Spoluhráči.cz klub DrD - Sekvojový les dokumenty a články Hrací den č.11

DrD - Sekvojový les – článek Hrací den č.11

Možné akce:
profilové foto Vojtěch Šána
Vojtěch Šána

Hrací den č.11

Vytvořeno:21. 6. 2010, 12:35
Autor:Vojtěch Šána
Možnosti
Anotace:Hráli: Immanuel, Karn, Alessar, Marto

Tento hrací den by se dal nazvat dnem Jimova znovuzrozením...

Družina začala svou kapitolu u lovení srn. Immanuel, Karn a Alessar se vydali po jejich stopách a museli se o celkem tři srny  rozdělit s Worgem. Dvě zbylé dohnali, jednu střelili a druhá se zdála být již mrtvá a nějakým způsobem nakažená nemocí či zabitá jedem. Přesto se družina rozhodla ji vzít s sebou a vrátit se.

Marto mezitím ztreštěne utíkal vstříc životu a doufal, že Nostry ho nedoženou. Podařilo se, ale ztratil se. Během hledání cesty zpět nalezl padlý nemocný strom, který ho zaujal natolik, že jej počal zkoumat. Ano, došlo i na třískání kyjem, snad to mělo stromu udělat lépe. Nakonec svůj kyj obalil jakýmsi slizem, který ze stromu vytékal a šel hledat zpět zbytek družiny.

Marto nalezl mrtvolu Jima, kterou ohlodávala jakýsi kryso-obojživelník. Marto Jimovo tělo udeřil kyjem (ano, vlastně krysu, ale kdo to odnesl víc?!). Bohužel tím na Jima přenesl sliz ze stromu a ten začal mrtvolu měnit. Prve z ní začalo odpadávat maso, kůže, lupat kosti a šel z ní hrozný puch. Tento proces "přeměny" trval více jak hodinu a během této doby se druhá část družiny již vracela. Marto se pokusil mrtvolu Jima zapálit, ale celý proces tím jen urychlil a nakonec mrtvolu asi natolik naštval ohněm, že nově vzniklá entita vstala a radši odešla znechuceně pryč. Ano, odešla. Dle Martovo slov to vypadalo jako kostlivá zombie pojená zeleným rosolovitým slizem, který bublá, vře a hýbe se. Chrabrý rytíř Marto se ale nezalekl, zachoval chladnou hlavu a začal takticky ustupovat (úprk a řev).

Když se družina opět sešla v plném počtu (-Jim, či to, co z něj zbylo), nikdo Martovi moc nevěřil. Tak se pokusili celou věc rozřeši řadou pokusů na nemocné mrtvé srně. Tyto pokusy prokázaly Martovu pravdu. Pillar byla o všem prostřednictvím MS informována. Nakonec jste byli pověřeni nechat to plavat, protože to patrně nebude tak nebezpečné, jinak by les už dávno zemřel. Zato jste byli varováni před nebezpečnými nočními dravci - Nočními světly. Jsou to údajně plazi, kteří světlem hypnotizují a lákají své oběti do záhuby, neboli do své tlamy. Před večerem ještě Alessarův orel na průzkumu odhalil zvláštního velkého tvora šinoucího se lesem. Vypadal jako kombinace slona a hlavonožce. Měl 5 nohou, oči a nozdry na hlavě vysoko posazené, vedle přední prostřední nohy dva šlahouny - chapadla pro podávání a lapání potravy. Porostlý nebyl, měl holou tuhou, rohovinovou kůži a ploché slonovité nohy. Tento tvor byl vysoký asi 5m a vypadal i velmi těžký. Po něm přišel i zvláštní poloprůhledný pták vydávající jemné modré světlo a určitou energii vyzařoval i do okolí. Nevydával žádný zvuk a možná ani nebyl hmotný. Netvářil se nebezpečně a jen proletěl. Po něm ještě přišlo krátké setkání s humanoidem na loďce v té malé říčce, kolem které se celý den odehrával. Tento humanoid o velikosti hobbita, celý zabalený do pláště s kapucou, ze které koukaly ven jen žluté oči, se pokusil co nejrychleji zmizet a Vy jste ho nechali.

Noc proběhla v klidu, jen Karn našel a týral malé stvoření, které vypadalo jako zmenšenina brachiosaura s dvěma elektrickými šlahounky pro obranu a krmení. Tvářil se jako býložravec a Karn mu díky smyčce zařídil pobyt poblíž Vás. V noci jste viděli kolem sebe ve stromech záři, ale o tom, co ji produkuje, jste se nic nedozvědeli.

Nakonec jste ráno pokračovali do Gredosu, kde jste odevzdali Questy, představili Marta Pillar a pokecali. Taky jste se dozvěděli o zvláštním muži - bojovníkovi, který tudy prošel a dost se v Quenelštině vyptával. Byl ozbrojený a v železné zbroji, stejně jako jeho kůň. Takových nechodí po Noverii mnoho. Bohužel nevíte o něm nic víc, než to, že přijel ze západu a pokračoval na východ. Ptal se na problémy a taky na Dračí Sedlo. Pak odjel.

Sevilus ve Vašem domě udržoval pořádek, Karnův "mazlíček" byl ubytován na zahradě, kde nyní strádá a Sevilus se hrne do nějakých pokusů s ním.

Komentáře k tomuto článku