Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí První jarní vyjížďka

Klub českých turistů, odbor Hodonín – První jarní vyjížďka

Možné akce:

První jarní vyjížďka

Kdy:Neděle 26. 3. 2017 7:25
Kde:Zlínský a Jihomoravský kraj
Popis akce:


               Na poslední březnovou neděli vkládáme vzhledem k relativně příznivým povětrnostním podmínkám první cyklistickou vyjížďku KČT Hodonín v tomto roce. Za 3 týdny je před námi tradiční cyklistický přejezd ze Znojma do Hodonína, na léto bychom měli trochu potrénovat na rakouské cyklostezky, tak každá neděle s cyklistickým programem nám přijde určitě vhod. Trasa je vedena téměř výhradně po kvalitních cyklostezkách a dá se absolvovat na všech druzích kol.

                Tentokrát zavítáme do Zlínského kraje, jako místo startu si budete moci zvolit Slavičín (celkem do Hodonína 90 km) nebo Uherský Brod (celkem do Hodonína 60 km). Z Uherského Brodu je trasa vedena prakticky po rovině podél toků řek Olšava a Morava, resp. Baťova kanálu, kdo se na trasu vydá už ze Slavičína, čeká jej na počátku jediné výraznější stoupání krátce nad Nevšovou, ovšem potom si může vychutnat pozvolný sjezd až na luhačovickou kolonádu.

                Kdo se vydá na delší trasu, sejde se v neděli 26. března v 7:25 ve vestibulu nádraží ČD. Odjezd rychlíku v 7:43, příjezd do Starého Města v 8:01, přestup na rychlík Velehrad s odjezdem v v 8:32, příjezd do Újezdce v 9:07, přestup na osobní vlak s odjezdem v 9:09, příjezd do Slavičína v 9:42.

                Kdo si zvolí kratší trasu, sejde se ve vestibulu nádraží ČD v 10:40. Odjezd osobního vlaku v 10:54, příjezd do Starého Města v 11:25, přestup na osobní vlak s odjezdem v 11:35, příjezd do Uherského Brodu v 12:07.

Jízdenky:            Pozor, v rychlíku Velehrad (úsek Staré Město - Újezdec) je povinná rezervace místa pro kolo! Rychlík má kapacitu 10 jízdních kol, já si ve čtvrtek v 10 hodin zakoupil jízdenku přes eshop ČD - cena 163 Kč - 123 Kč jízdenka, 40 Kč místenka pro kolo + 2 x místenka v rychlících zdarma. Kdo tedy vyrazí ze Slavičína, musí mít nutně pro kolo v rychlíku Velehrad zakoupenou rezervaci, zajistěte si ji individuálně buď přes eshop ČD, nebo přímo na pokladně ČD. Pro přesun osobními vlaky do Uherského Brodu rezervace místa pro kolo není nutná, vlak přijímá kola až do vyčerpání kapacity. Pro osobní jízdenku můžete využít slevových karet ČD či si zakoupit jízdenku v rámci určité skupinky, něco na tom samozřejmě ušetříte.

Trasa:                  Z nádraží v Hrádku na Vlárské dráze průjezd Slavičínem a stoupání nad Nevšovou na kótu 480 metrů, poté postupné klesání po zpevněné lesní cestě a cyklostezce č. 5238k luhačovické přehradě, průjezd kolonádou okolo lázeňských domů do centra Luhačovic. Dále po cyklostezkách podél silnice č. II/419 přes okraj Biskupic a Polichno do Újezdce a na nádraží do Uherského Brodu, spojení obou skupin. Poté po cyklostezce č. 5049 údolím Olšavy přes Havřice, Drslavice a Hradčovice do Veletin, následně přes Podolí a Míkovice do Kunovic, kde již najedeme na naši známou cyklostezku č. 47 od Olomouce, po níž přejedeme přes Ostrožskou Novou Ves, Uherský Ostroh a Veselí nad Moravou do Strážnice, ze které bude následovat závěrečná pasáž přes Petrov, Skalici a po hrázi řeky Moravy.

Mapa:   http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=217590

Návrat:               předpokládaný příjezd do Hodonína mezi 17. a 18. hodinou

S sebou:              náhradní duši, přilbu, svačinu a nápoj (na trase zastavíme na občerstvení v některé z ověřených hospůdek), pro jistotu teplejší oblečení (na rozdíl od soboty se má poněkud ochladit, denní maxima do 10 stupňů, pravděpodobnost srážek do 10 %, silnější (až k 35 km/h), ovšem pro směr jízdy příznivý severovýchodní vítr, délka slunečního svitu okolo 3 hodin), doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

               Na všechny zúčastněné se těší a případné další informace poskytne Jura Michenka, mob. 723 546 231.  

 

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (1) Jiří Michenka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 23. 3. 2017, 10:43   (upraveno 23. 3. 2017, 21:03)
Možnosti

Komentáře k této akci