Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí 27. ročník Josefského šmajdu

Klub českých turistů, odbor Hodonín – 27. ročník Josefského šmajdu

Možné akce:

27. ročník Josefského šmajdu

Kdy:Sobota 19. 3. 2016 10:50
Kde:Břeclav - Poštorná - Pohansko
Popis akce:


               V sobotu 19. března na Josefa pořádají břeclavští kolegové 27. ročník své tradiční akce, Josefského šmajdu, nenáročné vycházky vedené z centra Břeclavi k loveckému zámečku Pohansko. Oficiální start je v 13 hodin od břeclavského Shopping centra, pro ty, kteří nevycestují na hřebenovku v Malých Karpatech, nabízíme účast na této akci pod vedením Milana Koláře, který se skupinkou vyrazí z břeclavského nádraží před polednem a s ostatními účastníky plánuje setkání na Pohansku.

Sraz:              v sobotu 19. března v 10:50 ve vestibulu nádraží ČD v Hodoníně, zakoupení jízdenek (3 zóny IDS JMK za 27 Kč nebo některá ze slevových jízdenek ČD)

Přesun:          osobním vlakem s odjezdem v 11:06, příjezd do Břeclavi v 11:24

Trasa:             Z břeclavského nádraží se vydáme okolo kostela svatého Václava do sousední Poštorné ke kostelu Navštívení Panny Marie (2,3 km) a kolem společnosti Fosfa přejdeme k železniční stanici Boří les (4,1 km), kde se napojíme na zelenou TZ, která nás po zpevněné cestě přivede ke křižovatce Nad Německými loukami (6,3 km), kde se stočíme k východu a po polní cestě přejdeme k mostu přes Dyji a okolo opevněných „řopíků“ k zámečku na Pohansku (9,0 km), kde si budeme moci dopřát odpočinku, poslechu country skupiny a občerstvení, za snížené vstupné si také budeme moci prohlédnout zdejší archeologickou expozici. Závěr vycházky bude veden po zelené TZ a následně po levém břehu řeky Dyje zpět do Břeclavi na nádraží ČD. Délka celé trasy vedené výhradně po rovině a vhodné i pro rodiče s dětmi měří rovných 13 kilometrů.      

Mapa:            http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=196771

Návrat:         odjezdy vlaků z Břeclavi ve směru na Hodonín v 16:35 Os, 17:28 R, 18:35 Os

S sebou:        pevnou obuv, oblečení dle vývoje počasí, mohou se hodit turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na pohodovou vycházku okolo Břeclavi srdečně zve a případné další informace poskytne Milan Kolář, mob.736 272 088.  

 

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (2) Ivan Machýček, Barbora Staňková
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 16. 2. 2016, 12:22
Možnosti

Komentáře k této akci