Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 01 Lomax pokořil hattrickem Vladimír Doha a ústecká ADBA si připsala první body

Lomax Česká Třebová – článek 01 Lomax pokořil hattrickem Vladimír Doha a ústecká ADBA si připsala první body

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

01 Lomax pokořil hattrickem Vladimír Doha a ústecká ADBA si připsala první body

Vytvořeno:16. 9. 2018, 11:55   (upraveno 6. 5. 2019, 7:35)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Vloni celkově třetí ústecká ADBA byla prvním soupeřem loňského druholigového vítěze a nováčka první ligy Lomaxu. Českotřebovský celek se nakonec sešel s desítkou hráčů, ale nedokázal ubránit rychlého střelce Vladimíra Dohu, který se trefil celkem třikrát a nakonec byl u všech čtyřech gólů svého celku. Lomax trápila koncovka a výborný brankář Tomáš Jansa, kterého překonal pouze Roman Ollé ve třetí části hry.

Lomax Česká Třebová - ADBA Ústí nad Orlicí 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

Českotřebovský celek zahájil překvapivě náporem, vytvořil si tři vyložené šance, ale jak už to tak bývá, tak poprvé skóroval soupeř. Na začátku 3. minuty se zmocnil puku Vladimír Doha a své sólo zakončil přechodem přes obránce a blafákem - 0:1. Ve 4. minutě se to téměř na vlas zopakovalo. Radek Morkes uvolnil opět Vladimíra Dohu a jeho průnik opět skončil brankou - 0:2.  To bylo naštěstí z první třetiny od Adby vše. Lomax si sice další šance vytvořil, ale Tomáš Jansa v brance byl pozorný. Také druhá část přinesla podobný obraz hry. Lomax se snažil o vstřelení branky, ale Tomáš Jansa byl prostě nepřekonatelný. Na začátku 16. minuty po sólu Vladimíra Dohy doklepl puk za záda Lukáše Vavřiny Josef Matyáš a bylo to už ve vlastním oslabení 0:3. Ve 26. minutě zachytil přihrávku Lomaxu Radek Morkes, do brejku poslal Vladimíra Dohu, který střelou k tyči dovršil svůj hattrick - 0:4. V posledním dějství to byl zase Lomax, který několikrát zatlačil Adbu k její brance, ale stále nic. Až ve 31. minutě se uvolnil ve třetině soupeře Michael Resler, našel najetého Romana Ollé, který se zbavil obránce a konečně skóroval - 1:4. Další šance, i ty nejvyloženější Lomax neproměnil a tři body si tedy odváží ústecký celek.

Fakta - branky: Roman Ollé - Vladimír Doha 3, Josef Matyáš. Asistence: Radek Morkes 2, Vladimír Doha - Michael Resler. Vyloučení: 5:5, bez využití, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: O. Pirkl, V. Švub. Sestava - Lomax Česká Třebová: Lukáš Vavřina - Tomáš Lesák, Jaroslav Hamerník, Martin Hapala ml. (4), Michael Resler (2), Roman Ollé, Martin Hapala st. (2), Jiří Špryňar, Radim Juruj (2), René Peškar, Milan Tomeš. Sestava - ADBA Ústí nad Orlicí: Tomáš Jansa - Jan Adámek, Tomáš Čejka (4), Libor Doležal (2), Vladimír Doha (2), Karel Maleček, Tomáš Maleček, Václav Mlynář, Radek Morkes, Petr Šána (2), Josef Matyáš.

Komentáře k tomuto článku