Spoluhráči.cz klub HC Ovce Kamenné Žehrovice dokumenty a články mistrák AMHL 21.9.2013 HC Blue Středokluky - HC Ovce Kamenné Žehrovice 5:7

HC Ovce Kamenné Žehrovice – článek mistrák AMHL 21.9.2013 HC Blue Středokluky - HC Ovce Kamenné Žehrovice 5:7

Možné akce:
profilové foto Ludek Maulis
Ludek Maulis

mistrák AMHL 21.9.2013 HC Blue Středokluky - HC Ovce Kamenné Žehrovice 5:7

Vytvořeno:23. 9. 2013, 11:19   (upraveno 23. 9. 2013, 12:44)
Autor:Ludek Maulis
Možnosti
Anotace:Druhý zápas ligy proti loňskému mistrovi...

Tento zápas byl zkouška ohněm. V devíti hráčích s Jirkou v bráně proti třem lajnám loňského mistra. Ovšem každý z hráčů v tomto zápase prokázal, že si dres s roztomilou ovečkou na prsou zaslouží!

Před zápasem si chlapci zopakovali jako motlitbu pět Ovčích přikázání

- Ovce je kučeravá a střílí z každé pozice

- Ovce je mazlivá, hlavně u mantinelu

- Ovce sežere, co jí dáš a při zápasu nestřílí na vlastního gólmana ani ze srandy

- Ovce je elegantní a nepřihrává křížně přes obranné pásmo

- Ovce si nikdy nezapomene vzít suspenzor ( pro Ovce nad 35 let )

Tato motlitba posílila tým natolik, že mazlivý Ondřej Tichý již po pěti minutách otevřel skóre a vzápětí navýšil fousovatý Tomáš Havlík na 2:0 pro Ovečky. První třetina měla obrovské tempo, strhující náboj a hra se přelévala ze strany na stranu a skončila 2:1 pro Ovce.

Druhá třetina začala náporem Středokluk a najednou to bylo 2:3 pro soupeře. Ovce srovnali když se opět prosadil nenasytný Ondřej Tichý, ale opět se dostali do vedení Středokluky na 3:4. Naštěstí konec druhé třetiny patřil žehrovickým, za které srovnal stav David Muláček, který se po pobytu na farmě vrátil do sestavy prvního mužstva.

Ve třetí třetině dostal Ovce do vedení 5:4 opět Ondřej Tichý,který byl při chuti. Potom začal strašlivý nápor Středokluk, který Ovce přestáli s vypětím všech sil a hlavně díky mohutnému povzbuzování zraněného Martina Nováka. Ten sledoval napínavé utkání pouze z tribuny stadionu, protože mu bolestivé zranění nohy z přátelského zápasu nedovolilo nastoupit na led. Ovšem mexické vlny vytvořené jím a jeho mladším synovcem dokázali z vyčerpaného týmu Ovcí vyždímat to nejlepší. V ten nejdůležitější okamžik udeřil šedivý veterán Zbyňda Zikán a vstřelil rozdílový gól na 6:4 pro Ovce a upozornil soupeře, že je s ním třeba stále počítat i když se mu rosolovité nohy a břicho občas třesou!

Ovečky už toho měli evidentně plné zuby, hra na tři beky a dvě lajny byla smrtící. Naprosto vyčerpaného Philippa nahradil v přetížené obraně důrazný Michal Huja a pomohl vynikajícímu Máriovi a Dominikovi. Michal ovšem svůj důraz trošičku přehnal a přišla dvě slepená vyloučení a  hned to první soupeř využil a snížil na rozdíl jednoho gólu 6:5 a při druhém zvonila tyč. Naštěstí byl v bráně spolehlivý Štěpánovský, který zápas od zápasu získává stále větší klid a sebevědomí a dokáže mužstvo podržet právě v těch nejtěžších chvílích.

Minutu a půl před koncem se Středokluky rozhodly odvolat brankáře a hrát při přesilovce powerplay šest na čtyři. Ovečky bojovali jako tygři. Bránili všichni bez rozdílu na pokraji smrti vyčerpáním. Co nestačila pokrýt bránící čtveřice to uhasil famozní Štěpánovský v bráně. V té nejdůležitější chvíli se ale kotouče zmocnil hrdina zápasu Ondřej Tichý a pečetil vítězství Oveček střelou přes celé hřiště do prázdné brány na 7:5 !!!!!!! Jeho radost z gólu byla tak veliká, že jako šílený vyšplhal na ochanné plexisklo a řval do do hlediště zaplněného Novákem a jeho synovcem jako správná Ovce...  Je nad slunce jasné, že  Ondra svými výkony v posledních zápasech poslal  trenérovi Hadamczikovi vzkaz, že bez něj by národní tým na zimní olympiádu v Soči rozhodně odjíždět neměl !!!!!!!

Co dodat .... dnes nebylo statečných sedm, ale devět a navíc nepřekonatelný superhrdina spiderman Jirka v bráně!!

 

Hoši děkujem, hoši děkujem !!!!!!!!

Branky:Ondřej Tichý 4,David Muláček 1,Zbyněk Zikán 1,Tomáš Havlík 1. Překrásné tři asistence si připsal Michal Khop.

 

Sestava: Jirka Š.- Mário J., Dominik Š, Michal H. - Michal K., Ondra T., David M., Tomáš H., Zděnda P., Zbyněk Z.

Komentáře k tomuto článku