Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 16 Čtyřgólový René Peškar a gólman Jiří Kučera hlavními strůjci vysoké výhry nad Typosem

Lomax Česká Třebová – článek 16 Čtyřgólový René Peškar a gólman Jiří Kučera hlavními strůjci vysoké výhry nad Typosem

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

16 Čtyřgólový René Peškar a gólman Jiří Kučera hlavními strůjci vysoké výhry nad Typosem

Vytvořeno:31. 1. 2017, 13:18
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Lomaxu těsně unikl postup do první ligy a hned v prvním kole závěrečných bojů o co nejlepší pozice ve druhé lize narazil letos podruhé na českotřebovský Typos. K utkání přistoupili hráči Lomaxu velmi zodpovědně a v průběhu celého duelu jasně přehrávali hráče Typosu, když výkon družstva především podpořili jistými zákroky brankář Jiří Kučera a střelec čtyř branek René Peškar.

Lomax Česká Třebová - Typos CZ Česká Třebová 9:1 (2:1, 2:0, 5:0)

Úvod zápasu se nesl v duchu vzájemného oťukávání, ale Lomax si začal vytvářet více šancí. Udeřilo až v 9. minutě, kdy po asistenci Martina Šudomy otevřel skóre utkání střelec posledních zápasů René Peškar - 1:0. Vedení Lomaxu vydrželo čtyři minuty. Pak nešťastně přišel o puk Tomáš Adamec a nabídnutou šanci využil k vyrovnání Filip Krystl - 1:1. Lomax ale našel hned za pětašedesát sekund odpověď. Radim Juruj vyslal vpřed opět René Peškara a ten s přehledem zakončil a vrátil Lomaxu vedení - 2:1. Na tuto branku už Typos odpověď nenašel, a tak se chopili příležitosti hokejisté Lomaxu. V 17. minutě se prosadil sólem Martin Hapala st. a zvýšil na 3:1. Druhou třetinu pak zakončil přesnou přihrávku Michael Resler na najetého René Peškara, který dokončil svůj hattrick a zvýšil na 4:1. Na začátku 30. minuty po spolupráci s Martinem Hapalou st. zvyšoval pohortově Martin Hapala ml. už na 5:1. Ve 33. minutě vyslal do brejku Tomáš Fišer Marka Břehovského, který se prosadil přes obránce a přesně mířenou střelou přidal branku na 6:1. To už byl Typos v rozkladu a jeho hráči pouze vyvolávali šarvátky. Bohužel benevolentní rozhodčí fauly bez puku a zákeřné zákroky neregistrovali, ovšem Lomax se s tím vypořádal po svém. Ve 37. minutě korunoval svůj výborný výkon René Peškar, který nasměřoval nahrávku Radima Juruje opět do sítě svým čtvrtým zásahem a zvýšil už na 7:1. Dalším hráčem, který zaslouží pochvalu byl Martin Krása, který celý zápas bojoval a dřel a začátek 42. minuty byl pro něj sladkou odměnou. Brankář se snažil vyhodit puk, ale trefil pouze Martina Krásü, který už jen zasunul puk do prázdné svatyně Typosu - 8:1. Na konci 42. minuty si najel na přihrávku Michaela Reslera Jaroslav Hamerník a ačkoliv celý zápas bojoval s tupou hranou jedné brusle, tak tentokrát s přehlem pečetil vysokou výhru Lomaxu - 9:1.

Fakta - branky: René Peškar 4, Martin Hapala st., Martin Hapala ml., Martin Krása, Jaroslav Hamerník - Filip Krystl. Asistence: Michael Resler 2, Radim Juruj 2, Martin Šudoma, Martin Hapala st., Tomáš Fišer,  - nikdo. Vyloučení: 2:1, bez využití. Rozhodčí: Radek Morkes, Petr Kvasnička. Sestava - Lomax Česká Třebová: Jiří Kučera - Marek Břehovský, Tomáš Fišer, Jaroslav Hamerník, Martin Hapala st., Martin Hapala ml. (2), Radim Juruj (2), Martin Krása, René Peškar, Michael Resler, Martin Šudoma, Milan Tomeš, Tomáš Adamec. Sestava - Typos CZ Česká Třebová: Václav Lepša - Petr Habrman, Tomáš Hoffman (2), Michal Javůrek, Josef Kovář, Filip Krystl, Dušan Kvapil, Zdeněk Řehák, Roman Špička, David Štěpán, Jaroslav Tlapák, Jan Zahálka.

Komentáře k tomuto článku