Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Velikonoční vycházka

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Velikonoční vycházka

Možné akce:

Velikonoční vycházka

Kdy:Pondělí 5. 4. 2021 8:45
Kde:Přírodní rezervace Horky
Popis akce:

               Klub českých turistů Hodonín pořádá v pondělí 5. dubna v souladu s aktuálními platnými protiepidemickými opatřeními tradiční velikonoční vycházku do přírodní rezervace Horky pod vrchem Náklo za rozkvétajícím hlaváčkem jarním. Vycházku zahájíme na železniční stanici v Rohatci, v průběhu trasy se lze přidat například na Rúdníku a vycházku pak zakončit podle chuti po 14 kilometrech v Miloticích (respektive Ratíškovicích), na 19. kilometru v Dubňanech nebo dorazit po 28 kilometrech do Hodonína.

Sraz: v 8:45 ve vestibulu vlakového nádraží v Hodoníně, zakoupení jízdenek (2 zóny IDS JMK za 16 Kč, senioři 65+ zlevněná 4 Kč)

Přesun: odjezd osobního vlaku v 8:54, příjezd do železniční stanice Rohatec v 9:00 (od Přerova, resp. Moravského Písku přijede osobní vlak v 9:01)

Trasa: Z rohateckého nádraží po žluté TZ na rozcestí před  Soboňkami a kolem kaple Panny Marie okrajem lesa na Rúdník (5 km), od něhož přejdeme po lesní asfaltce do Vacenovic (8 km), ze kterých po dalším vyasfaltovaném chodníku pozvolna vystoupáme na křižovatku Vinohrádky a dále po polní cestě na vrchol Nákla (265 m; 11 km) s liliovým křížem a sochami našich předstátních vládců. Poté krátce sestoupáme z Nákla, opustíme žlutou TZ a přejdeme do přírodní rezervace Horky (12 km), kde by nás měly v plné parádě přivítat kvetoucí hlaváčky jarní. Po jejich prohlídce a přestávce sejdeme pěšinou úvozem na kraj Milotic na Závistě (13 km), kde se napojíme na zelenou TZ, která nás přes milotické sklepy Šidleny (14 km) a kolem bývalého dolu Josef (16 km) přivede do Dubňan (18,5 km), a komu to nebude ještě stačit, může po žluté TZ postupovat Hodonskou dúbravou přes rozcestí Svatojánská alej a Černé bláto do Hodonína (28 km).

Mapa: https://www.cykloserver.cz/f/549a279967/

Odjezdy autobusů: z Milotic (zastávka Náves), respektive Ratíškovic v 12:59 (13:11) nebo 14:59 (15:11), z Dubňan (zastávka Obchodní dům) v 15:51 nebo (zastávka U Mlýna) 17:03

S sebou: doporučena pevná obuv, dle zvyku turistické hole, chlapi nějaký vhodný instrument dostatečně přiléhající k ženské zadní části těla, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce  

                Na příjemně strávené velikonoční pondělí v jarní přírodě srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).  

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (9) Jiří Michenka, Kateřina Třísková, Bronislava Lacová, Michaela Heczková, Jitka Havlíková, Marie Trnečková, Jana Helešicová, Jan Havlík (host od Jitka Havlíková), Jan Havlík (host od Jitka Havlíková)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 30. 3. 2021, 16:33
Možnosti

Komentáře k této akci