Ruty Šuty

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Ruty Šuty dokumenty a články RDP Všechovice 2008

Ruty Šuty – článek RDP Všechovice 2008

Možné akce:
profilové foto René Hegar
René Hegar

RDP Všechovice 2008

Vytvořeno:29. 5. 2008, 16:31
Autor:René Hegar
Přílohy:

pohárekprorodiče.doc

Možnosti
Anotace:Seminář Všechovice 2008
 

 

Již potřetí jsme se zúčastnili semináře country tanců 79.Region Dance Party Všechovice 2008 se soutěží O Moravský country pohárek. Letos jsme jeli i s naší přípravkou, aby si také zvykli na soutěžní atmosféru. Hlavním cílem ale bylo potvrdit vítězství na celostátním setkání v Táboře a dokázat tak nám i okolí, že to nebyl náhodný úspěch.

Tanečníci, včetně těch nejmladších, se velice aktivně zapojili do výuky tanců, což nás velice potěšilo. Naučili se spoustu nových tanečků a zvykli si i tancovat s dětmi z jiných souborů. Je to pro ně určitě velká zkušenost. Navíc se i starší tanečníci vzorně starali o naše nejmenší a pomáhali jim, když byl tanec trošku složitější, s jeho pochopením.

V sobotu odpoledne proběhla soutěž, na kterou jsme se velmi těšili a zároveň jsme byli hodně nervózní, protože Libor Nenutil již nemohl soutěžit, protože má 18 let a naši nejmenší soutěžili poprvé. Při prostorových zkouškách to vypadalo na naprosté fiasko. Děti choreografii pletly a i ten velký prostor jim svazoval ruce i nohy. Ale je to poprvé, tak jsme je uklidnili, že o nic nejde ať tancují hlavně pro radost a pro rodiče, kteří je přišli ve velkém počtu povzbudit. Ovšem na soutěži nastoupily úplně jiné děti. Choreografii zvládly bez jediné chybičky a navíc tancovaly s takovou radostí, že je všichni diváci vyprovázely velikým potleskem. Zvládly to na výbornou a za třetí místo v kategorii country mladší si právem odnesly pohár a diplom. Tím začal náš veleúspěšný večer. V kategorii country starší jsme obsadili první místo, v kategorii country show také první místo a v kategorii clogging druhé místo. Slzy štěstí tentokrát tekly úplně všem a to ještě hodně dlouho po vyhlášení vítězů.

Po návratu domů ještě někteří tanečníci, ač značně unavení, ještě vystoupili na skautském kácení máje. Zkrátka pěkné zakončení zlatého víkendu pro Ruty Šuty.

Jitka a René Hegarovi.

Komentáře k tomuto článku