Spoluhráči.cz klub KLUB ČESKÝCH TURISTŮ,ODBOR ZLÍN dokumenty a články Fotoalbum ze zájezdu našich Tomáků

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ,ODBOR ZLÍN – článek Fotoalbum ze zájezdu našich Tomáků

Možné akce:
profilové foto Lenka Holínková
Lenka Holínková

Fotoalbum ze zájezdu našich Tomáků

Vytvořeno:17. 4. 2024, 21:05   (upraveno 17. 4. 2024, 21:23)
Autor:Lenka Holínková
Možnosti
Anotace:"Veveří, Veverská Bítýška" ____________________________ Výlet se skupinou KČT TOM Špendlíci 13.4.2024 Skupina KČT TOM Špendlíci s vedoucí zájezdu paní Jitkou Čižmářovou uspořádali jednodenní zájezd do oblasti západního Brněnska. Navštívili jsme státní hrad Veveří i s komentovanou prohlídkou, šestikilometrovou vycházku od hradu přes tajemnou přírodní rezervaci Krnovec a kolem nádherné řeky Svratky do Veké Bitýšky. Posilnění obědem a vynikajícími zákusky ve vyhlášené cukrárně Tera Café jsme se přesunuli k Jarošovu mlýnu - kulturní památce, na Bílém potoce, kde se nás ujali pan mlynář, jeho dcera mlynářka a vnučka. Po ochutnávce "vodníkových dušiček" se nám věnovali na prohlídce dodnes funkčního průmyslového mlýna a muzea. Vřele doporučuji k prohlídce, kdo nebyl, neuvěří, co dokázali postavit a provozovat čeští mlynáři. A potom nás už čekala jen cesta zpět. Děkujeme Špendlíkům a paní Čižmářové za nevšední zážitky.


240413  Veveří, Veverská Bítýška -TOM

 

fotoalbum zvýletu Tomáků - zdokumentováno Irčou Prokopovou


 

Výlet se skupinou KČT TOM Špendlíci 13.4.2024

 

Skupina KČT TOM Špendlíci s vedoucí zájezdu paní Jitkou Čižmářovou uspořádali jednodenní zájezd do oblasti západního Brněnska.

 

Navštívili jsme státní hrad Veveří i s komentovanou prohlídkou, šestikilometrovou vycházku od hradu přes tajemnou přírodní rezervaci Krnovec a kolem nádherné řeky Svratky do Veké Bitýšky.

 

Posilnění obědem a vynikajícími zákusky ve vyhlášené cukrárně Tera Café jsme se přesunuli k Jarošovu mlýnu - kulturní památce, na Bílém potoce, kde se nás ujali pan mlynář, jeho dcera mlynářka a vnučka. Po ochutnávce "vodníkových dušiček" se nám věnovali na prohlídce dodnes funkčního průmyslového mlýna a muzea. Vřele doporučuji k prohlídce, kdo nebyl, neuvěří, co dokázali postavit a provozovat čeští mlynáři.

 

A potom nás už čekala jen cesta zpět.

 

Děkujeme Špendlíkům a paní Čižmářové za nevšední zážitky.


Komentáře k tomuto článku