Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Vycházka za sněženkami

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Vycházka za sněženkami

Možné akce:

Vycházka za sněženkami

Kdy:Sobota 14. 3. 2015 8:05
Kde:Staroslovanské hradisko na Valech
Popis akce:

 

           V polovině měsíce března pořádá Klub českých turistů Hodonín nenáročnou vycházku do přírody, která se pomalu začíná probouzet po zimním spánku. Půjdeme si k mikulčickým vykopávkám prohlédnout rozkvétající sněženky. Vycházka je také vhodná pro rodiče s dětmi, pro které budou členy našeho oddílu mládeže v jejím průběhu přichystané zajímavé hry v přírodě.

Sraz:                           v sobotu 14. března v 8:05 na autobusovém nádraží v Hodoníně u stanoviště č. 15

Přesun:          odjezd autobusu linky IDS JMK č. 572 ve směru na Břeclav v 8:15, možnost přistoupení na zastávce Kapřiska v 8:18, příjezd do Mikulčic k obecnímu úřadu v 8:35, jízdné 2 zóny za 20 Kč

Trasa:            Od obecního úřadu v Mikulčicích po silnici (cyklostezce č. 44) do Přírodního parku Mikulčický luh, okolo nově zřízené výzkumné základny Archeologického ústavu k místu staroslovanského hradiska na mikulčických Valech (3,6 km), kde se na Velkomoravských lukách hojně vyskytuje sněženka podsněžník. Od národní kulturní památky budeme pokračovat po zelené TZ k přírodní rezervaci Skařiny (5,3 km), následně po zabezpečovací hrázi řeky Moravy k přečerpávací stanici u Staré Moravy (7,7 km) a na závěr okolo elektrárny na náměstí TGM v Hodoníně, kde naši vycházku zakončíme. Celková délka vycházky měří rovných 10 kilometrů.  

Mapa:            www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=172100

S sebou:         vhodnou obuv a oblečení dle vývoje počasí, eventuálně turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

Na hezkou vycházku do nedalekého lesa a luk srdečně všechny zve a případné další informace poskytne Slávka Pánková, mob. 776 165 421.   

 

Důležitost: střední
Zúčastnili se (4) Ivan Machýček, Simona Cutáková, Ivan Bosnyak, Jiří Michenka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 27. 2. 2015, 11:01
Možnosti

Komentáře k této akci