Štěňata

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Štěňata kalendář akcí Střediskové stanování ve středu, pardon,v sobotu

Štěňata – Střediskové stanování ve středu, pardon,v sobotu

Možné akce:

Střediskové stanování ve středu, pardon,v sobotu

Kdy:Sobota 31. 5. 2014 6:30 – Neděle 1. 6. 2014 12:00
Kde:Měsíční údolí u Vlašimi
Popis akce:
 

Naše světluščí a skautčí kamarádky nás pozvaly na společné stanování v Měsičním údolí u Vlašimi.

A to je nabídka, která se těžko odmítá, takže jedem !!

Kam ? Do Měsíčního údolí u Vlašimi

 

Sejdeme se v sobotu ráno v 6:30 na konečné autobusů na Rohožníku, společně se přesuneme do Lomecké, kde si vezmeme střediskové stany a pak už pofrčíme přímo i nepřímo do Měsíčního údolí.

A teď hlavní doplněk ke stanování od "Tety"

Stanování v Měsíčním údolí u Vlašimi

Středisko Douglaska pořádá pro všechny své členy jednodenní stanování u města Vlašim

Termín    31.5.2014 – 1.6.2014

Sraz:  7:00 v klubovnách v Lomecké – rozdělení stanů – poté přesun na bus 250 (8:29), dále autobusem v 10:00 z Roztyl do Vlašimy, a pak už jen 3km pěšky do Měsíčního údolí

Návrat: v neděli vlakem z Vlašimi v 9:01 přes Benešov – na Hlavní nádraží a přes Klánovice - ke klubovnám dorazíme  mezi 11:30-12:00.

Stanovat budeme ve střediskových stanech –„ kopuláčích“, kam se vás vejde přibližně 20. V klubovně v Lomecké si rozdělíme stany a zabalíme je do batohů. Protože nás asi pojede víc než 20, uvítáme, když vezmete stany vlastní, samozřejmě pokud stan máte a můžete ho vzít s sebou. Pokud jich bude dost necháme přebytečné stany  v našich klubovnách.

Podmínkou účasti je unést si všechny věci + 1/3 stanu v batohu – pěšky půjdeme asi 3 km.

Další podmínkou je nést vše v jednom dobře sbaleném batohu – to znamená, že nic neponeseme v ruce. (Na jeho sbalení bude čas trochu zapracovat ještě na srazu)

Stravovat se bude každý sám podle svého uvážení podle hesla: „Co si kdo uvaří, to si také sní“.

Nejlepší bude, když se domluvíte mezi sebou ve dvojici a budete vařit pro 2, ale není to nutné. Vařit se bude na ohni – tedy v ešusu. Společně uvaříme čaj a zajistíme šťávu.

Program bude spíše zálesácký – postavení stanů, sehnání dřeva a příprava večeře nám zabere jistě hodně času. Dále plánujeme táborový oheň a různé hry.

V neděli nás po návratu čeká pomoc při Pohádkovém lese Skřítků – kdo se bude chtít akce zúčastnit, může věci nechat v klubovně.

S sebou: krosnu – batoh – Spacák, karimatku nebo alumatku, pláštěnku, pevnou obuv (ta bude při odjezdu na nohách), oblečení dle počasí (uvažte, že tam budeme jednu noc a vše ponesete na zádech, ale jistě počítejte, že večer bude chladno), ešus, lžíce, plecháček, jídlo na sobotu a neděli dopoledne, lahev na pití – 1L, hygienické potřeby (bude stačit hřeben, kartáček, kousek mýdla) sirky, baterku, bude se hodit repelent – ale nemusí mít každý, utěrka – lépe stará (zabalíme do ní pak černé ešusy), zavírací nůž s pojistkou, šátek, KPZ, uzlovačka, tužka a malý zápisník (s deníky ani kronikou se netahejte).

Pro přepravu: jízdenku na MHD nebo opencard, 260 Kč na dopravu a poplatek za tábořiště.

 

V případě velmi nepříznivého počasí bude akce zrušena – to bude oznámeno na internetu nebo e-mailem nejpozději ve čtvrtek před odjezdem.

Důležitost: střední
Maximální účast:9 spoluhráčů
Zúčastnili se (7) Honza Jacek, Patrik Samec, Vilém Fišer (Výr), Jan Trpaslík Javorský, Míša Blažíček, Patrik Liška, Jára Jakubec
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Honza Jacek, 8. 5. 2014, 9:57   (upraveno 13. 5. 2014, 7:52)
Možnosti

Komentáře k této akci