Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí 32. ročník Kyjovské padesátky

Klub českých turistů, odbor Hodonín – 32. ročník Kyjovské padesátky

Možné akce:

32. ročník Kyjovské padesátky

Kdy:Sobota 30. 5. 2015 6:20
Kde:Chřiby
Popis akce:

 


           

                 Na poslední květnovou sobotu je na programu 32. ročník oblíbeného regionálního pochodu Kyjovská padesátka, nyní už nepořádaného pod hlavičkou rozpadnuvšího se KČT Jiskra Kyjov, ale pod patronátem Domu dětí a mládeže Kyjov a Města Kyjov. Také Slávek Slabák přesun tradiční termín akce z konce dubna na závěr května. Ti z vás tedy, kteří nevyrazí na zájezd do Banské Štiavnice, mohou si udělat hezkou procházku do Chřibů.    

Sraz:                   v sobotu 30. května v 6:20 na hodonínském autobusovém nádraží

Přesun:               odjezd autobusu v 6:30, možnost přistoupení v 6:23 u restaurace Morava, v 6:25 u lázní, v 6:48 v Ratíškovicích a v 6:48 v Miloticích u školy, příjezd do Kyjova na autobusovou stanici v 7:15 (jako alternativa přesunu do Kyjova linkou přes Dubňany, odjezd z Hodonína v 6:17, v Dubňanech u OD Mír staví v 6:29, příjezd do Kyjova v 6:50); pro dvojice optimální zakoupení celodenní víkendové slevové jízdenky IDS JMK Slovácko za 100 Kč s možností přibrání až 3 dětí do 15 let, jinak zakoupení jízdenek podle zón (do Kyjova 4 zóny za 34 Kč); po příjezdu do Kyjova pěšky na start na stadion Jiskry Kyjov do restaurace SPORT BILLY na registraci (cca 10 minut chůze), startovné 30 Kč, následně pěšky na vlakové nádraží (cca 5 minut), odjezd osobního vlaku v 8:25, příjezd do Bohuslavic v 8:30

Trasa:        Uděláme si poněkud modifikovanou trasu přes zajímavá místa ve Chřibech. Ze zastávky ČD v Bohuslavicích vyrazíme po červené TZ Bohuslavickými stráněmi a nad sady nad Včelínkem do lesa a postupně projdeme okolo Lenivé hory, nad skaliskem Kalíšek a pod vrcholem Železňáku (Velké Ostré) k rozcestí nad Zavadilku, ze kterého přejdeme neznačeně k rozcestí Koryčanská cesta, odkud nás červená TZ přivede přes PR Moravanské louky k rozcestí U Křížku, z něhož už to bude nedaleko po žluté TZ ke zřícenině hradu Cimburk, kde si uděláme přestávku na svačinku (možnost prohlídky objektu, hradí se vstupné). Od hradu budeme pokračovat po zelené TZ ke studánce U Mísy, následně po červené TZ kratším výšvihem ke skalnímu útvaru Kazatelna s pěknými výhledy ke Koryčanské přehradě a k rozcestí Pod Ocáskem. Odtud krátce vystoupáme po zelené TZ na vrchol Ocásku (554 m), z něhož se otevírají sice omezené, ale hezké výhledy k Buchlovu a Holému vrchu či na protější Střílecký hrad. Z vrcholu seběhneme k rozcestí ke Hrobům, kde zakončíme naše putování směrem na východ a stočíme se opět ke Kyjovu. Po červené TZ přejdeme k rozcestí Nad Kazatelnou, kde odbočíme na zelenou TZ, která nás přivede až ke kapli svatého Klimenta na stejnojmenné hoře. Následně seběhneme ke Klimentskému potoku a krátce vystoupáme opět k rozcestí Koryčanská cesta, ze kterého už to bude nedaleko na Zavadilku, kde pořadatelé připraví pro příchozí táborák s možností opékání špekáčků a hry pro děti. Od Zavadilky přejdeme lesem po žluté TZ k rekreačnímu středisku RELAXX  Pastviny (vaří se zde, pivečko) a následně do Čeložnic, ze kterých budeme pokračovat dále po žluté TZ přes Bohuslavickou Novou horu a Kosteleckou Starou horu do Nětčic a Kyjova k restauraci SPORT BILLY, kde si vyzvednou účastnický list a menší dárek a přejdeme na autobusové nádraží. Celková délka trasy měří 30 km, kdo by si chtěl trasu zkrátit, může z Čeložnic přejet autobusem do Kostelce (odjezdy v 12.59, 15:29 či 16:59) a odtud přejít do Kyjova pěšky, trasu si tak zkrátí o 4 km. Samozřejmě zájemci mohou využít vypsané trasy pořadateli na10, 20, 27, 35 a 50 km a pochodovat individuálně.     

Mapa:        www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=179383

Návrat:      z Kyjova autobusem v 16:46, 18:46 či 20:46 (linky přes Ratíškovice) či v 15:30, 18:20 a 20:20 (linky přes Dubňany)

S sebou:     pevnou turistickou obuv, mohou se hodit turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce; oblast je zanesena v turistické mapě edice KČT č. 89-90 Slovácko, Chřiby a jižní Haná

               Na nádhernou vycházku do romantických Chřibů srdečně zvou Jura Michenka (mob. 723 546 231), Simona Cutáková a manželé Čechovi.  



 

       

Důležitost: střední
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 28. 5. 2015, 11:32   (upraveno 28. 5. 2015, 11:48)
Možnosti

Komentáře k této akci