Spoluhráči.cz klub Krajánci Ústí nad Orlicí dokumenty a články 22 Necelých osm minut chybělo Krajánkům k výhře, nakonec se mohou radovat ze stříbrné pozice

Krajánci Ústí nad Orlicí – článek 22 Necelých osm minut chybělo Krajánkům k výhře, nakonec se mohou radovat ze stříbrné pozice

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

22 Necelých osm minut chybělo Krajánkům k výhře, nakonec se mohou radovat ze stříbrné pozice

Vytvořeno:16. 3. 2016, 15:13
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Do odvety s Proplastem museli nastoupit všichni ti, kteří mohli, protože pro zranění nemohli hrát Michal Bohatý a Michal Schlögl a pro sněhovou kalamitu se včas nedostavil René Andrle. Přesto Krajánci předvedli velmi pěkný hokej a do 33. minuty dokonce ještě vedli. Proplast ale zužitkoval dvanáct sekund před jejím vypršením přesilovku a tím se celá obranná hra Krajánků rozpadla a i před vynikající výkon brankáře Milana Beneše odešli Krajánci i podruhé poraženi.

Krajánci Ústí nad Orlicí - Proplast Ústí nad Orlicí 2:5 (0:1, 1:4)

Krajánci vstoupili do zápasu s favoritem posilnění nedělní výhrou v ústeckém turnaji. Hra byla založena na důsledném bránění středního pásma a to se od prvních minut velmi dobře dařilo. Navíc spolehlivě chytal Milan Beneš. V 15. minutě navíc Vladimír Knap zachytil rozehrávku Proplastu a dělovkou do horního růžku branky Martina Preislera otevřel skóre utkání - 1:0. Vedení drželi Krajánci až do 25. minuty, kdy Jan Svatoš uvolnil Tomáše Zavřela a ten vyrovnal na 1:1. Na tuto branku ale Krajánci našli odpověď ve 30. minutě. To Oldřich Čevora poslal nahrávkou vpřed Petra Moravece a jeho střela po zemi skončila mezi betony Martina Preislera v brance - 2:1. Na začátku 31. minuty byl ale dost přísně vyloučen Michael Resler a Proplast nabízenou šancí nepohrdl. Krajánci se snažili a téměř celé oslabení udrželi. Dvanáct sekund před jeho vypršení ale uvolnil Bohuslav Řehák Filipa Večeře, který vyrovnal na 2:2. Za dalších 47 sekund bylo dílo dokonáno, když po akci Jana Svatoše a střele Huga Bartheldyho šel Proplast do vedení - 2:3. Tím se obranná hra Krajánků zcela zhroutila a Proplastu bylo najednou plné hřiště. Ve 36. minutě po rychlém brejku Tomáše Zavřela zvýšil Petr Šeda už na 2:4 a ve 39. minutě pečetil výhru v utkání a tím i v celém turnaji nejlepší muž kanadského bodování soutěže Tomáš Zavřel po nahrávce Libora Paclíka - 2:5.

Fakta - branky: Vladimír Knap, Petr Moravec - Tomáš Zavřel 2, Filip Večeř, Hugo Bartheldy, Petr Šeda. Asistence: Oldřich Čevora - Jan Svatoš 2, Bohuslav Řehák, Tomáš Zavřel, Libor Paclík. Vyloučení: 2:2, využití: 0:1. Rozhodčí: Štěpán Švec, Radim Matoušek. Sestava - Krajánci Ústí nad Orlicí: Milan Beneš - Tomáš Lesák, Jan Drozd, Oldřich Čevora, Petr Moravec, Milan Boucník, Miroslav Resler, Karel Mifek, Pavel Musil, Michael Resler (2), Vladimír Knap (2). Sestava - Proplast Ústí nad Orlicí: Martin Preisler - Miroslav Váně st., Petr Fikejz, Tomáš Vavřina, František Kašpar, Jiří Trnka, Bohuslav Řehák (2), Libor Paclík, Jan Svatoš, Tomáš Zavřel, David Babák, Filip Večeř, Tomáš Opařil (2), Petr Šeda, Hugo Bartheldy.

Ihned po zápase proběhlo předání cen od starosty Jaroslava Zedníka.

Komentáře k tomuto článku