FbC Steel Třinec

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub FbC Steel Třinec dokumenty a články Do Třince se vrátil ženský florbalTřinec

FbC Steel Třinec – článek Do Třince se vrátil ženský florbalTřinec

Možné akce:
profilové foto Lenka Nowaková
Lenka Nowaková

Do Třince se vrátil ženský florbalTřinec

Vytvořeno:4. 5. 2010, 10:04
Autor:Lenka Nowaková
Možnosti
Anotace:Že florbal není v Třinci jen mužský sport dokazuje nově vzniklý celek Wariots Women Třinec. Družstvo začalo vznikat v závěru roku 2008 a o tři měsíce později absolvovalo první trénink. Minulou sobotu odehrála třinecká děvčata třetí přípravné utkání, na které si do haly STaRS pozvaly juniorky Frýdku-Místku.

Wariots Women Třinec - FBC Stav Frýdek-Místek 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)

 

Domácí holky nastoupily od úvodních minut s respektem. Postupem času se dokázaly svému soupeři vyrovnat, avšak po několika šancích na obou stranách přišla chyba v obraně a soupeřky vedly 0:1. Třinečanky zvýšily aktivitu, jenže druhý gól padl opět do domácí branky.

Po přestávce sedla střelecká muška i na třinecké hokejky. Výsledkem byla první branka třineckých Wariotek o kterou se postarala přesnou střelou nad levé rameno Pavlína Mendroková. Šanci na vyrovnání přibrzdilo vyloučení Kadlecové. Třinecká děvčata přečkala vyloučení bez újmy, jenže o pár minut později brankářka Nowaková musela lovit míček z branky potřetí. Wariotky nesložily zbraně a ještě v závěru druhé části snížila svou druhou brankou Mendroková.

Do závěrečné části nastoupily domácí hráčky s cílem vyhnout se porážce, proto zvýšily důraz a odměnou jim byla vyrovnávací branka z hole Przyczkové. Vyrovnání domácí florbalistky nakoplo a další gól visel na vlásku. Šance na zvrat měly Gorná a Dembská, ale ani jedna nedokázala překonat frýdeckou gólmanku.

Bohužel i potřetí skončil zápas pro třinecké holky porážkou. Rozhodla o tom špatná rozehrávka a výborné zakončení frýdecké juniorky, která rozhodla o vítězství hráček z okresního města těsným poměrem 3:4.

Sestava Třince: Nowaková - Panáková, Folwarczná, Suszková, Kadlecová, Pavová, Giustová, Koždoňová - Gorná, Dembská, Jasinková, Przyczková, Mendroková, Heczková, Rakowská, Agacová, Pališková, Hlawiczková. Trenér: D. Beňo.

Komentáře k tomuto článku