Snail team

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Snail team dokumenty a články Výlet za sněženkami

Snail team – článek Výlet za sněženkami

Možné akce:
profilové foto Miloš Sobel
Miloš Sobel

Výlet za sněženkami

Vytvořeno:6. 4. 2009, 21:57
Autor:Miloš Sobel
Přílohy:

fotogalerie Výlet za sněženkami

Možnosti
Anotace:

 

   Přece jsme se dočkali a po zimě na nás vykouklo tak dlouho očekávané sluníčko.

Nastal tedy čas na zahájení sezóny vyjížďkou za rostlinami, které příchod jara symbolizují

,,sněženkami".

   Již při setkání účastníků na návsi v Českých Heřmanicích bylo jasné, že počasí bude opravdu příjemné a celá akce by měla být bez mráčku (co se oblohy týče).

   Po malém zdržení jsme konečně vyrazili okolo netřebského rybníka , přes obec Horka do Cerekvice.Zde již někteří členové museli posvačit, neboť na snídani zřejmě neměli dostatek času.

   Další cesta  nás zavedla do Nových Sídel a Jiříkova, kde si tatáž osoba (co  posvačila řízek a posléze čokoládu) zakoupila jako zákusek nanuk. Inu proč ne,bylo opravdu teplo.

   Z Jiříkova jsme se přesunuli do Dolního a dále pak Horního Újezda.Zde následoval pro některé účastníky více či méně náročný výjezd do obce Krásnoves,kde nás předjel peleton trénujících silničkářů.

   Odtud jsme již projeli Sebranicemi, přejeli hlavní silnici vedoucí z Litomyšle do Poličky a ocitli se ve Vysokém Lese u hájenky.

   Zde započalo malé tápání kudy dál.Naštěstí měla Eva vše pevně pod kontrolou a cestu dobře nastudovanou.Musím tedy konstatovat, že nalezení údolí se sněženkami dopadlo díky Evě bez zaváhání.

   Jakmile se ocitnete na úzké pěšince prošlapané návštěvníky tohoto zajímavého místa,nestačíte se divit ,jak může zelená louka takhle zbělat.Ocitáte se mezi krásně rozkvetlými sněženkami, jejichž bělost vás za svitu sluníčka až oslepuje.

    Když jsme se dost vynadívali,sjeli jsme údolím po lukách do Chmelíku a Trstěnic,kde se mimo jiné dá vidět i několik roubenek.Některé jsou dobře udržované, jiné naopak.

Dále následoval průjezd obcí Ćistá a Benátky až do Litomyšle.

    Zde jsme naplnili naše nenasytné žaludky a vydali se k cíli dnešního putování. V Českých Heřmanicích se po cca. 60km vydal každý ke svému domovu.

    Na závěr mohu pouze konstatovat:   Byl to velmi zdařilý a příjemně strávený den s přáteli.

Děkuji tedy Evě za nápad a pozvání na jízdu,která dle mého názoru vyšla na jedničku.

 

Ještě jednou děkuji a již se těším na další takové dny.

                              

                                                                                            Milda

Komentáře k tomuto článku