Spoluhráči.cz klub DrD - Sekvojový les dokumenty a články Hrací den č.16

DrD - Sekvojový les – článek Hrací den č.16

Možné akce:
profilové foto Vojtěch Šána
Vojtěch Šána

Hrací den č.16

Vytvořeno:30. 6. 2010, 14:54
Autor:Vojtěch Šána
Možnosti
Anotace:Hráli: Allesar, Marto, Ugtofplix, Dwerk

Radno řící hned z počátku, že ačkoliv hrací den byl dlouhý, významných částí bylo málo.

Většina hracího času byla věnována přípravě vesnice na zastrašení výběrčích daní. Družina urovnávala vesnické sváry mezi kovářem a hospodskými štamgasty, zajistila dřevo na štíty a kopí pro tesaře/dřevorubce (vydundáno z Orlaku od Churaka), a nejsložitější problém byl zajisté s Prosifem. Ten chtěl totiž za svou pomoc příslib dvou mužů elfkésho původu pro své dvě čistokrevné elfské dcery, které zrovna v danou dobu měli možnost počít dítě. Přirozeně do toho chtěl uvrtat Allesara a doufá i v náklonost Morrise. Družina nakonec starce přesvědčila, aby Allesara do ničeho nenutil, ale že Morris se toho rád zhostí i za oba. A tím byla dovršena příprava Gredosu.

Z Orlaku přišel Churak a s ním asi 8 mužů v kožených zbrojích, čepicích a se zbraněmi a štíty. Sám Churak se navlékl do zbroje a celkově působil dosti sebevědomě. Vaše družina ke konci ještě dolaďovala s Pillar a Churakem plány na co nejefektivnější zastrašení.

Když přišel obávaný den, plán byl prostý. Část obrany Gredosu + Churak a jeho muži + Pillar na koni budou čekat jako uvítací výbor. Pomocníčci budou leteckou hlídkou a Ugtofplix dokonce připravil strážnou vatru nedaleko vesnice. Celá banda byla vybavena znaky Sokola kříženého mečem na oranžovém pozadí (či vybledle červeném, chcete-li).

Když došlo ke konfrontaci, vše proběhlo vícemnéně hladce. Bez boje, bez zranění. Výběrčí se po krátkém vyjednávání a zastrašování zase stáhli, ale přísahali, že přijde pomsta. No a Vesnice? Ta oslavovala a to ve velkém, včetně Vaší družiny.

Po těchto událostech, den na to, kdy se už Churak a jeho hoši časně zrána vrátili hlídat své domovy, se ve vesnici udála další podstatná a hrozná věc. Pro představu, Pillar v hrozném stavu ze včerejší oslavy vyspávala kocovinu doma, stejně tak polovina vesnice. Vaše družina se docela držela na nohou, až na Dwerka, který v noci řádil ve velkém. Tautman všechny sezval na časný vyprošťovací oběd skládající se ze zelňačky a zázvorového piva. Během oběda, kdy v hospodě jedinné hlasité slovo způsobovalo bolest, dorazil i zvláštní poutník. Byl to půlelf námořnického vzezření, přijel sám na koni a byl ozbrojen holí, mečem a hvězdicemi - to vše, považte, ze železa. Místní se ho začali vyptávat jako první, přestože družina měla v hlavě jediný nápad - Je to špeh! Přesto začali vyzvídat jako první a host se trošku rozpovídal o svých cestách, o železném dolu na jihu a o zboží, které by mohl sehnat. Vychytrale nabízel různé zbraně a tím zjišťoval úroveň schopností místních vesničanů. Brzy lokalizoval správnou hrozbu a podstatné osoby. Dokonce hlupák Tautman asi v dobré vůli vybavit Vaši družinu nabízel peníze k půjčení, že jich má dost. Cizinec pak rozpoutal hotové peklo. V jednom mžiku milý host, v druhém sadistický čaroděj časoprostorové magie. Své dílo započal vrhem hvězdic do okolí, což párkrát zopakoval a způsobil tak mnoho mrtvých i raněných, včetně Allesara, který se s ním statečně bil, ale na jeho schopnosti nestačil. Mezitím se pomocníčci snažili vzbudit Pillar a Allesarův Orel zabil půlelfova pomocníčka. Když už se zdálo, že půlelf skončil, okradl hospodu o jídlo, peníze i životy a teleportoval se pryč, přiběhl k hospodě uvědomělý Ugtofplix, který si jako jediný všiml koně, kterého tu cizinec zapomněl. Prohledal ho a našel podezřelé bombovitě vyhlížející předměty ve vacích a proto práskl do koně a ten ujel. Když vybuchl, byl už dost daleko, ale nebýt Ugtofplixe, valná část družiny už neexistuje.

Po ošetření apod. se Pillar dala slyšet, že toho dotyčného asi zná. Identifikovala ho jako svého bývalého studenta z dob ještě před Kataklysmatem. Údajně společně pracovali pro nějakou bandu pohybující se na hraně zákona a ona ho pro porušení kodexu od nich vyhodila a on jí přísahal pomstu. Co bdue teď, nikdo neví. Možná se vrátí, možná ne. Možná byl od Vadrázsovců, od Aliance a byla to pomsta za neplacení daní, možná to byla solo akce.. kdo ví

Komentáře k tomuto článku