Spoluhráči.cz klub KLUB ČESKÝCH TURISTŮ,ODBOR ZLÍN dokumenty a články petice za zachování průchodné krajiny

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ,ODBOR ZLÍN – článek petice za zachování průchodné krajiny

Možné akce:
profilové foto Lenka Holínková
Lenka Holínková

petice za zachování průchodné krajiny

Vytvořeno:14. 4. 2024, 7:35
Autor:Lenka Holínková
Možnosti
Anotace:Vážení turističtí přátelé, Vláda ČR má v nejbližších týdnech projednat návrh zákona o myslivosti, který má podle návrhu ministerstva zemědělství umožnit vlastníkům lesních obor rozhodnout o zákazu vstupu. Ministerstvo odmítlo připomínky ČSOP požadující zachování průchodnosti krajiny. Hrozí tak, že budeme mnohem častěji než dosud narážet na přerušené turistické stezky, což jsou situace, které mě vždycky na výšlapech hodně zlobí. Je to podle mne porušení dlouholeté české tradice průchodné krajiny. Podepsal jsem proto petici www.lesyprovsechny.cz , která vyjadřuje obavu veřejnosti z uzavření přístupu do mnoha částí naší přírody. A dovoluji si Vás požádat o její podporu, aby vzrostla šance, že ministerstvo zemědělství, vláda nebo na poslední chvíli aspoň Parlament naše obavy vyslyší a návrh upraví. Prosím, sdílejte tuto výzvu mezi svými členy, ať o ty lesy, co po kůrovci zbyli, nepřijdeme. Vážně se bojím, aby se zákaz vstupu nezačal lavinovitě šířit, když to zákon vlastníkům umožní. O zákazu by měla - jako dosud - rozhodovat státní správa. Leták k petici lze stáhnout zde: https://lesyprovsechny.cz/…pdf Děkuji za jakoukoliv podporu a držme si palce, ať na ty ploty přes cestu narážíme co nejméně. S úctou, bývalý tramp (ročník 1962), fanoušek papírových map KČT a řadový člen Strany zelených Zbyněk Žitný Jeremenkova 53 Praha 4 ps.: domnívám se, že zde jde i o pohyb cyklistů lesy.

Vážení turističtí přátelé, 

Vláda ČR má v nejbližších týdnech projednat návrh zákona o myslivosti, který má podle návrhu ministerstva zemědělství umožnit vlastníkům lesních obor rozhodnout o zákazu vstupu. Ministerstvo odmítlo připomínky ČSOP požadující zachování průchodnosti krajiny. Hrozí tak, že budeme mnohem častěji než dosud narážet na přerušené turistické stezky, což jsou situace, které mě vždycky na výšlapech hodně zlobí. Je to podle mne porušení dlouholeté české tradice průchodné krajiny. Podepsal jsem proto petici www.lesyprovsechny.cz , která vyjadřuje obavu veřejnosti z uzavření přístupu do mnoha částí naší přírody. A dovoluji si Vás požádat o její podporu, aby vzrostla šance, že ministerstvo zemědělství, vláda nebo na poslední chvíli aspoň Parlament naše obavy vyslyší a návrh upraví. Prosím, sdílejte tuto výzvu mezi svými členy, ať o ty lesy, co po kůrovci zbyli, nepřijdeme. Vážně se bojím, aby se zákaz vstupu nezačal lavinovitě šířit, když to zákon vlastníkům umožní. O zákazu by měla - jako dosud - rozhodovat státní správa. 

 Leták k petici lze stáhnout zde: https://lesyprovsechny.cz/…pdf Děkuji za jakoukoliv podporu a držme si palce, ať na ty ploty přes cestu narážíme co nejméně.

Komentáře k tomuto článku