Spoluhráči.cz klub DrD - Sekvojový les dokumenty a články Hrací den č. 17

DrD - Sekvojový les – článek Hrací den č. 17

Možné akce:
profilové foto Vojtěch Šána
Vojtěch Šána

Hrací den č. 17

Vytvořeno:20. 7. 2010, 11:54
Autor:Vojtěch Šána
Možnosti
Anotace:Hráli: Ugtofplix, Alessar, Dwerg +?

V tomto dni se družina cvičila a následně vyrazila řešit problém vzniklý s nedávným útokem na Gredos z produkce neznámého pirátského čaroděje. Problémem bylo, že vesnice přišla o mnoho nadějných obyvatel a hlavně můžů, a proto Pillar prosila Vaši družinu, aby se během svých cest pokusili naverbovat do Gredosu nějakou novou krev.

Družina si to vzala k srdci a vyrazila po cestě na východ, směrem k Sejčenkovo vesnicím, do kterých skutečně dorazila. Tyto komunistické lágry, spíš, než vesnice, byly hotovou vojenskou manufakturou a každý vesničan se chystal na nějakou řeži. Družina za pomocí lsti jen tak tak proklouzla živá a pokračovala směrem k menší vesnici, o kterou Komouši měli zájem. Večer minuli barikády, kde se utábořila Sejčenkova hlídka u cesty a přenocovali v lese asi hodinu cesty od nich. V průběhu noci došlo k prazvláštnímu setkání s dvěma "rytíři". Byli to lidi na koních v jakýchsi kroužko-plátových zbrojích, vybaveni kvalitními železnými zbraněmi. Dokonce i jejich koně měli kroužkové přehozy. Tito rytíři družině vysvětlili, že v té malebné vesničce, kterou nedávno minuli (cíl Sejčenkova dalšího převratu), se v hospodě setkali s agresivní skupinou revolucionářů, kteří je napadli. Proto je rytíři všechny zabili, do jednoho. Jinak vyprávěli o tom, že za Dračím Sedlem se nachází město, ze kterého oni pochází, ale mluvili tajemně a v hádankách, nicméně se zdá, že do města se musí projít přes velice nebezpečnou oblast, tkaže přežijí jen Ti s velkým štěstím, či velmi zkušení. (Ugtofplix ví, že tyto postavy měli lvl 13 a 14).

Další den ráno byla družina svědky nedorozumnění mezi sedláky z "malebné vesničky" vs Sejčenkovo chlapci u barikád. Totiž, rytíři v noci nejspíš napadli i barikády a teď to Sejčenkovci hodili na vesničany a skoro tuto malou vyjednávací grupu vybili. Se zbytkem se družina vypravila k nim domů, zjistit, co se stalo. Nakonec vše bylo prosté a jasné: Sejčenko chtěl jejich vesnici pro svůj režim a oni nebyli schopni se bránit, rytíři jim tedy spíš zavařili.

Díky Alessarovi poslali zprávu svým spojencům na jihu, kteří obratem poslali jednotku lehké jízdy (na Noverijské poměry spíš velmi těžké :D ). S nimi po boku družina povolala na pomoc taky Churaka a Pillar, protože se s vesničany dohodlo, že půlka z nich, v případě vítězství, odejde do Gredosu (ta mladší a schopnější půlka). Plán útoku byl prostý: Prve orel shodil zápalný sud, pak Ugtofplix rozjel své síly ohně a pak udeřili čarodějové a pak jízda.

Boj proběhl rychle. Překvapení Sejčenkovci se nezmohli na odpor. Ugtofplix se dostal do ohnivého tranzu a nechal se trochu unést. Napáchal větší škody, než bylo třeba. Po ukončení jeho řádění našli v polích malý zvláštní kámen, spíš možná vejce v barvách rudé a žluté. Odnesli ho do skoro spálené vesnice a počali zkoumat. Nakonec se z toho vylíhl ohnivý elementál, který rozpoutal učiněné peklo! Družina musela z vesnice prchnout a slušně popálená. Obecný názor družiny je takový, že nejspíš lesu se nelíbil takový odporný požár, a tak zasáhl. Ale samozřejmě, teorií není nidky dost.

 

Komentáře k tomuto článku