Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Do Chřibů a Ždánického lesa

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Do Chřibů a Ždánického lesa

Možné akce:

Do Chřibů a Ždánického lesa

Kdy:Neděle 5. 7. 2020 8:55
Kde:Chřiby, Ždánický les
Popis akce:

Na první červencovou neděli po návratu ze Šumavy připravil KČT Hodonín další z krásných regionálních projížděk, tentokrát se vydáme do Chřibů a Ždánického lesa. Délka trasy měří 103 km a nejsou na ní větší technické obtížnosti.

Sraz:                v neděli 5. července v 8:55 u kruhového objezdu na Ratíškovice (Rybářské bašty), odjezd v 9 hodin

Trasa:             Z Hodonína přejedeme po cyklostezce vedle silnice do Ratíškovic, dále po silnici přes Vacenovice do Vracova a po cyklostezce podél hlavní silnice do Bzence (20 km), ze kterého dojedeme po silnici do Těmic a stoupáním přes Ořechov do Vážan, nad kterými se zastavíme u rozhledny Floriánka (345 m; 32 km) s pěknými pohledy k Bílým Karpatům a Vizovickým vrchům. Poté bude následovat sjezd přes Tučapy do Boršic a přejezd po cyklostezce 5050 kolem přehrady Sovín na Smraďavku (40 km), kde se můžeme zastavit na občerstvení v Lovecké restauraci vedle sirnatých lázní. Ze Smaraďavky pak přejedeme po cyklostezce 5151 okolo Dopraváku a přes rozcestí Dlouhá řeka k altánu na Pile, kde si opečeme špekáčky, abychom se posilnili na stoupání po cyklostezce 5155, respektive 5150 k altánku pod vrch Vrše (472 m) na Stupavských loukách, od kterého sjedeme do Stupavy (52 km), ze které po silnici a cyklostezce 473 projedeme okolo Koryčanské přehrady do Koryčan s dalším možným občerstvením v restauraci Záložna na náměstí před kostelem svatého Vavřince. Z Koryčan nás pak bude čekat poslední prudší, ovšem krátké stoupání, když po silnici a cyklostezce 473 vyjedeme na křižovatku do Kyjova nad město (305 m), ze které sjedeme přes poslední obec v okrese Mouchnice a Nemotice do Snovídek, ze kterých po nádherné cyklostezce údolím Kyjovky projedeme okolo haluzické hájovny do Bohuslavic a dále do Nětčic a Kyjova (83 km). Na závěr už bude následovat klasický přejezd po cyklostezce Mutěnka přes Svatobořice do Jarohněvic, ze kterých uhneme do Dubňan a po cyklostezce podél silnice se vrátíme do Hodonína, předpokládaný příjezd okolo 18. hodiny. Celkem tedy 103 km, trasa se dá zkrátit například přímým postupem z Koryčan přes Jestřabice na Kyjov.

Mapa:             https://mapy.cz/s/pupokajuga

S sebou:         kolo v dobrém technickém stavu, přilbu, lehkou svačinku včetně špekáčků na opékání a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

            Na další z hezkých projížděk s poznáváním přírodních krás blízkého kraje srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).

 

 

Důležitost: střední
Zúčastnili se (6) Jiří Michenka, Mirka Mrázová, Jaroslav Adámek, Kamil Mikuláček, Ludmila Žůrková, Jaroslav Klečka
Nezúčastnili se (2) Antonín Mikl, Michaela Heczková
Zadal:Jiří Michenka, 25. 5. 2020, 9:12   (upraveno 7. 6. 2020, 22:22)
Možnosti

Komentáře k této akci