Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Výšlap na Vintoperk

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Výšlap na Vintoperk

Možné akce:

Výšlap na Vintoperk

Kdy:Sobota 9. 6. 2018 10:00 – 16:00
Kde:Skalicko
Popis akce:

Operativně vkládám do plánu akcí KČT Hodonín akci Výšlap na Vintoperk. Kopec Vintoperk nad městem  Skalica s nadmořskou výškou 316 m.n.m je centrálním vrcholem oblasti, ve  které se nachází vinohrady v nichž se rodí víno „Skalický rubín“. Z vrcholu je kruhovitý výhled do blízkého i vzdáleného okolí.  Můžete vzhlédnout nivu řeky Moravy, město Hodonín, vzdálené vrcholky Malých ale i svahy Bílých Karpat, Pálavu, dominantní Strážovják , Ždánický les ale i Chřiby s hradem Buchlov i nedalekou Barborku a v neposlední řadě částečně i myjavské kopanice.

Sraz účastníků: na autobusovém nádraží v Hodoníně v 10:00. Odjezd autobusu (VYDOS BUS) v 10:16. Cílová stanice Holíč, kníhkupectvo Bystrický (jízdné 20,- Kč).

Trasa: Po vystoupení z autobusu projdeme ulicí Schiffelova na Šibeniční vrch. Pokračujeme polní cestou přes říčku Chvojnica, kolem statku  do obce Vrádište. Dále spevněnou místní komunikací ke skalických búdám a vinohrady až na kopec Vintoperk. Po přestávce sestoupáme ke golfovému hřišti a pokračujeme po cyklostezce do města Skalica k nákupnímu centru Tesco a zde na autobusové zastávce výšlap zakončíme. Délka trasy do 14 km.

Návrat: autobusem (opět VYDOS BUS) v 15:22 s příjezdem do Hodonína v 15:42 (jízdné 0,80 Eura, může se platit i Kč).

S sebou: Vhodnou obuv, mohou se hodit turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce.

Akci připravil, povede, případné další informace poskytne Tono Vávra (mob. 606 482 460).

Důležitost: střední
Zúčastnili se (2) Ivan Bosnyak, Bea Užiková
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Anton Vávra, 4. 6. 2018, 22:04
Možnosti

Komentáře k této akci