Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 07 Na Adbu platil Radek Adámek, který byl u šesti branek a měl hlavní podíl na překvapivé výhry Lomaxu

Lomax Česká Třebová – článek 07 Na Adbu platil Radek Adámek, který byl u šesti branek a měl hlavní podíl na překvapivé výhry Lomaxu

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

07 Na Adbu platil Radek Adámek, který byl u šesti branek a měl hlavní podíl na překvapivé výhry Lomaxu

Vytvořeno:30. 10. 2019, 21:14   (upraveno 30. 10. 2019, 21:32)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Stěžejní utkání o udržení v 1. lize sehrál Lomax s ústeckou Adbou, která byla favoritem v utkání. Českotřebovský celek se nakonec sešel s deseti hráči a představili se nově navíc Radek Vašátko a Martin Kuda. Ústřední postavou zápasu byl Radek Adámek, který se trefil čtyřikrát a a navíc dvakrát u branky asistoval. Noví hráči zahráli velmi dobře a kolektivním výkonem nakonec Lomax zaslouženě vybojoval tři body a udržení v 1. lize do 2. fáze soutěže. Gratulujeme!!!

Lomax Česká Třebová - ADBA Ústí nad Orlicí 7:4 (2:0, 2:1, 3:3)

Lomax začal s novým složením útočných trojic: Resler - M. Schlögl - Adámek a Juruj - Vašátko - Čech. V obraně hrála čtveřice Mifek, Kuda, Hapala a Hamerník. Českotřebovský celek zahájil hru náporem, který vyústil na konci 5. minuty, kdy po asistenci Michala Schlögla překonal brankáře Jiřího Štěrbu Radek Adámek - 1:0. To ústecký tým zaskočilo a začal kupit chybu na chybu. Ve 12. minutě si Michael Resler vyměnil puk s Radkem Adámkem a následně trefil pravou šibenici a zvýšil na 2:0. Také ve druhé části hrál Lomax aktivně a po přihrávce Miroslava Čecha napřáhl na modré Jaroslav Hamerník a puk skončil za zády Jiřího Štěrby ke smutku jeho početné alkoholem posilněné skupiny fandů - 3:0. Ve 25. minutě poslal Martin Hapala pas na Radka Adámka a jeho průnik skončil brankou na 4:0. Ve 23. minutě se Lomaxu naskytla přesilová hra 5 na 3, ovšem přihrávku Karla Mifka na modré zachytil Ondřej Exler a snížil na 4:1. Ve 31. minutě ale zopakoval přihrávku Martin Hapala a Radek Adámek po dalším průniku dokončil svůj hattrick na 5:1. Za necelé dvě minuty ale napřáhl ke střele Ondřej Exler, puk ztlumil lapačkou brankář Lukáš Vavřina a při pokusu ho sevřít do lapačky mu puk prošel pod ležícím tělem na hokejku Vladimíra Dohy, který snížil na 5:2. Ve 35. minutě bylo ještě hůře. Po asistenci Josefa Matyáše nepovedeně vystřelil opět Vladimír Doha a puk prošel po zemi opět za záda Lukáše Vavřiny - 5:3. Ve 40. minutě ale Michal Schlögl vyhrál vhazování ve vlastní třetině na Michaela Reslera, který poslal lobem puk na najetého Radka Adámka, který svým čtvrtým gólem zvýšil na 6:3. Ve 41. minutě zachytil přihrávku hráčů Adby Michael Resler, nahrál před branku volnému Radkovi Adámkovi. Jeho dorážku zastavila hozená hůl brankáře, ovšem na správném místě byl Michal Schlögl, který zasunul puk do branky - 7:3. Za necelé dvě minuty po pasu Radka Morkese prošel až před branku Lukáše Vavřiny Vladimír Doha a nadvakrát dokončil svůj hattrick a snížil na konečných 7:4. Výhra znamená pro Lomax definitvní udržení v 1. lize i pro druhou fázi soutěže. Gratulujeme. Je ještě nutné pochválit především Radka Adámka za solidní produktivitu, když navíc dalších pět tutovek ještě neproměnil. V obraně zazářil novic Martin Kuda a v útoku další nováček Radek Vašátko (oba z ,,farmy z Fitcentra!). Ale i ostatní hráči zahráli velmi dobe a nikomu nelze nic vytknout.

Fakta - branky: Radek Adámek 4, Michael Resler, Jaroslav Hamerník, Michal Schlögl - Vladimír Doha 3, Ondřej Exler. Asistence: Martin Hapala 2, Radek Adámek 2, Michal Schlögl, Miroslav Čech, Michael Resler - Ondřej Exler, Josef Matyáš, Radek Morkes. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0, v oslabení: 0:1. Sestava - Lomax Česká Třebová: Lukáš Vavřina - Michael Resler (2), Michal Schlögl, Radek Adámek, Radim Juruj, Radek Vašátko, Miroslav Čech (2), Jaroslav Hamerník, Martin Kuda, Martin Hapala, Karel Mifek. Sestava - ADBA Ústí nad Orlicí: Jiří Štěrba - Jan Adámek, Libor Doležal, Vladimír Doha, Ondřej Exler, Jan Chudý, Karel Maleček (2), Josef Matyáš, Radek Morkes, Petr Pavlák (2), Jakub Pilař.

Komentáře k tomuto článku