Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 01 Lomax poprvé v historii se sestavou 1+15 rozdrtil vysoko českotřebovské Rydo

Lomax Česká Třebová – článek 01 Lomax poprvé v historii se sestavou 1+15 rozdrtil vysoko českotřebovské Rydo

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

01 Lomax poprvé v historii se sestavou 1+15 rozdrtil vysoko českotřebovské Rydo

Vytvořeno:15. 9. 2021, 9:50   (upraveno 2. 10. 2021, 13:34)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Po odchodu několika hráčů z jakýchkoliv důvodů využilo vedení Lomaxu rozpadu silného ústeckého Skala teamu a doplnil kádr zkušenými hráči. Ti byli především tahouny v úvodním utkání s Rydem. Úvodní letošní brankou se zapsal Oldřich Čevora (v utkání nakonec 2+2). Klan Resleráků doplnil brácha Michala Miroslav (0+2) a synovec Tadeáš (3+4)!! Obranné řady ještě doplnil Jaroslav David (1+0). Zatím ještě nenastoupil Petr Moravec, který vypravoval svého nadějného syna na nové angažmá do USA. Představil se také zkušený obránce Lubomír Nespěšný (1+0).

Lomax Česká Třebová - Rydo Česká Třebová 15:2 (7:0, 5:1, 3:1)

   Českotřebovské Rydo předcházela pověst silného celku, který kádr předloni doplnil o několik hráčů z Pardubic. Poslední měření sil prohrál Lomax 6:11. Jak se nakonec ukázalo, tak Rydo nastoupilo s původním kádrem a pouze s devítkou hráčů. Což pro kompletní pátnáctičlenný kádr Lomaxu nebyl vůbec žádný problém. Hrát na 3 pětky Lomax zvládl na jedničku. Sice s narůstajícím skóre tlak Lomaxu ochaboval, ale i tak padlo na obou stranách 17 branek, do sítě Pavla Peterky naštěstí jen dvě.Laughing

   Už na začátku 2. minuty se po akci Oldy Čevory prosadil Jiří Lunka - 1:0 a oba ukázali, že jim spolupráce bude svědčit, když černou a mravenčí práci odmakal v útoku Martin Dobeš. Ve 4. minutě si to oba vyměnili. Jirka Lunka uvolnil u mantinelu Oldu Čevoru, ten si vybruslil před branku a zvýšil na 2:0. V 6. minutě se prosadil i první útok. Po rychlé kombinaci předložil puk před opuštěnou branku Tadeáš Resler a Michael Resler ho pouze dorazil na 3:0. V 8. minutě se vydal k individuální akci Lubomír Nespěšný a zvýšil už na 4:0. Tlak Lomaxu neustával a přicházely i další branky. V 9. minutě  uvolnil Tadeáš Resler Michala Schlögla a i ten překonal Jiřího Svěráka v brance Ryda - 5:0. Ve 13. minutě poslal do brejku Martin Šudoma Jiřího Lunku a ten podruhé v utkání skóroval už na 6:0. Skóre první třetiny uzavřel po rychlé individuální akci rychlík Tomáš Bezdíček - 7:0.

   Druhou část zahájil Lomax opět velkým tlakem. V 15. minutě dorazil střelu Tadeáše Reslera do branky Jaroslav David a zvýšil na 8:0. O devatenáct sekund později proměnil přihrávku Oldy Čevory Jiří Lunka a dokončil tak svůj hattrick na 9:0. Za dalších osmnáct sekund po pasu Tomáše Haka skončila dalekonosná žabka Zdeňka Bílého za zády překvapeného Pavla Peterky - 9:1. Za dalších sedmačtyřicet sekund uvolnil Michal Schlögl Tadeáše Reslera a ten zaokrouhlil stav na kulatých 10:1. Dalších šest minut se hrálo bez branky a nutno dodat, že si oba brankáři zachytali. Rozchytal se ale hlavně jinak studený Pavel Peterka a další chybu již nepřipustil. Ve 24. minutě pak Lomax opět udeřil. Miroslav Resler uvolnil Oldřicha Čevoru a ten se nemýlil a využil tak jedinnou početní výhodu v utkání - 11:1. Ve 27. minutě po přihrávce Dušana Schlögla uzavřel druhou část Tadeáš Resler střelou po zemi na 12:1.

   Poslední dějství už nepřineslo tolik branek, přesto byl Lomax opět úspěšnější. Ve 31. minutě se přihrávka Martina Šudomy dostala na hůl Vladimíra Vilímka, který přesnou střelou z úhlu zvýšil na 13:1 Ve 32. minutě po rychlém protiútoku Tadeáše Reslera a jeho následné žabce přidal ,,golfovým" úderem branku Michael Resler na 14:1. Ve 34. minutě se prosadil po rychlém brejku Tomáš Hak a snížil na 14:2. Poslední slovo měl Lomax. Po spolupráce otce (Miroslav Resler) a syna (Tadeáš Resler) dokončil Tadeáš svůj hattrick v utkání utěšenou střelou do ,,víka"a dokončeným hattrickem na konečných 15:2.

   Lomax předvedl velmi dobrý výkon, korunovaný patnácti zásahy. Na zápase byl přítomen i veterán Miroslav Čech, který se několikrát obětavě chopil dvířek střídačky. Bohužel se nedostavili další dva pozvaní - sponzor a hráč Jaroslav Hamerník a bývalý hráč Tomáš Adamec. Z utkání byl pořízen fotozáznam od mladého a nadějného fotografa (studuje fotografii na Střední umělckoproůmyslové škole v Ústí nad Orlicí) Davida Tomáše. Na pěkné snímky se již těšíme a děkuje za ochotu náš hokej fotit!

  Fakta - branky: Jiří Lunka 3, Tadeáš Resler 3, Michael Resler 2, Oldřich Čevora 2, Lubomír Nespěšný, Tomáš Bezdíček, Jaroslav David, Vladimír Vilímek - Zdeněk Bílý, Tomáš Hak. Asistence: Tadeáš Resler 4, Miroslav Resler 2, Oldřich Čevora 2, Martin Šudoma 2, Jiří Lunka, Michal Schlögl, Dušan Schlögl. Vyloučení: 0:1, využití: 1:0. Rozhodčí: L. Holub, R. Matoušek. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Miroslav Resler, Jaroslav David, Michael Resler, Michal Schlögl, Tadeáš Resler, Martin Hapala, Martin Šudoma, Martin Dobeš, Oldřich Ćevora, Jiří Lunka, Dušan Schlögl, Lubomír Nespěšný, Martin Krása, Tomáš Bezdíček, Vladimír Vilímek. Sestava - Rydo Česká Třebová: Jiří Svěrák - Vlastimil Bílý, Zdeněk Bílý, Tomáš Bouška, Jaromír Flídr, Martin Hajsler (2), Tomáš Hak, Jaroslav Kroulík, Radim Řehák, Zdeněk Řehák.

Komentáře k tomuto článku