Spoluhráči.cz klub DrD - Sekvojový les dokumenty a články Hrací den č. 20 a 21

DrD - Sekvojový les – článek Hrací den č. 20 a 21

Možné akce:
profilové foto Vojtěch Šána
Vojtěch Šána

Hrací den č. 20 a 21

Vytvořeno:23. 7. 2010, 22:01
Autor:Vojtěch Šána
Možnosti
Anotace:Hráli: Alessar, Ugtofplix, Dwerg, Morris Spojeno v jeden celek kvůli vysoké návaznosti a celkovému krátkému hracímu času.

V průběhu noci se probral Kořen a vzápětí už táhl družinu ke zřídlu, které je přeci třeba chránit. Družina měla jasný plán: Vyčkat na útočníky u zřídla. A vyšlo to!

Bitva masivních rozměrů vůbec neproběhla. Nepřátelé byli natolik zaskočeni a nepřipraveni k boji, že Vaše družina bez větších šrámu smetla své soupeře do 3. a 4. řádků. Zelený elf Lachai (hraničář) se vzdal a snažil se vykoupit svobodu za luk, šípy a peníze. Po výslechu jste usoudili, že konal zlo z nevědomosti, a že by mohl být ponechán naživu. Další, kdo přežil, je horský trpaslík Samuel, u kterého jsou důvody stejné. Oba dva řekli, že jejich banda vyrazila z forumujícího se malého města - Smaragdového údolí, které se nachází na severovýchodě od Gredosu. Oba dva byli za ztrátu části svého vybavení ponecháni naživu a dovedeni do Gredosu, kde jim byla darována svoboda. Samuel litoval svých činů a chtěl se rychle vrátit k rodině, Lachai byl z pravdy natolik zdrcen, že ve Vašem domě v noci spáchal sebevraždu - oběsil se. Je pohřben za Gredosem.

Je podstatné podotknout, že Kořen byl sice rád, že je zřídlo zachráněno a s ukořistěným artefaktem - kamenem  s nasbíranou energií ze zřídel (pak se zničil), obnovil snad část napáchaných škod, ale i tak se mu zdálo propuštění dvou agresorů jako špatný nápad. Zejména po čarodějích požadoval, aby jim uřízli hlavu a ruce a on si je mohl odnést domů jako trofej. Vysvětloval, že i z nevědomosti napáchali ohromné škody, "zmasavraždu" a stále jsou za to zodpovědní. - Kořen neuspěl a odcupital domů nespokojený, odměnu ale vydal dle dohody.

Kořen se pak záhy objevil v Gredosu u Pillar (nějak se proplížil) a požadoval i po ní, aby ty dva zabila, i tam byl odmítnut a Pillar plně podpořila Vaše rozhodnutí.

V Gredosu se družina na měsic zastavila za účelem výcviku. Do tamní hospody k Tautmanovi přijel prodávat své zboží jakýsi tlustý mnich s pivem, které svou kvalitou Tautmanovo přebíjelo na plné čáře. Tautman si pivo nemohl dovolit, ale Dwerg mu jeden sud koupil a mnich pak odtáhl do Orlaku. Mimo jiné vešlo ve známost, že z Orlaku byl Pablo a jeho přátelé vykázáni za flákačství.

Družina pak vyrazila směr smaragdové údolí přes severeněji položenou Sejčenkovu vesnici. Ale neděste se, tu už stihl zničit někdo jiný, žádný další ohnivý elementál nebyl :). Vesnice byla vypleněná a obránci patrně naraženi na kůly. Družina se tam rozhodla přenocovat v jednom poničeném domku. V noci se vesnicí prohnala žena na koni s lukem a mečem na zádech, ale víc o ni nevíte.

Další den družina dorazila do vesnice Samorijců, kde u brány byla přívětivě přivítána stráží. Tam se skončilo.

Komentáře k tomuto článku