Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí JAVORINA TOUR 2014 - Setkání cykloturistických patriotů na Velké Javořině

Klub českých turistů, odbor Hodonín – JAVORINA TOUR 2014 - Setkání cykloturistických patriotů na Velké Javořině

Možné akce:

JAVORINA TOUR 2014 - Setkání cykloturistických patriotů na Velké Javořině

Kdy:Sobota 26. 7. 2014 7:50
Kde:Bílé Karpaty
Popis akce:

 

 

        Stejně jako loni se týden po konání pěšího výstupu vydáme na nejvyšší vrchol Bílých Karpat - Velkou Javořinu na kolech poslední červencový víkend i letos. Loni nás cestou sužovala úmorná vedra a zúčastnili jsme se nakonec sobotního setkání cykloturistů na vrcholu. Stejně tak učiníme i tento rok, na vrcholu jsou již otevřena občerstvovací zařízení pro nedělní slavnosti bratrství obou spřátelených národů a zároveň se zde nepohybuje toliko národa jako v neděli, kdy je vrcholová plošina doslova v obležení lidí i automobilů. Putování je určeno pro zkušenější a zdatnější cyklisty, kterým nevadí na trase nějaké to stoupání a mají určitou kondici. Trasa je vedena po silnicích a cyklostezkách s kvalitním pevným povrchem, ale projedeme i některými nezpěvnými úseky (sedlo Kubíkova vrchu - křížení s cestou do Strání a Výzkum - Kněždubský háj), v úseku Velká Javořina - Kamenná bouda je povrch bývalé silnice, po které se na vrchol jezdívalo ještě ke konci experimentálního období o beztřídní společnost, v některých částech natolik rozbit, že by nikoho ani nenapadlo, že se snad tudy mohli vozit někdy rekreanti autobusem, ale s určitou opatrností se cesta sjet dá. Pokud by bylo po deštích, projeli bychom z Myjavy na vrchol klasickou cestou po silnici přes Starou Turou a Hrnčiarové, jestliže by pak mělo být podstatně škaredě po celý den, o případném přesunu vyjížďky na jiný termín budete předem informováni. Celková délka trasy činí 137 kilometrů a v jejím průběhu nastoupáme přes 1 800 výškových metrů. Cestou samozřejmě zastavíme v nějakých osvědčených osvěžovnách na trase, na vrcholu si pak dáme delší přestávku na oběd a podělení se o dojmy a celoroční zážitky s ostatními účastníky. Setkání na vrcholu je naplánováno od 14 hodin, každý cykloturista obdrží jedno pivo a pamětní odznak slavností. Předpokládaný návrat do Hodonína ve večerních hodinách před setměním.

Sraz:               v sobotu 26. července v 7:50 na náměstí TGM v Hodoníně před radnicí, odjezd v 8:00        

Trasa:                        Hodonín - Holíč (možnost přidání se ke skupině u Domu kultúry) - Trnovec - Popudiny - Močidlany - Dubovce - Radošovce - Vieska - Oreské - Lopašov - Častkov - Sobotište - Majeričky - Malejov - rozhledna Hrajky - Turá Lúka - Myjava - Sovinec - Stará Myjava, přehrada - Hrabina - sedlo Kubíkova vrchu (680 m) - Šibenický vrch (707 m) - Dibrovův památník - Kašpariskův vrch (777 m) - Durda (842 m) - Velká Javořina (970 m. n. m.) - Velká Javořina, Holubyho chata (68,5 km) - vodopád Veličky - Kamenná bouda - Vápenky - Suchovské Mlýny - Javorník - Velká nad Veličkou - Hrubá Vrbka - Malá Vrbka - Výzkum (439 m) - Kněždubský háj - Lučina - Radějov - Strážnice - Petrov - Sudoměřice - Skalica - Skalica, přístav - Hodonín (137 km)

Mapa:            www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=157608

 

S sebou:                     kolo v dobrém technickém stavu, nejlépe horské, krosové či trekingové, náhradní duši, případně lepení, přilbu, nápoj a lehkou svačinku, platný doklad totožnosti a průkaz pojištěnce, drobnější hotovost v eurech na nákup občerstvení na Slovensku; oblast je zanesena v turistické mapě edice KČT č. 92 Slovácko - Bílé Karpaty, měřítko 1 : 50 000

Na nádherný celodenní cyklistický zážitek všechny otrlé srdečně zve a případné další informace poskytne Jura Michenka, mob. 723 546 231. Horám zdar!  

 

Důležitost: střední
Zúčastnili se (6) Jiří Michenka, Alena Krutišová, Mirka Mrázová, Jana Studýnková (host od Mirka Mrázová), Zdenka Kyclová (host od Mirka Mrázová), Kamil Machálek (host od Jiří Michenka)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 3. 7. 2014, 18:46   (upraveno 4. 7. 2014, 6:06)
Možnosti

Komentáře k této akci