Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Přírodní park Strážnické Pomoraví

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Přírodní park Strážnické Pomoraví

Možné akce:

Přírodní park Strážnické Pomoraví

Kdy:Sobota 21. 2. 2015 8:45
Kde:Přírodní park Strážnické Pomoraví
Popis akce:

 

 

        Na třetí únorovou sobotu vkládáme do programu další z regionálních, nenáročných a poučných vycházek, tentokrát se projdeme z nádraží v Bzenci-Přívozu Přírodním parkem Strážnické Pomoraví podél levého břehu řeky Moravy do Rohatce, zdatnější turisté si mohou procházku prodloužit až do Hodonína.

Sraz:                           v sobotu 21. února v 8:45 ve vestibulu vlakového nádraží v Hodoníně, zakoupení jízdenek (3 zóny IDS JMK za 27 Kč či nějaká ze zlevněných jízdenek)

Přesun:          osobním vlakem s odjezdem v 8:56, příjezd do Bzence-Přívozu v 9:08

Trasa:            Z nádraží v Bzenci-Přívozu souběžně po modré a žluté TZ po silnici přes most přes řeku Moravy na její levý břeh ke křižovatce Za Moravou (1,0 km), odkud se vydáme neznačenou cestou lesem s rostoucími platany, duby a jírovci okolo míst zvaných Čerťák, Kamenné a Studené k pravému břehu toku Věšky, jež se vlévá do Veličky, kterou přejdeme po mostku nedaleko přírodní památky Osypné břehy u Magnisovy platanové aleje (3,3 km). Poté mezi Strážnickým lesem a Okrouhlým přejdeme po hrázi do lesa zvaného Klokov a na hranici přírodní rezervace Oskovec II se napojíme na cyklostezku č. 47 (5,8 km), která nás podél zajišťovací hráze řeky Moravy přivede až k železniční trati Sudoměřice-Rohatec (9,9 km), jejíž most využijeme k návratu na pravý břeh Moravy a zanedlouho dorazíme do Rohatce-kolonie, kde túru zakončíme na místním nádraží s možností občerstvení v místní restauraci (celkem 11,5 km). Komu procházka do Rohatce nebude stačit, může pokračovat po cyklostezce č. 47 a následně zelené TZ až do Hodonína (celkem 20 km).

Mapa:            www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=171513

Návrat:          z Rohatce-kolonie vlakem s odjezdy v 12:58, 13:39, resp. 14:58

S sebou:         vhodnou obuv a turistické oblečení, mohou se hodit turistické hole, svačinu a nápoj, platný doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

Na hezkou procházku srdečně zvou a na ostatní se těší Jura Michenka (mob. 723 546 231) a Peťa Antoš (mob. 720 244 789).

Důležitost: střední
Zúčastnili se (2) Jiří Michenka, Ludmila Pospíšilová
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 15. 2. 2015, 19:52   (upraveno 15. 2. 2015, 20:13)
Možnosti

Komentáře k této akci