Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Cyklovyjížďka do Chvojnické pahorkatiny a na Búre

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Cyklovyjížďka do Chvojnické pahorkatiny a na Búre

Možné akce:

Cyklovyjížďka do Chvojnické pahorkatiny a na Búre

Kdy:Neděle 4. 10. 2015 9:25
Kde:Střední a Horní Záhoří
Popis akce:

 


             Na první říjnovou neděli po 39. ročníku Pochodu slováckými vinohrady vkládáme i z důvodu ohlášeného příznivého počasí (jasno, denní maxima do 21 stupňů, proměnlivý vítr do 11 km/h) vyjížďku k sousedům na Slovensko do Chvojnické pahorkatiny a na Búre, kdy se cestou zastavíme i u Radka Slobody nad Koválovcem, který zde finišuje s rekonstrukcí chalupy a pro členy odboru hodlá nabízet ubytování za špekáček či kousek slaninky, které si zde také budeme moci opéci poté, co chvíli pomůžeme Radkovi vytáhnout nějaké desky a dveře. Trasa je vedena podél Moravy a na Búroch po rovině, v úsecích Gbely - Stráže nad Myjavou, Senica - Oreské a Radošovce - Skalica zvlněným terénem po kvalitních cyklostezkách či silnicích s menším provozem, od chatové osady nad Koválovcem pod Krížnicu krátce lesním chodníkem.

Sraz:               v neděli 4. října v 9:25 před radnicí na náměstí TGM, odjezd v 9:30

Trasa:                        Z náměstí TGM po silnici č. 51 k holíčskému letišti, poté podél Výtržiny na hráz řeky Moravy a po Moravské cyklistické stezce na Adamov (18,2). Po projetí mezi Adamovskými jezery po silnici do Gbelů (26,1), po krátkém vystoupání úbočím Ostrého vrchu sjezd do Smolinského (31,5) a pohodovou cestou do Stráží nad Myjavou (35,0) s následným přejezdem do sousedního Šaštína k bazilice Sedmibolestné Panny Marie (36,5). Po tradičním krátkém zastavení postup pohodovou cestou po silnici na Búre do Borského Mikuláše (41,5) a místní části Borský Peter (43,0), následně po asfaltové cyklostezce (běžně tady přebíhají jeleni) borovým lesem okolo hájovny Kalaštov (45,9) a podél 36-jamkového golfového hřiště Penati Golf Resort k rozcestí Hrušov (51,4), dále přes Myjavu k senické železniční stanici (54,6) a do centra Senice (57,5). Ze Senice po Záhorské cyklomagistrále přes Rybky (61,5) stoupáním k Miléniovému kříži (297 m; 64,3 km; v současnosti nejvyšší kříž na Slovensku - výška 27 metrů, rozpětí ramen 9 metrů), následně prudší sjezd do Oreského (66,7), ve kterém Peťa Antoš ještě v době hluboké totality načerno porážel prase, a podél Chvojnice přes Viesku (69,3) do Radošovců (70,4). Z obce pozvolnějším stoupáním po silnici do Koválovce (72,9) a po žluté TZ zpevněnou cestou do chatové kolonie (75,0), kde se zastavíme u Radka. Po přestávce krátké stoupání lesní cestou a chodníkem na křižovatku s červenou TZ na úbočí Krížnice u polovnické chaty (415 m; 77,1), odtud doleva a po tzv. Velkém skalickém okruhu sjezd okolo Tureckého stolu (429 m) k rozcestí Nad Zlatnickou dolinou (79,5) a na silnici ze Zlatnické doliny (80,3), po ní pozvolnější sjezd do centra Skalice (85,8). Na závěr známý přejezd okolo skalického přístaviště (89,8) a po Moravské cyklistické stezce k přístavišti U jezu (98,5), kde si dopřejeme zasloužené pivečko a vrátíme se do Hodonína (100 km; nastoupáno 670 metrů), kde by nám tachometry měly vykazovat rovnou stovku.            

Mapa:            www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=191530

S sebou:                     kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, přilbu, nápoj, svačinku a něco na opékání (cestou zastavíme na občerstvení v některé z hospod), drobnou hotovost v eurech, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

            Na nádherný cyklistický výlet na Záhoří srdečně zve a případné další informace poskytne Jura Michenka, mob. 723 546 231.       

 

Důležitost: střední
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 30. 9. 2015, 22:35
Možnosti

Komentáře k této akci