Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí 7. ročník Dubňanská anabáza

Klub českých turistů, odbor Hodonín – 7. ročník Dubňanská anabáza

Možné akce:

7. ročník Dubňanská anabáza

Kdy:Sobota 15. 9. 2018 9:00 – 19:00
Kde:Dubňany a okolí
Popis akce:

Po dlůhej přestávce pořádám zasej tůto akciju, spolu se združením „Dubňany srdcem“. Táto skupina nachystala na školním hřišti různé atrakcie pro děcka a pro ostatních koštování burčáku „Pod dubňansků horů“ u p. Zbyňka Kopečka.
Sraz turistů bude na autobusovém nádraží v Hodoníně v 9:00 hod., kde vás bude čekat Ivan Machýček. Potem odjedete v 9:17 hod. do Dubňan a vystůpíte na zastávce „obchodní dům Horník“.
Tam už budu aj já a dohromady s Dubňákama vyrazíme po novém chodníčku k „Horní huti“. Kolem konzervárně, dálej polní cestů k cyklostezce, kde odbočíme doprava a po 200 m sa před nama objeví „Kamenná brána“. Já temu říkám dubňanský Stunhedž. Až sa seznámíme s areálem a pomeditujeme, vrátíme sa zpátky po cyklostezce a za dubňanským nádražím sa rozdělíme na dvě skupiny.

Skupina „A“ odbočí doleva a po cyklostezce sa kolem bývalého hornického učilišťa k obchodu p. Chytila a odbočí z hlavní ulice doprava až na poslední cestu, kde odbočí doleva. Potem krajem Dubňan až k dubňanskej škole.
Pojest a popit možete v restauracji „Sport“ na hřišti lebo v restauracji sportovní hale „Želva“.
Potem přejdite na školní hřiště. Táto trasa je dlůhá 7 km a zvládnů ju aj děcka.
Druhá skupina ide dálej po cyklostezce na Mutěnice. Za rybníkem rovno po starej cestě „Hájkem“ až pod „Dubňansků horu“ ke Kopečkovej bůdě.
Až pojíme a popijeme, dáme sa na zpáteční cestu. Budeme sa vracat cestů přes horu až k slepičárni, kde přejdeme silnic Dubňany – Mutěnice. Potem
narazíme na cyklostezku, která nás dovede do Jarohněvic k nádraží. Odtáď stejnů trasů jak áčko. Kolem učilišťa, zadem Dubňan až ke škole.
Na hřišti sa spojíme s druhů skupinů, esli na nás eště počkajů. Délka tejto trase je 14 km.
Program akcjí na hřišti majů Dubňáci na facebuku – „Dubňany srdcem“.
Autobuse do Hodonína zastavujů 200 m od hřišťa a odjížďajů v 13:14, 13:29, 15:53, 17:03 a 18:43. Tož dondite po štyrech rokoch do Dubňan.
Zasej sa na vás těší
Ivan Bosnyak, tel. 728 736 878

Důležitost: střední
Zúčastnili se (4) Marie Tomanová, Ivan Machýček, Svatava Dekařová, Rostislava Svobodová
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Květoslav Pašek, 6. 9. 2018, 19:45   (upraveno 8. 9. 2018, 18:36)
Možnosti

Komentáře k této akci