Spoluhráči.cz klub TJ Lokomotiva Č.B. - dorost dokumenty a články Hodnocení jarních utkání

TJ Lokomotiva Č.B. - dorost – článek Hodnocení jarních utkání

Možné akce:
profilové foto Tomáš Pytel
Tomáš Pytel

Hodnocení jarních utkání

Vytvořeno:17. 5. 2008, 13:46
Autor:Tomáš Pytel
Možnosti
Anotace:
VÝSLEDKY MLADŠÍHO DOROSTU

Neděle 11.05.2008, 4. kolo – tráva
Loko ČB - SK Čtyři Dvory 4:7 (2:3)
Brankovou smrští se dá nazvat další utkání, tentokrát v podání budějovického derby. Oboustranně útočný fotbal, prakticky bez bránění, se tentokrát našim hráčům nevyplatil. Slibné šance v úvodu neproměnili Březina a Rossmann, a tak zkušený soupeř potrestal tři hrubé individuální chyby (Radosta, Prokeš, Kapoun) brankou. Do hry dostal domácí tým Fošum, který nejprve využil přízemní nahrávku za obranu a v závěru poločasu proměnil pokutový kop nařízený za ruku po trestném kopu Bohůnka z poloviny hřiště. Klíčovým momentem byla první miuta druhé půle. Přes Radostu se uvolnil šikovný útočník, který našel lépe postaveného hráče. Hosté po nedůrazu Trnky a Hlavinky vytáhli skóre na hozivých 2:6. V závěru se v rozemí tři minut dvakrát trefil Trnka, když překonal brankáře šikovným lobem z uctivé vzdálenosti a poté zakončil Kapounem vybojovaný míč, který mířil za brankovou čáru. Další nedůraz Valenty měl za následek sedmý zásah hostí. I takové zápasy s lekcí produktivity se někdy hrají a lze se z nich jen poučit.
Branky: 14´ 0:1, 23´ 0:2, 24´ 0:3, 29´ Fošum 1:3, 40´ Fošum z pok. kopu 2:3, 41´ 2:4, 58´ 2:5, 64´ 2:6, 68´ Trnka 3:6, 71´ Trnka 4:6, 72´ 4:7.
Střely na branku 6:9, mimo 2:3, rohy 8:6, fauly 12:6, ofsajdy 0:2, ŽK 1:0 (21´ Rossmann), rozhodčí Holzer.
Sestava: Prokeš /5/ (Vaňas /7/) – Radosta /5/, Ohrazda /6/, Bohůnek /6/, Hlavinka /5/ (Valenta /5/) – Růžička /5/ (Hlaváč /5/), Kapoun /5/, Rossmann /5/ (Vokroj), Samec /5/ (Trnka /6/) – Březina /7/, Fošum /5/.
Hodnocení mužstva: podprůměrný výkon, nejlepší hráč: Vaňas.

Čtvrtek 08.05.2008, 10. kolo – tráva
Loko ČB - TJ Hradiště 5:0 (4:0)
I v dalším utkání se našim hráčům povedl vstup do utkání. Již ve 2. minutě výstavní střela Fošuma z dvaceti metrů zaplula do levého horního rohu branky. V 10. minutě přiťukl Samec hlavou centrovaný míč Fošumovi, který zblízka překonal brankáře podruhé. Třetí branku přidal Březina, který uplatnil sledování míče a atak po chybě brankáře střelou do prázdné branky. Ve 31. minutě upravil přízemní střelou z levého úhlu na čtyřbrankový rozdíl první oddílovou brankou Hlaváč při prvním doteku s míčem po střídání. Druhý poločas domácí polevili a soupeř během několika minut v závaru třikrát zahrozil. Dvakrát při nedůrazu zachraňoval brankář Štěch, v jednom případě mu pomohla tyč. V 68. minutě Kapoun po vysunutí do uličky přihrál přes vyběhnuvšího brankáře lépe postavenému Březinovi, který dosáhl druhé laciné branky postupem na opuštěnou bránu. K jednoznačnému vítězství tentokrát opět stačil pouze průměrný výkon.
Branky: 2´ Fošum 1:0, 10´ Fošum 2:0, 26´ Březina 3:0, 31´ Hlaváč 4:0, 68´ Březina 5:0..
Střely na branku 11:3, mimo 4:2, rohy 4:4, fauly 15:7, ofsajdy 5:0, ŽK 0:0, rozhodčí Šnorek.
Sestava: Štěch /8/ – Radosta /7/, Ohrazda /7/, Bohůnek /7/ (Hlaváč /7/), Hlavinka /6/ – Růžička /6/ (Vokroj /5/), Kapoun /8/, Rossmann /7/ (Baloun /7/), Samec /6/ – Březina /8/ (Tauber /6/), Fošum /7/ (Dubský /6/).
Hodnocení mužstva: průměrný výkon, nejlepší hráč: Březina.

Sobota 03.05.2008, 3. kolo – UMT
FC ZVVZ Milevsko – Loko ČB 0:3 (0:1)
Lepší začátek si hosté na nové umělce nemohli přát. Ve 4. minutě se po rohovém kopu Kapouna dostal v závaru k míči Březina a napálil ho přímo do šibenice, čímž vsítil krásnou premiérovou úvodní branku v hostujícím dresu. Minutu nato neméně vydařenou dalekonosnou střelou nastřelil Fošum spojnici. Poté se hrál až do konce poločasu oboustranně výborný fotbal, některé šance hosté nedotáhli, když si místo zakončení komplikovali situaci zbytečným postupem přes obranu. I ve druhé půli byli hosté lepším týmem. V 57. minutě daroval rozhodčí hostům volný kop za řeči, k míči se postavil Baloun a přesným centrem za obranu vybídl ke zvýšení skóre Bohůnka. Šest minut před koncem pečetil vítězství Baloun překvapivou skákavou střelou zpoza pokutového území. Domácí v závěru hrozili nakopávanými míči, ale pozorná obrana v čele s Ohrazdou a Bohůnkem pomohla i po prostřídání udržet Vaňasovi čisté konto, který v tomto utkání řešil pouze dvě ošemetné situace. Hosté podali jeden z nejlepších výkonů, k čemuž jim pomohl kolektivní výkon, větší důraz a touha po vítězství.
Branky: 4´ Březina 0:1, 57´ Bohůnek 0:2, 74´ Baloun 0:3.
Střely na branku 3:8, mimo 0:4, rohy 1:3, fauly 6:17, ofsajdy 1:0, ŽK 1:2 (51´ Fošum, 52´ Kapoun), rozhodčí Mácha.
Sestava: Vaňas /8/ – Radosta /8/, Ohrazda /9/, Bohůnek /9/, Hlavinka /8/ – Růžička /8/ (Hruška /8/), Kapoun /9/, Rossmann /9/ (Baloun /9/), Samec /8/ (Valenta) – Březina /9/ (Prokeš), Fošum /8/ (Tauber).
Hodnocení mužstva: výborný výkon, nejlepší hráč: nehodnocen (kolektivní výkon).

Neděle 27.04.2008, 2. kolo – tráva
Loko ČB – Sokol Bernartice 3:1 (2:1)
V utkání s Bernarticemi, jedním z nejslabších účastníků krajského přeboru, byl k vidění nezáživný fotbal. Domácí si sice vytvořili trvalý tlak, ale střelecká produktivita byla velmi slabá a akce postrádaly větší myšlenku. Po dvou slepených brankách Fošuma odpověděl soupeř trestným kopem z velké vzdálenosti, který lehkovážně podcenil brankář Štěch. I po přestávce se hrálo pouze na hostující polovině, ale z mnoha šancí se povedla pouze pohledná kombinace, na jejímž konci zpečetil Fošum přízemní střelou podél brankáře hattrick. V mladším dorostu se po dlouhé době objevil v sestavě Baloun, který byl přeřazen na začátku soutěže do vyšší kategorie a svým výkonem rozhodně mužstvu pomohl. Lze si jen přát, že s kvalitou soupeře rostu i naše výkony, s jinými mužstvy by tento rozhodně neobstál.
Branky: Fošum 3 – Kovář, rozhodčí Křížovský.
Sestava: Štěch (Prokeš) – Radosta, Ohrazda, Samec, Hruška (Valenta) – Růžička (Dubský), Kapoun, Baloun (Vokroj), Březina – Trnka (Hlaváč), Fošum (Tauber).
Hodnocení mužstva: podprůměrný výkon

Neděle 20.04.2008, 1. kolo – tráva
FC Písek – Loko ČB 1:0 (0:0)
V úvodním utkání nadstavbové části finálové skupiny čekal hostující hráče křest ohněm na půdě vedoucího celku soutěže. Přesto byli soupeři v první půli naprosto vyrovnaným soupeřem. Domácí sice ze dvou vypracovaných šancí nastřelili tyč a břevno, naši hráči odpověděli jedovatým trestným kopem Hlavinky a šancí Rossmanna, který z úhlu nastřelil brankáře a odražený míč poslal Fošum nad odkrytou branku. Klíčovým momentem byla 46. minuta, kdy se v souboji zranil Rossmann a musel být převezen do nemocnice. Písečtí od této chvíle začali otřeseného soupeře přehrávat a v 58. minutě rozhodli přízemní střelou z pětadvaceti metrů po individuální akci. Hostům tak vydrželo ubránit čisté konto 488 minut!!! Když v závěru zlikvidoval náhradník v brance Vaňas dvě šance, báli se při závěrečném pokusu o tlak z vyplývajících standardních situací domácí o nejtěsnější vítězství. Hosté se za svůj poctivý výkon především v prvním poločase nemusí stydět a přesvědčili se, že i jako věkem mladý tým mohou být vyrovnaným celkem i krajské elitě.
Branka: 58´ 1:0.
Střely na branku 8:2, mimo 6:4, rohy 3:1, fauly 21:17, ofsajdy 0:1, ŽK 1:1 (3´ Fošum), rozhodčí Sebera st.
Sestava: Prokeš /8/ (Vaňas /8/) – Radosta /7/, Ohrazda /8/, Bohůnek /8/, Hlavinka /6/ – Samec /6/, Kapoun /8/, Rossmann /8/ (Hruška /6/), Trnka /7/ – Růžička /7/ (Dubský /6/), Fošum /7/ (Vokroj).
Nejlepší hráč: Rossmann, hodnocení mužstva: dobrý výkon

Sobota 05.04.2008, 18. kolo – tráva
Centropen Dačice – Loko ČB 0:5 (0:2)
Po umělé trávě a škváře čekal hostující hráče ve třetím jarním kole třetí povrch – přírodní tráva v krásnem fotbalovém prostředí. Jednoznačný průběh a skóre celého utkání ovlivnila skutečnost, že někteří domácí hráči již měli v nohách zápas za starší dorost. Z naší strany tak byl k vidění i festival nespočtu zahozených šancí, v nichž vynikal především Rossmann, který ale na druhou stranu přispěl k výhře hattrickem. Hned v úvodu po ideální přízemní nahrávce za obranu se řítil na branku Rossmann, ale trefil pouze brankáře.Ve 24. minutě uvolnil Rossmanna Fošum, který přelobobal vybíhajícího brankáře a zakončil do brázdné branky. Poté Fošum hlavou orazítkoval břevno a Samec po přakvapivé střele tyč, a tak další změnou skóre pohnul až Fošum po závaru a přihrávce Kapouna. Druhá půle začala beúspěšným sólem Fošuma (nadvakrát nepřelstil brankáře) a Rossmanna (střela vedle) do otevřené a unavené obrany soupeře. Ve 49. minutě potrestal chybnou rozehrávku brankáře technickou střelou k tyči Fošum – 0:3. V 56. minutě postupoval sám na branku Kapoun a brankářem vyraženou střelu uklidil do sítě Rossmann. Brankovou tečku obstaral Rossmann, kdy se mu vyplatilo celozápasové napadání, ve kterém tentokrát obral o míč brankáře. Domácí si vytvořili za celý zápas jedinou šanci za bezbrankového stavu, únik ale zakončili střelou vedle.Tímto utkáním hráči zakončili povedenou základní část soutěže.
Branky: 24´ Rossmann 0:1, 35´ Fošum 0:2, 49´ Fošum 0:3, 56´ Rossmann 0:4, 62´ Rossmann 0:5.
Střely na branku 0:12, mimo 1:6, rohy 3:7, fauly 8:10, ofsajdy 1:5, ŽK 1:0, rozhodčí Reisner.
Sestava: Štěch /6/ (Prokeš /7/) – Radosta /7/, Ohrazda /7/, Bohůnek /6/, Hruška /6/ (Dubský /6/) – Hlavinka /7/, Kapoun /7/, Březina /7/, Samec /8/ (Vokroj) – Rossmann /7/, Fošum /7/ (Tauber).
Nejlepší hráč: Samec, hodnocení mužstva: dobrý výkon


Sobota 29.03.2008, 17. kolo – škvára
Loko ČB – FK Tábor „B“ 1:0 (1:0)
První jarní domácí utkání proti silně posílenému celku Tábora, který si divizní zápas předehrál v týdnu, začal domácím tlakem. Po kombinační akci hned po rozehrávce se do šance dostal Hlavinka, ale brankář střelu vytěsnil na rohový kop. Ten skvěle zahrál Kapoun, jenž posadil míč na hlavu Bohůnka, který nedal brankáři nejmenší šanci. Po čtvrthodině hry převzal iniciativu soupeř, ale pozorná obrana bezzubé útočníky do šance nepustila. I po přestávce byl obraz hry podobný, hosté si vytvořili platonický tlak. Jediné vážné zaváhání při tečovaném míči, který skončil za obránci ale soupeř nevyužil a trefil pouze vnější tyč. Naopak z brejků mohli pojistit vítězství Fošum, jehož střela po individuální akci z levé strany skončila vedle a Březina, který skákající míč trefil ve výhodné pozici špatně. Vítězství se v kontextu s průběhem utkání dá označit za šťastné a vydřené, na druhou stranu je nutno hráče pochválit za bojovný výkon, protože fotbalové krásy na škváře logicky zápas ani na jedné straně moc pobrat nemohl.
Branka: 2´ Bohůnek 1:0.
Střely na branku 2:3, mimo 2:1, rohy 2:2, fauly 27:14, ofsajdy 4:0, ŽK 2:1 (62´ Rossmann, 79´ Březina), rozhodčí Hladík (ČK).
Sestava: Štěch /6/ – Radosta /6/, Ohrazda /7/, Bohůnek /7/, Hruška /6/ – Hlavinka /6/, Kapoun /7/, Březina /7/, Samec /6/ – Rossmann /5/, Fošum /5/ (Valenta, Vokroj).
Nejlepší hráč: Bohůnek, hodnocení mužstva: průměrný výkon

Sobota 22.03.2008, 16. kolo – UMT, Tábor
FK Rašelina Soběslav – Loko ČB 0:3 (0:1)
Mladší dorost vstoupil i přes tři vstřelené pohledné branky do jarní části soutěže rozpačitým výkonem. Soupeř doplněný o několik starších žáků byl důstojným soupeřem a v prvním poločase především lepší v pohybu. V úvodu po Kapounově rohu vytěsnil Fošumovu hlavičku s námahou brankář mimo branku, ale to bylo na dlouhé minuty vše. Po půlhodině hry Růžička přistrčil zpětnou narážečkou míč Rossmannovi, který technickou přízemní střelou otevřel brankový účet. Domácí si vytvořili po přestávce dvě střelecké příležitosti. Závar před brankou zažehnali obránci odkopem a při rozehraném trestném kopu podržel svým zákrokem mužstvo při premiérovém startu brankář Prokeš. V závěru si připsal dvě brankové asistence Březina, který zaujal v utkání i ukázkovým obhozením obránce. Nejprve se po jeho přihrávce opřel do míče Fošum a jeho výstavní střela rozvlnila síť podruhé. V nastaveném čase neméně vydařenou střelou zpečetil vítězství Kapoun. Pro sympaticky hrající domácí byl konečný výsledek krutý.
Branky: 31´ Rossmann 0:1, 75´ Fošum 0:2, 80´ Kapoun 0:3..
Střely na branku 3:7, mimo 0:4, rohy 1:7, fauly 7:24, ofsajdy 0:2, ŽK 1:0, rozhodčí Fiala.
Sestava: Prokeš /6/ – Radosta /5/, Ohrazda /6/, Bohůnek /6/, Trnka /6/ – Samec /6/ (Valenta), Kapoun /7/, Rossmann /6/, Březina /7/ – Růžička /4/ (Hruška /5/), Fošum /5/.
Nejlepší hráč: Březina, hodnocení mužstva: 1. pol. špatný výkon, 2. pol. průměrný výkon

Komentáře k tomuto článku