Štěňata

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Štěňata kalendář akcí Slibový výlet

Štěňata – Slibový výlet

Možné akce:

Slibový výlet

Kdy:Sobota 12. 6. 2010 7:00 – Neděle 13. 6. 2010 18:00
Kde:zřícenina hradu Zbirohy
Popis akce:

Pro ty, co budou skládat na letním táboře slib a samozřejmě i pro jejich hosty, ale hlavně pro ty, kteří se nebudou bát přespat v hradní jeskyni.
Dobrou zprávou je, že máme domluveno s Bílou paní a Bezhlavým rytířem, že nebudou tuto noc vyjímečně strašit.

Zatím počítám s - Jakubem, Eliškou, Panterem, Jardou, Bungim a Brebtou (pojede s námi asi i Vážka a Zajda, aby nás bylo víc a nebáli jsme se strašidel nic)

Postupně, tak jak si budu vzpomínat, se tady budou objevovat informace k našemu výletu.

Nejprve tedy všeobecné informace - zatím jsou přichystány dvě varianty výletu:

1/ bude-li předpověď na dny našeho výletu příznivá (to znamená, že nebude v noci moc velká zima a že nebude pršet od rána do večera)
budeme mít sraz na konečné autobusů na Rohožníku v 8:15 (250 nám jede v 8:30 a jedeme na nádraží do Vysočan, kde už na nás bude netrpělivě čekat rychlík na Zbirohy).
Vlakem dojedeme do stanice Dolánky u Turnova, kde pravděpodobně dojde panu průvodčímu trpělivost a vysadí nás z vlaku. Teď už to bude celé na nás tedy přesněji na vás - zvolna dojdeme na zříceninu hradu Zbirohy. Máme na to celé odpoledne takže chvilkama si odpočineme, něco pojíme možná si i něco o slibu povíme a z posledních sil pak vyfuníme na zříceninu.
Tady nás čekají dva důležité úkoly - jednak si najít a upravit místo na spaní (za světla to jde mnohem líp než za tmy) a druhak si natahat dostatek dřeva na oheň (teplá polévka se jí lépe než studená).
Potom strávíme příjemný večer plný her, kouře z ohně a vyprávění po kterém všichni sladce usneme a budou se nám zdát ty nejkrásnější sny.
A je tu ráno - až se probudíme, uvaříme snídani, sbalíme se a vyrazíme na prohlídku Skalního města. Náš výlet zakončíme na nádraží v Malé Skále odkud nás některý z vlaků odveze zpátky do Prahy k maminkám a tatínkům a k vaší milované škole, abychom zachránili co se ještě dá a vysvědčení bylo takové jaké si přejeme.

2/ bude-li předpověď naopak nepříznivá (v noci zima a pod.) jeli bychom na Zbirohy na jednodenní výlet s tím, že program by byl zhruba stejný (samozřejmě bez snídaně a večerního programu) jenom bychom se vrátili asi až kolem 21 hodiny. V tomto případě bychom vyjížděli dřív a sraz bychom si dali už v 6:15.

Teď možná to nejdůležitější . co mít sebou a bez čeho se neobejdete:
spací pytel, karimatku, něco teplého na spaní (samozřejmě podle toho jaký máte spacák), náhradní ponožky, případně spodní prádlo. Doporučuji spacák, oblečení na spaní, náhradní ponožky a prádlo zabalit do igelitových pytlů (které se používají například do košů) aby vám zůstalo i v případě nějaké dešťové přeháňky pěkně suché.
Baterku, svíčku, kapesní nůž, ešus (kdo má dvoudílný ešus nemusí už mít malý hrníček na ranní čaj)  nebo nějakou misku na jídlo, lžíci, pláštěnku, KPZku, zápisník s tužkou, "Stezku vlčat" nebo "Cestičku světlušek" případně pokud máte můžete si vzít místo toho "Nováčka", 1/2 chleba, 1/2 litru vody (na vaření, takže se jí brzo zbavíte), sýr nebo paštiku (nebo cokoliv co máte rádi), sušenky a ovoce dle vlastní chuti a také dle velikosti vašeho batohu.
Peníze - 250 Kč na vlak a drobná vydání - to co zbyde opět vrátíme. Kromě toho si můžete vzít samozřejmě ještě nějaké peníze na případné nákupy. 
Ten, kdo bude mít tu odvahu, může si do batohu přibalit i plavky - v Malé Skále je docela hezké koupaliště u řeky Jizery, ale je to řeka která přitéká z hor a nevím jestli ještě nebude zamrzlá (no, to byl vtip, pardón).

Myslím, že to už je všechno. Ale samozřejmě je možné, že jsem na něco důležitého zapomněl. Pokud vás ještě napadne něco co podle vás chybí - napište mi a já včas budu informovat ostatní.

Mějte se hezky a v sobotu se těším se všemi nashledanou.

Samson

Důležitost: vysoká
Přílohy:
Zúčastnili se (3) Honza Jacek, Jakub Havel, Eliška Havlová
Nezúčastnili se (1) Martin Vokoun
Zadal:Honza Jacek, 10. 1. 2010, 18:34
Možnosti

Komentáře k této akci