Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Strážnický skanzen a procházka podél Baťova kanálu a Moravy

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Strážnický skanzen a procházka podél Baťova kanálu a Moravy

Možné akce:

Strážnický skanzen a procházka podél Baťova kanálu a Moravy

Kdy:Sobota 20. 7. 2019 8:00
Kde:Strážnice a okolí
Popis akce:

               

               Pro pozůstalé doma, kteří nevyrazí na Raxalpe, je připravena návštěva skanzenu ve Strážnici a poté procházka ze Strážnice do Hodonína (celkem 22 km), která se dá případně dle domluvy zkrátit přejezdem vlakem do Petrova či Sudoměřic a absolvovat vycházku odtud (z Petrova 16,5 km, respektive ze Sudoměřic 13,5 km).

Sraz:                      v sobotu 20. července v 8 hodin ve vestibulu nádraží ČD v Hodoníně, zakoupení jízdenek (3 zóny IDS JMK za 27 Kč či některá zlevněná jízdenka)

Přesun:                  odjezd motorového osobního vlaku v 8:17, příjezd do Strážnice v 8:41

Trasa:                   Po prohlídce strážnického skanzenu (základní vstupné 120 Kč, pro seniory nad 60 let 60 Kč) po modré TZ podél Baťova kanálu k přístavišti v Petrově, kde bude možné na probíhající akci ochutnat "báleše", jak nám oznamuje Rostina Svobodová. Z přístaviště stále po modré TZ k vinným sklepům Plže s možností občerstvení v sousedním motorestu a dále do Sudoměřic, ze kterých po zelené TZ přejdeme k Výklopníku opět s možností občerstvení a následně ke skalickému přístavišti. Na závěr po Moravské cyklistické cestě po zajišťovací hrázi řeky Moravy kolem vodní elektrárny na most přes Moravu a do Hodonína s vyhodnocením v restauraci Grand. Jak bylo uvedeno výše, trasa se dá podle potřeby zkrátit.

Orientační mapa:            https://mapy.cz/s/3vLr3

S sebou:              pevnou obuv, případně turistické hole, svačinu a dostatek nápoje, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Akci připravil, povede a na všechny zúčastněné se těší Franta „Picasso“ Valda (mob. 774 545 689).          

             

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (1) Jarmila Beckovská
Zadal:Jiří Michenka, 18. 7. 2019, 11:27   (upraveno 18. 7. 2019, 11:31)
Možnosti

Komentáře k této akci

Mutual Funds Calculator - Mutualfundcalculator

vložil housedk ke, 20. 9. 2023, 7:29
WhatsApp
vložil rup bra, 19. 1. 2024, 8:45