Spoluhráči.cz klub Fitcentrum Litomyšl dokumenty a články 22 V posledním duelu sezóny zdolalo Fitcentrum díky čtyřem brankám kanonýra Davida Vomočila v hektickém závěru Příluku a nejhůře skončí páté!

Fitcentrum Litomyšl – článek 22 V posledním duelu sezóny zdolalo Fitcentrum díky čtyřem brankám kanonýra Davida Vomočila v hektickém závěru Příluku a nejhůře skončí páté!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

22 V posledním duelu sezóny zdolalo Fitcentrum díky čtyřem brankám kanonýra Davida Vomočila v hektickém závěru Příluku a nejhůře skončí páté!

Vytvořeno:18. 3. 2024, 11:16   (upraveno 18. 3. 2024, 11:44)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Předposlední Příluka nebyla zrovna moc lehkým soupeřem. Kanonýr Mašík zle zatápěl obraně Fitcentra, ale na druhé straně byl také střelec David Vomočil a souboj těchto střelců nakonec skončil vítězně pro střelce Fitcentra 4:3 a tři body vybojovalo v hektickém závěru Fitcentrum! Tím pádem litomyšlský celek skončí nejhůře pátý, je i malá teorie, že klidně i třetí...

Fitcentrum Litomyšl - HC Příluka 6:5 (0:1, 3:1, 3:3)

   Od prvních minut hýřila Příluka pohybem a zle zatápěla Fitcentru. Aktivita se soupeři vyplatila ve 13. minutě, kdy se po pasu Vojtěcha Kouřila prosadil individuálně nějlepší hráč Příluky Jiří Mašík - 0:1.

   Na přelomu třetin hrála Příluka navíc přesilovku při vyloučení Martina Dobeše. Tu přečkala naštěstí bez úhony. Hned ale jak početní výhoda soupeře skončila, tak poslal puk z vlastního pásma Martin Zatočil právě na Martina Dobeše, který se nerozpakoval a hned za modrou napřáhl ke střele a poprvé překonal brankáře  Jana Nádvorníka a vyrovnal na 1:1. To otupilo aktivitu Příluky a chvilku mělo více ze hry Fitcentrum. Ve 25. minutě uvolnil Lukáš Šváb Jana Šímu a i jeho střela ze střední vzdálenosti skončila v síti a byl tak dokonán obrat - 2:1. Z vedení se Fitcentrum radovalo pouze necelé tři minuty. Po přihrávce Jana Částky se prosadil Ladislav Šplíchal a vyrovnal na 2:2. Naštěstí odpověď přišla také rychle. Za dalších 18 sekund poslal z vlastního pásma Martin Kudrna vpřed Davida Vomočila, který se prosmýkl přes obránce Jiřího Mašíka a další střelou ze střední vzdálenosti překonal nejistého Jana Nádvorníka a vrátil Fitcentru vedení - 3:2.

   Ve 35. minutě předvedlo Fitcentrum velmi špatné střídání. Toho využil Jiří Mašík rychlou přihrávkou na Luboše Dostála, který vyrovnal na 3:3. Litomyšlský celek ale opět našel rychlou odpověď. Na konci 37. minuty vybojoval ve vlastním pásmu puk Michael Resler a po jeho pasu David Vomočil vrátil svému celku vedení - 4:3. Soupeř byl v šoku a ve 42. minutě to byl opět David Vomočil, který po přihrávce Jana Šímy zkompletoval svůj hattrick a zvýšil už na 5:3. Zdálo se být rozhodnuté, ale Příluka se nevzdávala. Vše do svých rukou vzal nejzkušenější hráč soupeře Jiří Mašík, který ve 43. minutě opět využil špatného střídání Fitcentra a individuální akcí snížil na 5:4. Naštěstí i Fitcentrum má svého kanonýra, který po přihrávce Lukáše Švába svým čtvrtým gólem v utkání odpověděl na začátku 45. minuty na 6:4 a upevnil si tak své vedení ve střelecké soutěži celé soutěže. V čase 45:17 se ale i na druhé straně dokončeným hattrickem prosadil Jan Mašík, tentokrát po asistenci Martina Renzy, který využil zaváhání Ondry Vašinky za brankou a snížil opět na rozdíl jedné branky - 6:5!  A bylo ještě hůře. Osmadvacet sekund před koncem ujel Fitcentru Jan Mašík a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Martin Dobeš, který po nafilmovaném pádu soupeře musel za katr. Naštěstí nezkušený rozhodčí nenařídil trestné střílení. Kanonýr soupeře se bohužel nepřiznal, že nebyl faulován. Soupeř přistoupil ke hře bez brankáře, ale Fitcentrum si již výhru nenechalo vzít a vybojovalo své poslední tři body v sezóně.

   Fakta - branky: David Vomočil 4, Martin Dobeš, Jan Šíma - Jiří Mašík 3, Luboš Dostál, Ladislav Šplíchal. Asistence: Lukáš Šváb 2, Martin Kudrna, Michael Resler, Jan Šíma, Martin Zatočil - Jan Částek, Vojtěch Kouřil, Jiří Mašík, Martin Renza, Rozhodčí: ???. Vyloučení: 3:0, bez využití. Sestava - Fitcentrum Litomyšl: Pavel Peterka - Libor Cach, Martin Kudrna, Lukáš Šváb, Martin Zatočil, Davoid Vomočil, Michael Resler, Martin Dobeš (4), Ondřej Vašinka, Radim Juruj, Jan Šíma, Libor Štegner (2), Milan Vičar. Sestava - HC Příluka: Jan Nádvorník - Jan Částek, Luboš Dostál, Daniel Hvězda, Marek Josefy, Vojtěch Kouřil, David Král, Jiří Mašík, Martin Renza, Michal Šimek, Pavel Šmejda, Ladislav Šplíchal, Jakub Tměj.

   

Komentáře k tomuto článku