Spoluhráči.cz klub Budo sport centrum Plzeň dokumenty a články Evropský pohár mládeže - Plzeň

Budo sport centrum Plzeň – článek Evropský pohár mládeže - Plzeň

Možné akce:
profilové foto Marek Kubin
Marek Kubin

Evropský pohár mládeže - Plzeň

Vytvořeno:23. 10. 2008, 19:53
Autor:Marek Kubin
Přílohy:

fotogalerie Euro Grand Prix Plzeň 2008

Možnosti
Anotace:článek o turnaji EGP Plzeň 2008

9. ročník mezinárodního turnaje v karate pro mládež – Euro Grand prix, Central European League 

 

O víkendu skončil již devátý ročník mezinárodního poháru v Plzni, zařazený do série Euro Grand Prix, a také finále Středoevropské ligy.

 

Turnaje se zúčastnilo v obou přes šest set závodníků ze 17 států celého světa. Velmi silné týmy si zde zkoušeli přípravu před nastávajícím MS seniorů v Tokyu, ale také si zde přišli zabojovat mladí o první body do Středoevropské ligy.

Exotické celky z Malajsie nebo Kuvajtu udivili přítomné svoji kvalitou a odvezli si hned několik medailí. Ukázali, že karate v celém světě se vyrovnává.

 

Česká špička dokázala, že před MS v Tokyu má formu a chce se podílet svými výkony na výsledkové listině. A tak není divu, že spousta finálových klání byla právě s našimi borci. O něco horší to už bylo u mládeže, kde se ukazuje mnohem menší konkurenceschopnost našich. A vypovídá o tom i hodnocení národů, kde nás předčili maďarští závodníci, ač na počet medailí jsme zvítězili.Je jen dobře, že zájem o mezinárodní turnaje roste a můžeme se jen těšit na další výrazné úspěchy našich.

 

Sobotní večer od 17 hod, ozdobil před televizními kamerami České televize, i slavnostní akt vyhlášení nejlepších karatistů Středoevropské ligy. Byli rozděleny ceny v hodnotě 10.000 Euro ve všech kategoriích. Tento pilotní projekt přilákal i všechny prezidenty zúčastněných karatistických federací, ale také další osobnosti sportovního i politického života. Pro nejlepšího seniora bylo připraveno hned 1.000 Euro, což není k zahození ani púro jednoho ze závodníků. Trošku mrzela neúčast juniorů ze Slovenska a některých maďarských borců, ovšem pokud nemají zájem o částky 500 nebo 300 Euro je to jen jejich škoda. Nevyplacené prémie totiž propadli a nebudou již  vydány.

 

Večerní jednání prezidentů a organizačního výboru Středoevropské ligy potvrdilo celý projekt do dalšího období, ale také založili Středoevropskou unii karate. A tato dohoda jen potvrdila celou řadu možných akcí se vzájemnou spoluprací.

 

Mezi dalšími pozvanými se objevil i Mistr Evropy Junior Lefevre z Belgie v roli kouče či někteří nedávní medailisté z ME. Také účast ředitele Euro Grand Prix p. Abdu Shahera z Anglie, či rozhodčích Světové federace p. Voermanse z Holandska, p.Sarrapy z Itálie, p. Molnára z Maďarska jen podtrhla význam tohoto turnaje. Plzeňský turnaj se zařadil po dobu dalších dvou let do prestižní série Evropské Grand Prix pro mládež.

 

V doprovodném vystoupení se předvedla dívčí taneční skupina Spider a  také aerobic club Solle z Písku.Obě skupiny mladých dívek samozřejmě uvolnily napjatou karatistickou atmosféru. Všichni zúčastnění byli spokojeni s celkovou úrovní organizace a pochvalná slova dopadla i na ředitele tohoto turnaje p. Marka Kubína.

 

Určitě je třeba vyzdvihnout, že turnaj zařazený do projektu TOP Junior Plzeň Nadace sportující mládeže, podpořili i další významní sponzoři a mecenáši jako Nadace 700 let, Město Plzeň ,krajský úřad Plzeňského kraje, Hotely Primavera, Marriot by Courtyard a Hazuka, restaurace Simsalabim , stejně jako mediální podpora Plzeňského deníku, Rádia FM Plus a Česká televize.

 

Není od věci poděkovat všem, kteří se podíleli svou prací na zdárné přípravě a průběhu turnaje. Dík moderátorovi Jirkovi Pelnářovi, Blance Pytlíkové, která všechny nádherně koordinovala, Jardovi Pelnářovi za neúnavnou práci s diplomy, Jirkovi Kotalovi, který strávil dva dny v počítači, Jitce Trojanové, jíž peníze protékali neustále rukama, ale také všem ostatním, kteří pomáhali u zápasišť , vchodu, ve VIPu i všude kolem turnaje. Byla to vynikající práce celého týmu.

 

A tak co dodat, jen popřát, aby za rok v říjnu se opět sešlo množství nadějných karatistů v Plzni již při jubilejním 10. ročníku.

Komentáře k tomuto článku