Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Horné Záhorie na kole

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Horné Záhorie na kole

Možné akce:

Horné Záhorie na kole

Kdy:Neděle 11. 8. 2019 8:25
Kde:Horné Záhorie
Popis akce:

                Klub českých turistů, odbor Hodonín, oddíl cyklistů, elektrikářek a nočního instalatéra vkládá na druhou srpnovou neděli tradiční a nádherný cyklistický přejezd Horním Záhořím.

Sraz:               v neděli 11. srpna v 8:25 před hodonínskou radnicí, odjezd v 8:30

Trasa:             Z náměstí TGM v Hodoníně na most přes Moravu, poté po hrázi ve směru na Perunskou lúku, následně sjezd směrem ke Kaprovi a přímý průjezd do Vrádiště, poté přes Popudinské Močidlany, Dubovce, Radošovce, Oreské, Lopašov a Častkov po vedlejších komunikacích do Sobotiště (35 km), kratší zastávka na občerstvení (kafe, limo, pivo). Ze Sobotiště po cyklostezce podél Kunovské přehrady do Kunova a dále po cyklostezce podél Teplice do Senice (44 km). Ze Senice po cyklostezce k nádraží, poté na Hrušov a dále podél rozsáhlého lesního golfového areálu Penati Golf Resort Senica a borovým lesem po lesní silnici přes Kalaštov do Borského Petera a Borského Mikuláše (60 km) k rodnému domku Jána Hollého a vedlejšímu Búranskému dvoru, kde výborně vaří a zastavíme se zde na oběd. Po obědě pokračování po silnici do Šaštína k bazilice Sedmibolestné Panny Marie, po krátké zastávce pokračování do sousedních Stráží, přejezd do Smolinského, sjezd do Gbelů a přejezd po silnici lesem k Adamovským jezerům (82 km), kde se naposledy občerstvíme ve stánku s možností koupání. Na závěr přejezd po hrázi Moravy po Moravské cyklistické cestě do Hodonína k Harymu či do Tip klubu, kde akci vyhodnotíme. Celkem rovných 100 km, na trase jsou tři kopečky, krátký výšvih v Dubovcích u obecního úřadu, výjezd nad Častkov s krásným pohledem k hradu Branč a táhlejší stoupání ze Smolinského s prudkým sjezdem do Gbelů, chlapi zvládnou v pohodě a pokud by se elektrikářkám zavařil motorek, v pohotovosti bude náš noční instalatér. Předpokládaný návrat do Hodonína okolo 17. hodiny.

Mapa:             https://mapy.cz/s/3xfr0

S sebou:         kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, přilbu (na Slovensku na silnici mezi obcemi povinná!), eventuálně malou svačinku a nápoj, hotovost v eurech na zakoupení občerstvení, platný doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

            Na krásnou vyjížďku srdečně zve a na všechny zúčastněné se těší Jura Michenka (mob. 723 546 231).  

 

                         

Důležitost: střední
Zúčastnili se (3) Jiří Michenka, Jan Petr, Jaroslav Adámek
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 6. 8. 2019, 12:08
Možnosti

Komentáře k této akci