Spoluhráči.cz klub DrD - Sekvojový les dokumenty a články Hrací den č. 18

DrD - Sekvojový les – článek Hrací den č. 18

Možné akce:
profilové foto Vojtěch Šána
Vojtěch Šána

Hrací den č. 18

Vytvořeno:20. 7. 2010, 12:10
Autor:Vojtěch Šána
Možnosti
Anotace:Hráli: Alessar, Emmanuel, Dwerg a host: Pižmoň

Družina se i s částí vesničky vydala do Gredosu, tam probíhala socializace obou skupin a Vy jste si dali na cca 14 dní voraz. Někdo se cvičil a někdo ne. Nakonec od Pillar přišla zpráva, že u Churaka se stavil Kořen a schání se po Vás. Byla domluvena schůzka u jezera na jih od Gredosu za úplňku.

Družina se rozhodla prozkoumat Kořenovo přání a tak se tam vydala. Po cestě potkala Gredoského periferistu - rybáře s kuší (hobbit). Jinak putovali po pěšině podél řeky na jih. Narazili na obrovského lesního býka, který zrovna ukájel svou žízeň. Zvíře Vás považovalo za vetřelce a zaútočilo, i když poněkud neohrabaně, a tak v boji prohrálo. Nicméně Alessarovi se nelíbilo, že s tím družina bojovala, když se mohla stáhnout. Dwerg se samozřejmě neúčastnil boje a jak on, tak jeho Nostra, se dali hned na ústup. Chíli po zabití býka jste povolali vesničany, aby si přišli pro maso a kůži. Mezitím družinu napadla smečka Noster a byla zmasakrována. Když vesničani po cca 2 hodinách dorazili, jen konstatovali, že už je to maso kvůli mouchám a červům nepoživatelné. Ale družina si přesto pár porcí dala.

Nakonec družinka v poklidu dorazila až k jezeru (velikostí jako Velas, kruhový tvar cca). A utábořila se na břehu, čekajíc na Kořenův přichod. Jezero bylo patrně plné ryb a jiných tvorů. Kolem byl nicméně docela klid a mír až neobvyklý. V noci se na hladině jezera začaly objevovat fosforeskující ploštice a v korunách stromů se zas objevila modrá malá světélka. Kolem bylo i dost bludiček, takže družina skoro nepotřebovala oheň.

O půlnoci přišel Kořen, vynořil se z lesa se svítící holí v ruce a s pobrukovanou melodií na rtech, jako vždy. Rád se přivítal s ostatními, seznámil se s novým členem (očichal mu ruce) a pak začal díky MS vysvětlovat. V lese se pohybuje družina 5ti postav, která ničí další zřídla, čímž ubližuje nejen Kořenovo národu, ale taky lesu. Zničili jich už tolik, že tato část lesa začala být jaksi jiná, nestabilní, agresivní, zlá. Její nenávist zplodila stvůru, zmutovaného, přerostlého agresivního kance, který zabíjí všechno, na co přijde. I zvěř, I Kořenův lid. Takže tyto dva problémy sužují Kořena a on se domnívá, že Vaše družina, která všechno tak ráda zabíjí, by jednou mohla být k užitku. Strážci lesa mu prý nepomohou, protože je za horami a ne v nich. Družina se práce chopila. Jako odměna bylo slíbeno zbylé vybavení po nějaké družině z dob začátku kolonizace Noverie. Patrně zbraně.

Kořen se večer zhulil šalvějí a Dvergovo tabákem a družina šla spát. Další den  ráno se rozhodl družinu dovést k poslednímu zřídlu v okolí, kde jste patrně chtěli vyčkat na agresory. Během cesty ale družinu napadla jakási parazitická rostlina na stromě díky svým lijánovitým šlahounům a Kořena to málem zabilo. Družina, hlavně Alessar, se o tu věc postarala a pak jste se na místě utábořili a zkoušeli Kořenovi pomoct, ale bezvýsledku. Takže jste ho nechali odpočívat a drželi u něho stráž.

Komentáře k tomuto článku