Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Dušičkový přejezd do Brna

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Dušičkový přejezd do Brna

Možné akce:

Dušičkový přejezd do Brna

Kdy:Neděle 3. 11. 2019 10:00
Kde:Kyjovská pahorkatina, Dyjsko-svratecký úval
Popis akce:

               Na dušičkovou neděli hlásí předběžně poměrně teplo, přes den snad beze srážek, ovšem se silným jihovýchodním větrem až k 60 km/h. Ten bychom však využili pro další přejezd do Brna, tentokrát přes Kyjovskou pahorkatinu a Dyjsko-svratecký úval. Pokud by se měla předpověď počasí zhoršit, akci bychom přeložili na jindy, sledujte proto aktuální informace na klubovém webu.

Sraz:              v neděli 3. listopadu v 9:55 před restaurací U Špaka, odjezd v 10:00

Trasa:            Od restaurace U Špaka (185 m) okolo ZOO lesní asfaltkou na Písečný, dále proti Kyjovce na Zbrod a lesní cestou k Jarohněvickému rybníku, poté lesní cestou a nově zbudovanou cyklostezkou do Šardic a po další relativně nové cyklostezce do Hovoran, ze kterých přejedeme po silnici přes Čejč, Terezín, Brumovice, Morkůvky a Boleradice do Diváků, z nichž vystoupáme pod Žerotínský vrch (382 m), z něhož sjedeme přes Nikolčice do Křepic (235 m; 50 km), kde si uděláme přestávku na oběd v restauraci U Hájků. Z Křepic budeme pokračovat po Velkopavlovické cyklostezce (5113, 5149) do Nosislavi, kde projdeme kolem opevněného kostela svatého Jakuba a evangelického kostela a dále pod úbočím Výhonu s Akátovou rozhlednou přejedeme do Židlochovic (190 m; 60,5 km), kde se můžeme tradičně zastavit na kafe se zákuskem v cukrárně na náměstí Míru. Na závěr pak přejedeme po cyklostezce č. 5 Brněnská okolo Blučiny, přes Opatovice, Rajhradice, Rebešovice a přes soutok Svitavy se Svratkou a kolem rozhledny Komec do Brna na dolní nádraží (200 m; 80, 7 km). Délka trasy místy mírně zvlněným terénem 81 km.

Mapa:                       https://mapy.cz/s/bupokocefu

Návrat:                     odjezd rychlíku Moravan z Brna dolního nádraží v 16:36, příjezd do Hodonína v 17:33 (plné jízdné 10 zón IDS JMK za 78 Kč, jízdenka ČD pro kolo za 40 Kč)

S sebou:       kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, přilbu, lehkou svačinku a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

            Na pravděpodobně jednu z letošních posledních vyjížděk srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).   

      

Důležitost: střední
Zúčastnili se (2) Jiří Michenka, Petr Hrabal
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 31. 10. 2019, 9:43   (upraveno 3. 11. 2019, 8:31)
Možnosti

Komentáře k této akci