Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Z Olomouce či Hulína po Moravské cyklostezce do Hodonína

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Z Olomouce či Hulína po Moravské cyklostezce do Hodonína

Možné akce:

Z Olomouce či Hulína po Moravské cyklostezce do Hodonína

Kdy:Sobota 1. 8. 2015 5:20
Kde:Dolnomoravský úval
Popis akce:

 


              Na první srpnovou sobotu (původně byla zamýšlena neděle, ale v tu nejede první ranní rychlík na Olomouc) je připravena tradiční cykloakce v podobě přejezdu Dolnomoravským úvalem podél řeky Moravy či Baťova kanálu do Hodonína. Cyklisté si budou moci zvolit mezi delší variantou přejezdu z Olomouce (130 km), či kratší trasou z Hulína (80 km). Obě trasy jsou vedeny pohodovým rovinatým terénem a je pravděpodobné, že se cyklisté na trase postupně sjedou.

               Delší trasa bude vedena po cyklostezce č. 47 z Olomouce do Dubu nad Moravou (poutní chrám Očišťování Panny Marie), Tovačova (zámek se zámeckou věží), přes lobodický les s naftovými poli a Chropyni do Kroměříže, kde se napojíme na klasickou vyasfaltovanou cyklostezku a spolu s množstvím cyklistů budeme pokračovat podél Moravy a od Spytihněvi také Baťova kanálu do Starého Města, dále podél pravého břehu řeky do Kostelan a lesem a okolo jezer (možnost koupání, i nudistického) do Ostrožské Nové Vsi. Závěr v podobě klasického přejezdu přes Veselí nad Moravou, Strážnici a Skalici či Výklopník do Hodonína.     

                Kratší trasa povede z Hulína po cyklostezce č. 5181 ve směru na Záhlinice a Tlumačov do Otrokovic, odkud po cyklostezce č. 47 pojedeme podél Moravy do Napajedel a Spytihněvi, kde přejedeme jez u řeky Moravy a budeme pokračovat podél Baťova kanálu až do Uherského Hradiště. Dále po levém břehu Moravy a Kunovickým lesem zpět na cyklostezku č. 47, po které budeme pokračovat přes Uherský Ostroh, Veselí nad Moravou, Vnorovy, Strážnici a Sudoměřice, dále kolem Výklopníku opět podél Moravy do Hodonína.

Mapa trasy z Olomouce: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=85936

            S sebou kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, případně lepení, přilbu, nápoj, lehkou svačinku (cestou vícekrát zastavíme v některém z mnohých zařízení na občerstvení), doklad totožnosti, průkaz pojištěnce.

            Sraz pro účastníky trasy z Olomouce v sobotu 1. srpna na hodonínském nádraží ČD v 5:20, odjezd rychlíku v 5:42, příjezd do Olomouce na hlavní nádraží v 6:51, sraz pro účastníky trasy z Hulína v 7:15, odjezd rychlíku v 7:42, příjezd do Hulína v 8:22. Prosíme zájemce, aby svou zamýšlenou účast na akci potvrdili na webu odboru či přímo vedoucím, abychom se mohli domluvit na nákupu skupinové jízdenky. Je možné si předem zakoupit místenku na přepravu kola za 35 Kč (každý si zajistí sám).

               Na akci srdečně zvou a případné další informace poskytnou Jura Michenka (mob. 723 546 231, povede trasu z Olomouce) a Olda Hřiba (mob. 607 877 645, povede trasu z Hulína). 

 

Důležitost: střední
Zúčastnili se (4) Jiří Michenka, Alena Krutišová, Milan Bachman, Petr Čajka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Olda Hřiba, 12. 7. 2015, 21:37   (upraveno 26. 7. 2015, 10:04)
Možnosti

Komentáře k této akci