaly nepříznivé povětrnostní podmínky, budete o jejím případném přeložení včas informováni. 

Sraz:               v 5:20 před vestibulem nádraží ČD v Hodoníně, zakoupení společné jízdenky (možnost rezervace místa pro jízdní kolo předem)

Přesun:          odjezd rychlíku v 5:43, příjezd do Olomouce v 6:47, po kafíčku ve vestibulu přestup na osobní vlak s odjezdem v 7:33, příjezd do Červenky v 7:47

Trasa:             Z nádraží v Července krátký přejezd do hanáckých Benátek Litovle, stočení se k jihovýchodu a přejezd po cyklostezce č. 51 CHKO Litovelské Pomoraví do Horky nad Moravou a Olomouce ke kostelu svatého Mořice, kde vystoupáme na 46 metrů vysokou Svatomořickou věž (vstupné dobrovolné), ze které se skýtají nádherné pohledy na město. Poté přejedeme k Hornímu náměstí s orlojem a sloupem nejsvětější Trojice a přes Dolní náměstí sjedeme do Smetanových sadů, kde se napojíme na cyklostezku č. 47, po níž už budeme pokračovat známou trasou okolo kostela Očišťování Panny Marie v Dubě nad Moravou, zámku se zámeckou věží v Tovačově, zámku v Chropyni a přes Kroměříž na hráz řeky Moravy (těsně před ní tradiční klobásek v cyklohospůdce), po které pohledně dorazíme přes Otrokovice, Napajedla, Spytihněv, Babice (cyklohospůdka U Rybičky) a Staré Město k nýtovanému mostu přes Moravu v Kostelanech, stočíme se doleva a přes krátký hájek dorazíme k Ostrožským jezerům, v nichž se lze bez problémů svlažit i bez plavek. Následně přes Ostrožskou novou Ves, Uherský Ostroh, Veselí nad Moravou, Vnorovy (restaurace Ajax), Strážnici s možným překvapením, Petrov a Sudoměřice přejedeme k Výklopníku, kde bude následovat poslední občerstvení na trase. Závěr pak bude veden přes skalické přístaviště po slovenské straně a hrázi nad levým břehem řeky Moravy, závěrečné vyhodnocení akce pak nastane (doufejme) v některé z hodonínských hospod. Celková délka trasy z Červenky představuje rovných 150 km, z Olomouce pak 130 km. Předpokládaný příjezd do Hodonína po 17. hodině.

S sebou:         kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, doporučena přilba, lepení, nápoj a malou svačinku (na občerstvení vícekrát zastavíme na trase), doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

            Na akci srdečně zve a na setkání s přáteli se těší Jura Michenka (mob. 723 546 231).  

Důležitost: střední
Zúčastnili se (2) Antonín Mikl, Petr Čajka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 28. 7. 2017, 19:21   (upraveno 28. 7. 2017, 20:57)
Možnosti

Komentáře k této akci