Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Novoroční vycházka

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Novoroční vycházka

Možné akce:

Novoroční vycházka

Kdy:Pátek 1. 1. 2021 11:10
Kde:Hodonín - Rohatec
Popis akce:

Milí přátelé,

                srdečně Vás zvu na tradiční Novoroční vycházku. Sejdeme se v pátek 1. ledna před hotelem Grand v 11:10, jelikož našim děvčatům a mládencům od Rohatce či ze vzdálenějších osad přijíždí osobní vlak v 11:08 (z Břeclavi vyjíždí osobní vlak v 10:35), a v 11:15 vyrazíme na trasu.

                Od vlakového nádraží přejdeme po cyklostezce, resp. červené TZ okolo Maríny a po Lipové aleji (možnost připojit se na trase) k ZOO (1,7 km), za kterým zapálíme svíčku u pomníčku Toničce Klechové, a poté projdeme přes Černé bláto po modré TZ ke křižovatce silnic na Dubňany a Mutěnice, kousek za kterou neznačeně uhneme na Pánov (6,7 km) a dále přejdeme okrajem lesa za Omnikou a přes Padělky k domku jednoho našeho plachého člena u zastávky ČD Rohatec (10,3 km). Předpokládám, že sem dorazíme kolem 13:45, čili pokud by někdo mohl vyrazit až později, osobní vlak ve směru na Přerov odjíždí z Hodonína v 12:54 a chvíli by na nás vyčkal či nám šel podle přiložené mapy naproti. Od tratě budeme pokračovat ke kostelu svatého Bartoloměje a podle toho, jak dlouho se v Rohatci zdržíme, se do Hodonína navrátíme buď po zelené TZ vedené po hrázi řeky Moravy a přes přístaviště U Jezu, nebo přímo kolem vodárny a hřbitova (celkem ke kruháči na Ratíškovice, odkud se vydáváme na cykloturistiku, skutečně pohodových 15 kilometrů stále po rovině).

Mapa:  https://mapy.cz/s/hogulugacu

S sebou případně něco, co vám zůstalo po vánočním veselí, a ze Silvestra dobrou náladu, eventuálně ještě nějakou svítilnu na zpáteční cestu.

                Bude se na vás těšit Váš předseda, nebo jak mi říká PPLD, náčelník.

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (1) Jiří Michenka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 28. 12. 2020, 21:06   (upraveno 29. 12. 2020, 6:52)
Možnosti

Komentáře k této akci