Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 04 Po bojovném výkonu udržel Lomax s Dolním Újezdem neporazitelnost a těsně zvítězil!

Lomax Česká Třebová – článek 04 Po bojovném výkonu udržel Lomax s Dolním Újezdem neporazitelnost a těsně zvítězil!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

04 Po bojovném výkonu udržel Lomax s Dolním Újezdem neporazitelnost a těsně zvítězil!

Vytvořeno:10. 10. 2017, 13:48   (upraveno 6. 5. 2019, 8:13)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Českotřebovský Lomax jako nováček první ligy zatím drží svou neporazitelnost, když tentokrát porazil těsně svého soupeře z Dolního Újezdu. Hráči předvedli dobrý výkon, přesto tři hrubé chyby znamenaly tři branky za zády Lukáše Vavřiny. O své výhře nakonec rozhodl Lomax necelé dvě minuty před koncem při hře čtyři na čtyři.

Lomax Česká Třebová - HC ZD Dolní Újezd  4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Českotřebovský Lomax nevstoupil do utkání zrovna moc šťastně. Už v 18. sekundě se povedl Richardu Kořízkovi husarský kousek, když nahodil puk zpoza branky na záda brankáři Lukáši Vavřinovi a ten skončil nakonec v brance - 0:1. Lomax to nepoložilo a začal si vytvářet tlak, který korunoval na začátku 9. minuty. To uvolnil Martin Hapala st. Michala Schlogla, který si vybruslil zpoza branky až před brankáře Dominika Kulhavého a blafákem vyrovnal na 1:1.  V první části se už ani jeden celek neprosadil a oba brankáři předvedli několik pěkných zákroků. Ve druhé třetině začal Lomax neproměněnou šancí Michaela Reslera, který byl ale při zakončení faulován. Nařízené trestné střílení mu ale brankář Dominik Kulhavý levým betonem zneškodnil. V 19. minutě však Lomax při vlastním oslabení už skóroval. Dušan Schlogl nahodil od modré vysoký puk na brankáře, ten ho zaregistroval až na poslední chvíli a stačil ho pouze vyrazit, ale Michael Resler vyražený puk nasměroval za záda Dominika Kulhavého a Lomax šel do vedení - 2:1. Také úvod třetí části Lomaxu vyšel. Michal Schlogl poslal puk na modrou a Dušan Schlogl ho nahodil na branku a skákavá žabka skončila opět za zády Donimika Kulhavého - 3:1. Stačila ale jedna chyba v obranném pásmu Lomaxu, puku se zmocnil Richard Kořízek a po jeho přihrávce snížil ve 32. minutě Václav Záleský na 3:2. Za necelé dvě minuty bylo ještě hůře, když se povedlo namazat Martinu Hapalaovi st. a po přihrávce Zdeňka Kasala vyrovnal Ondřej Kasal na 3:3. Ani tato skutečnost Lomax nedostala na kolena. Necelé dvě minuty před koncem při hře čtyři na čtyři zatlačil Lomax svého soupeře v jeho obranném pásmu, Michal Schlogl našel ideálně najetého Michaela Reslera, jehož střela po zemi skončila u tyče - 4:3. V závěru pak Lomax přežil oslabení a následnou hru soupeře bez brankáře 6 na 4 a vybojoval tak další výhru v soutěži. Gratulujeme!

Fakta - branky: Michael Resler 2, Michal Schlogl, Dušan Schlogl - Richard Kořízek, Václav Záleský, Ondřej Kasal. Asistence: Michal Schlogl 2, Martin Hapala st., Dušan Schlogl - Richard Kořízek, Zdeněk Kasal. Rozhodčí: Petr Šána, Petr Kvasnička. Vyloučení: 5:2, navíc Jiří Faltys (D. Újezd) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0, v oslabení: 1:0. Sestava - Lomax Česká Třebová: Martin Hapala ml. (2), Martin Hapal st. (2), Jaroslav Hamerník, Dušan Schlogl, Miroslav Čech, Michael Resler (2), Michal Schlogl, Radim Juruj, René Peškar, Milan Vopařil, Martin Krása (2), Milan Tomeš, Tomáš Fišer. Sestava - HC ZD Dolní Újezd: Dominik Kulhavý - Jiří Faltys (12), Petr Kárský, Jaroslav Kárský, Ondřej Kasal (2), Zdeněk Kasal, Richard Kořízek, Ondřej Košnar, Josef Kyncl, Václav Pudil, Josef Štancl (2), Václav Záleský.

Komentáře k tomuto článku