Ruty Šuty

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Ruty Šuty dokumenty a články Ruty Šuty na Starém Dobrém Westernu 1.- 2. 8. 2008

Ruty Šuty – článek Ruty Šuty na Starém Dobrém Westernu 1.- 2. 8. 2008

Možné akce:
profilové foto René Hegar
René Hegar

Ruty Šuty na Starém Dobrém Westernu 1.- 2. 8. 2008

Vytvořeno:9. 9. 2008, 13:29
Autor:René Hegar
Přílohy:

Western.doc

Možnosti
Anotace:
 

Vystoupení na Starém Dobrém Westernu na přehradě Bystřičce už patří mezi naše pravidelné akce. Letos to již bylo potřetí a velice jsme se těšili. Zvlášť proto, že jsme společně s pořádající kapelou Gympleři ze vsetína, připravili společný projekt. Na námět Jitky Hegarové vytvořit choreografii Sedm statečných, napsal text René Hegar a Martin Kožich, kapelník Gymplerů, složil hudbu, kterou kapela nahrála ve studiu současně s novým Cd „Převážně country“ Vsetínského písničkáře Goši, kterého jsme mohli vidět na našem festivalu v Kelči. A s touto choreografií jsme se měli předvést naživo s Gymplery v jejich programu. V předpremiéře tato skladba zazněla v Českém rozhlase Ostrava v pořadu Koktejl, kde padla zmínka i o našem tanečním souboru a mluvilo se o nás i v Dobrém ránu ČT z Ostravy. Patříme už pevně do programu Westernu a děkujeme Gymplerům za reklamu, kterou nám udělali.

Kromě Sedmi statečných, které se tančily v pátek i v sobotu, jsme měli ještě dvě vystoupení v pátečním pořadu a to Colorádo a Hej pane šenku. Navíc si ještě děvčata zatančila naživo společně s Věrou Martinovou, která byla hvězdou pátečního programu, skladbu Nebe, peklo, ráj. Pochvala v zákulisí a následné fotografování s paní Martinovou, nepsanou královnou naší country music, byl jen začátkem nevšedních zážitků tohoto víkendu.

V sobotním programu kromě nás vystupovala také skupina Kentaky z Nivnice.Byli to již starší tanečníci a předváděli country tance a line dance, tak jsme se rozhodli předvést clogging (step).Už zvuková zkouška byla zajímavá, protože sám Wabi Daněk, který zahajoval sobotní program, nechal naše tanečníky zkoušet na úkor vlastního zvučení. Na oplátku jsme se s Wabim vyfotili a i od něj jsme se dočkali pochvaly. Pak se již festival rozběhl naplno a na pódiu se střídaly známé skupiny jako Nezmaři, Taxmeni, Modrotisk, Naďa Urbánková a Bokomara a festival zakončil Petr Spálený se skupinou Apollo. Všichni tanečníci si nenechali ujít možnost získat podpis od takových osobností naší hudební scény, obzvlášť proto, že jsme se pohybovali celý festival v zákulisí, takže jíst guláš u stolu spolu s Petrem Spáleným, nebyl zas až tak výjimečný zážitek.

Tento krásný víkend jsme si spestřili už i páteční pěší tůrou na bazén do Mikulůvky, kde se všichni, včetně malého Adámka, dosytosti vyřádili a také jsme se zašli podívat s Alešem a Patrikem na závody do vrchu „Valašský klobůk“ do nedaleké Malé Bystřice, kde nejlepším zážitkem bylo, že kluky málem přejela formule F1, která přijížděla na start. Zkrátka už teď se těšíme na další ročník Starého Dobrého Westernu 2009. A nám nezbývá než poděkovat

Anetě, Veronice J., Hance, Alence, Nele, Renátce, Terezce, Veronice H., Liborovi, Karlovi, Alešovi za skvělou reprezentaci souboru, kterou ocenilo nejen potleskem více jak dvě tisícovky diváků, Adámkovi, že vydržel být hodný, Petrovi a Janě Perutkovým za dovoz kostýmů a tanečních plat, manželům Pajdlovým za odvoz kostýmů, Josefu Masaříkovi za odvoz tanečních plat a rodičům za odvoz tanečníků domů.

René a Jitka Hegarovi

Komentáře k tomuto článku