Spoluhráči.cz klub KLUB ČESKÝCH TURISTŮ,ODBOR ZLÍN dokumenty a články Orelská pouť na Svatý Hostýn 18.-19. srpna 2018

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ,ODBOR ZLÍN – článek Orelská pouť na Svatý Hostýn 18.-19. srpna 2018

Možné akce:
profilové foto Lenka Holínková
Lenka Holínková

Orelská pouť na Svatý Hostýn 18.-19. srpna 2018

Vytvořeno:1. 8. 2018, 0:05
Autor:Lenka Holínková
Možnosti
Anotace:Vážené sestry, vážení bratři, jako každoročně i letos se vydejme společně k Matce Boží na Svatý Hostýn. Orelská pouť se koná ve dnech 18. a 19. srpna 2018. Letos si připomeneme 70. výročí od orelské pouti v roce 1948, kdy na Svatý Hostýn na sto tisíc poutníků připutovalo manifestovat za náboženskou svobodu. Následkem toho byli členové ústřední kanceláře a náčelnických rad odsouzeni k vysokým trestům. Přijměte srdečné pozvání na letošní pouť, abychom společně poděkovali za obnovu Orla a rozvoj orelské činnosti a vyprosili si další přízeň a požehnání, aby se orelská činnost mohla rozvíjet v duchu svých tradic ve svobodné zemi. V Jurkovičově sále můžete shlédnout výstavy, které poukazují na odpor Orla vůči oběma totalitním režimům a na jeho přínos pro získání svobody. Vyzýváme jednoty a župy k hojné účasti praporů. Každý prapor obdrží pamětní stuhu. Bude také odhalen orelský památník.

Vážené sestry, vážení bratři,

jako každoročně i letos se vydejme společně k Matce Boží na Svatý Hostýn. Orelská pouť se koná ve dnech 18. a 19. srpna 2018. Letos si připomeneme 70. výročí od orelské pouti v roce 1948, kdy na Svatý Hostýn na sto tisíc poutníků připutovalo manifestovat za náboženskou svobodu. Následkem toho byli členové ústřední kanceláře a náčelnických rad odsouzeni k vysokým trestům. 

Přijměte srdečné pozvání na letošní pouť, abychom společně poděkovali za obnovu Orla a rozvoj orelské činnosti a vyprosili si další přízeň a požehnání, aby se orelská činnost mohla rozvíjet v duchu svých tradic ve svobodné zemi.

V Jurkovičově sále můžete shlédnout výstavy, které poukazují na odpor Orla vůči oběma totalitním režimům a na jeho přínos pro získání svobody.

Vyzýváme jednoty a župy k hojné účasti praporů. Každý prapor obdrží pamětní stuhu. Bude také odhalen orelský památník. 

Komentáře k tomuto článku