Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Na Zimarky a Kobylí vrch

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Na Zimarky a Kobylí vrch

Možné akce:

Na Zimarky a Kobylí vrch

Kdy:Sobota 23. 3. 2019 9:25
Kde:Podluží, Slovácko
Popis akce:

               V sobotu v rámci cyklistického rozjíždění se si uděláme podobnou projížďku jako poslední neděli, jen nás trasa od Velkých Bílovic po Kobylí provede poněkud zvlněnějším terénem.

Sraz:                      v sobotu 23. března v 9:25 před restaurací U Špaka, odjezd v 9:30

Trasa:                    Od Špaka kolem ZOO po cyklostezce po Baaderově aleji na Písečný a do Dolních Bojanovic, následně po silnici přes Josefov a Prušánky do Moravského Žižkova. Z návsi doprava okolo zdejšího minipivovaru a po cyklostezce Podluží kolem Žižkovského rybníka a rybníka Velký Bílovec k bílovickým sklepům, od nich po cyklostezce č. 412 Velkopavlovická po zvlněné silničce až na Zimarky (264 m) a k Hradišťku (250 m; 24,5 km) – kapli sv. Cyrila a Metoděje, sv. Václava a sv. Urbana s nádhernými pohledy k Pálavě a novomlýnským nádržím. Po odpočinku dále zvlněnou silnicí a za mírného stoupání na Vrbici a kolem místních výjimečných sklepů a mohyly míru až ke kostelu sv. Jiljí (320 m), poté krátký sjezd kolem vinohradů a krátké stoupání na Kobylí vrch (334 m; 32,5 km) s nově zbudovanou rozhlednou ve formě stezky nad vinohrady. Po výhledech a vydýchání z rozhledny krátký sjezd do Kobylí a zastávka na oběd v restauraci U Káňů. Po přestávce po silnici přes Terezín a Čejč do Hovoran a odtud po Mutěnické cyklostezce na rozcestí Hájek (250 m), z něhož přejedeme po žluté TZ k Jarohněvickému rybníku a poté do Dubňan. Na závěr projedeme po cyklostezce na křížení silnic od Dubňan a Mutěnic, po modré TZ na Černé bláto a kolem ZOO se vrátíme do Hodonína, celkem pohodových 63 kilometrů.

S sebou:              základní cyklovýbavu, přilbu, náhradní duši, nápoj, případně lehkou svačinku, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na příjemnou projížďku a setkání s kolegy se těší Jura Michenka (mob. 723 546 231).

Důležitost: střední
Zúčastnili se (2) Jiří Michenka, Ludmila Žůrková
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 20. 3. 2019, 8:43   (upraveno 20. 3. 2019, 16:51)
Možnosti

Komentáře k této akci