Spoluhráči.cz klub HC Ovce Kamenné Žehrovice dokumenty a články mistrák 12.10.2013 - HC Lány B - HC Ovce Kamenné Žehrovice 3:2

HC Ovce Kamenné Žehrovice – článek mistrák 12.10.2013 - HC Lány B - HC Ovce Kamenné Žehrovice 3:2

Možné akce:
profilové foto Ludek Maulis
Ludek Maulis

mistrák 12.10.2013 - HC Lány B - HC Ovce Kamenné Žehrovice 3:2

Vytvořeno:14. 10. 2013, 9:57   (upraveno 14. 10. 2013, 11:01)
Autor:Ludek Maulis
Možnosti
Anotace:První prohra letošní sezóny v pěkném a rychlém utkání.

12.10.2013 - HC Lány B - HC Ovce Kamenné Žehrovice  3:2

V sobotu 12.10. se na téměř vyprodaném slánském zimním stadionu odehrál další mistrovský zápas ligy AMHL, jež poslední dobou svou popularitou začíná konkurovat skomírající Tipsport Extralize. Tentokrát se v lokálním derby utkali HC Lány B a HC Ovce Kamenné Žehrovice.

První třetina začala velice opatrně a na obou stranách se poctivě a úporně bránilo. Ukazatel skóre ukazoval skoro do konce třetiny nerozhodný stav 0:0 a brankáři obou mužstev většinou kryli střely z delší a střední vzdálenosti. Chvíli před koncem první části hry polevila lánská obrana v ostražitosti a elegantní žehrovický Seidl, který na sebe při absenci nejlepšího střelce Tichého vzal roli lídra týmu, po spolupráci s Lukáčem a Hujou propasíroval puk za záda jinak spolehlivého lánského Wostla.

Po přestávce se opět ukázalo, že velkým problémem žehrovického týmu jsou stále druhé třetiny. Tentokrát se již borci od Záplav vyvarovali toho, aby po změně stran útočili na vlastního gólmana, ale střídání na vzdálenější stranu je stále velkou slabinou tohoto nadějného týmu, jehož základ tvoří ostřílení borci ze silných ročníků 1972 a 1973, kteří vetšinou nějakých dvacet let nestáli na bruslích, ale díky počínající senilitě si tento handicap naštěstí vůbec neuvědomují. Po jednom z dalších nevydařených střídání zůstal před žehrovickým útočným pásmem osamocený David Jirkovský, kterého přesnou smrtící přihrávkou našel subtilní obránce Černý a Štěpánovský v bráně Ovcí neměl proti jeho precizně provedenému blafáku šanci. Pak přišly i slibné šance Ovcí, ovšem předseda klubu Luděk Maulis, který se vrátil do sestavy po dvoutýdenní pauze zaviněné zraněním, volil  bohužel střelu místo přihrávky na lépe postaveného Šindlera. Střela byla sice tvrdá, ale také velmi přesně umístěná na střed břicha dobře postaveného Wostla. Další šanci žehrovických spálil Zikán, který po přesné nahrávce Havlíka pálil zblízka přesně do připravené lapačky pozorného lánského gólmana. A jakoby lánští chtěli dodržet pravidlo nedáš, dostaneš, Šťastný vyslal na zteč vousatého Šváchu a ten po krásné individální akci, při které zamotal nohy dvěma žehrovickým obráncům, bez zaváhání chladnokrevně skóroval.

Poslední část utkání začala opět náporem Lán. A po vyhraném buly v obranném pásmu Žehrovic ukázkově naservíroval Máslo puk připravenému Šváchovi, který ho s pomocí nešťastné teče jedno z bránících hráčů, poslal do žehrovické svatyně. Lány vedly 3:1 a paní Šváchová na tribuně rozjela oslavné mexické vlny. Poté hra poněkud přitvrdila, přišla série vyloučení na obou stranách. Nejprve žehrovický Zikán poslal své mužstvo po krosčeku do čtyřech. Lánům však tato přesilovka nevyšla a bojovníci Pospíchal a Seidl přetavili svůj agresivní forčeking v kontaktní gól, který opět vsítil neúnavný Seidl. Žehrovice vycítili šanci a při přesilovce čtyři na tři, těsně před koncem utkání, zamkli lánské v obranném pásmu. Bohužel Lukáč pálil těsně vedle, Venca Pospíchal neuspěl při několikanásobné dorážce a Seidl orazítkoval svou svižnou střelou zápěstím pouze tyčku Wostlovy branky. Lánští již vedení v ubojované poslední třetině udrželi a je třeba říci, že sice těsně, ale zaslouženě zítězili.

fotogalerie z utkání je tady:

http://www.spoluhraci.cz/_fotogalerie/galerie/gallery_id/14100/club_id/3601

 

Zdroje: www.hokej.cz  and www.nhl.com

 

 

Komentáře k tomuto článku