Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 05 Lomax promarnil první třetinu, v závěru ale proměnil dvě přesilovky a bylo rozhodnuto o druhé výhře

Lomax Česká Třebová – článek 05 Lomax promarnil první třetinu, v závěru ale proměnil dvě přesilovky a bylo rozhodnuto o druhé výhře

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

05 Lomax promarnil první třetinu, v závěru ale proměnil dvě přesilovky a bylo rozhodnuto o druhé výhře

Vytvořeno:15. 10. 2019, 10:29   (upraveno 15. 10. 2019, 10:48)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:HC Třebovice se sice krčila na spodku tabulky, ale měla už skalp ústecké Adby. Oba celky se sešly v téměř plných sestavách a od prvních minut se hrál celkem pěkný kombinační hokej. Lomax se ale trápil v koncovce, naopak Třebovici se v úvodu dařilo lépe. Postupem času ale Pavel Peterka uzavřel svou bránu, a tak rozhodly nakonec přesilové hry, když Lomax své využil a připsal si druhou výhru v soutěži.

Lomax Česká Třebová - HC Třebovice 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Už ve 3. minutě si to po nahrávce Jana Maršíka namířil kolem obránců Lomaxu rychlý Tomáš Daul a blafákem překonal i Pavla Peterku v brance - 0:1. Lomax ale našel celkem rychlou odpověď, když se podobně prosadil rychlý Jiří Lunka a střelou k tyči prostřelil Petra Pakostu v brance Třebovice - 1:1.  V 11. minutě ale předvedl rychlý protiútok Petr Kašpar a nejlepší hráč Třebovice Milan Hejč st. vrátil po jeho asistenci svému celku vedení - 1:2. Na další branku si všichni museli počkat až do druhé třetiny, když především Lomax zahazoval jednu šanci za druhou. Všemu napomohla přesilová hra. Roman Ollé našel za brankou Michaela Reslera a po jeho přihrávce před branku se prosadil Dušan Schlögl a střelou k tyči vyrovnal na 2:2. V 33. minutě pak dokonal obrat v další přesilovce po velkém tlaku před brankou Třebovice Radim Juruj - 3:2. To už byla třetí třetina, kde několikrát svůj celek podržel Pavel Peterka. Třebovici ale docházely síly a ve 40. minutě nejprve netrefil v jasné pozici branku Michael Resler, ale následně za brankou posunul puk na Romana Ollého, který pohodově zasunul puk za záda dezorientovaného Petra Pakosty - 4:2. Ve zbytku času se už ani jeden celek neprosadil a Lomax si tak může připsat první plnohodnotnou výhru v základním hracím čase a celkově druhou po kontumaci s Tepi.

Fakta - branky: Jiří Lunka, Dušan Schlögl, Radim Juruj, Roman Ollé - Tomáš Daul, Miln Hejč st. Asistence: Michael Resler 2 - Jan Maršík, Petr Kašpar. Vyloučení: 3:5, využití: 2:0. Rozhodčí: O. Pirkl, J. Dalecký. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Michael Resler, Michal Schlögl, Roman Ollé, Radim Juruj (2), Milan Tomeš, René Peškar, Milan Vopařil, Jiří Lunka, Martin Krása, Jaroslav Hamerník, Martin Hapala st., Martin Šudoma (4), Karel Vopařil, Dušan Schlögl. Sestava - HC Třebovice: Petr Pakosta - Pavel Brettschneider, Tomáš Daul (2), Milan Hejč st., Tomáš Herynek, Ondřej Chadima (6), Tomáš Jiruf, Petr Kašpar, Petr Kovář, Jan Maršík, Tomáš Mikulecký, Tomáš Sirový, René Štyndl (2), Jan Voda.

Komentáře k tomuto článku